Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

ren133 23:29, 10 lut 2016

Do róż można też posadzic średnie miscanty Ja tak mam ... tylko nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy Hiacynta mam i ja
Pozdrawiam
inag 00:54, 11 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

w pierwszym roku na pewno to połączenie się sprawdzi, bo krzaczki nie będą aż tak duże, a kwitnąć już będą, więc ładnie się skomponują ze stipą.
Jak dorosną do właściwych rozmiarów to może być trochę gorzej, ale to trochę potrwa.

Ja też się w Artemiskach u Asi zakochałam i nie mogłam ich sobie odmówić, bardzo jestem z nich zadowolona, Ty też na pewno będziesz!

Betonik z hiacyntem kapitalnie wygląda.

No tak, zapomniałam, ze przecież Ty też je masz!
A myślisz, że jakbym je bardziej przycinała każdej wiosny to nie byłyby takimi potworami?
Dzięki!
inag 00:58, 11 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Upatrzyłam sobie 'Autumn Moon' - klon Shirasawy , nie duży i zmienia kolory jak tęcza.

Co to za pustak bo mnie zaciekawił

Od razu wygooglowałam, choć o nim słyszałam i coś tam kojarzyłam. Pięknie się prezentuje Zwłaszcza ta limonkowa żółć mi się podoba. Kocham ten odcień zieleni.

"Pustak" to ta kostka z gładzi na stole, której odlew robiłam w grudniu
Tu jej historia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=296
inag 00:59, 11 lut 2016

ren133 napisał(a)

Dziewczyny
Ja to zamawiam do pracy

No widzisz, dobrze masz! My biuro mamy w jednym z pokoi więc średnio by mi wyszło
inag 01:01, 11 lut 2016

ren133 napisał(a)
Do róż można też posadzic średnie miscanty Ja tak mam ... tylko nie mogę sobie teraz przypomnieć nazwy Hiacynta mam i ja
Pozdrawiam

Jak sobie przypomnisz to proszę pamiętaj o mnie
Hiacynty uwielbiam za ich zapach ale nie znosze tego ich wyginania się...
Kuba 05:06, 11 lut 2016

Ilonko, rzeczywiście mam Artemis ale to nie w moich się chyba zakochałaś bo w tym roku nie były jeszcze okazałe, ale miło mi że pamiętasz Pięknie wymyśliłaś tę rabatę, będzie cudnie
nawigatorka 07:37, 11 lut 2016

inag napisał(a)
A dziś w końcu wyciągnęłam znów swojego pustaka i zafundowałam mu metamorfozę. Było tak:
A jest tak:

Piękne mozesz dołożyć takie pekniete skorupki na ten podstawek i wiekanoc moze nadejsc
nawigatorka 07:39, 11 lut 2016

inag napisał(a)

No tak, zapomniałam, ze przecież Ty też je masz!
A myślisz, że jakbym je bardziej przycinała każdej wiosny to nie byłyby takimi potworami?
Dzięki!

Mysle ze gdy bedzie juz dorosla to nawet po silnym cieciu dosrosnie do swoich rozmiarow.powiem Ci po tym sezonie bo mam zamiar swoje mocniej przyciac
Dominika11 07:56, 11 lut 2016

piekna metamorfoza pustaka - faktycznie jeszcze jakieś jajeczko i czuć święta ale masz pomysły - niesamowite

musze powiedzieć, że mobilizujecie człowieka do ruszenia szarymi komórkami i wymyslania pieknych ozdób i stroików - nigdy tak nie myslałam, ale dzieki waszym pomysłom
Iwk4 08:07, 11 lut 2016

Ilonko, ja mam Artemis od jesieni. Przed nią ma stipę, wcześniej lawendę, przed obwódkę bukszpanową.
A za różami perowską i werbenę.

Stipę z różami ma Łuki na bylinowej, nawet ostatnio ktoś fotkę przytoczył, to szybko znajdziesz. Bardzo udane połączenie.