Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój kawałek raju II 00:11, 29 cze 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Piękne wszystko a liliowce i lilie piękne!
Moje lilie lada dzieñ zakwitną, po raz pierwszy!,a ja jadę na urlop...i chyba ich nie zobaczę...
Ile utrzymują się takie kwiaty lilii???

Anitko zależy które, ale jeden kwiat z 2-3 dni, wiesz, że sprawdzę, bo nie pamiętam
Ogród Nebel 23:47, 28 cze 2013

Do góry
Ewa moje faworytki To Tuscany, po zimie mi nie odbiła, Heritage, jest subtelna i Jazz szkoda, że nie wiedziałam, że będziesz kupowała Tuscany droga była? lilie niektóre masz takie jak ja Hortensja ladnie zakwitnie, moje już nawet ogrodowe kwitną oczywiście nie wszystkie, ładnie w ogródeczku, pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 23:08, 28 cze 2013

Do góry
Oj, takiego motyla to nawet nigdy nie widziałam.....
Widzę, że dziś miałyśmy dzień zwierzątkowy.....

Śliczne lilie, woda czyściutka, żabka superaśna.... dziś opowiadałam o twoim ogrodzie w szkółce Jak się czkało, to ja tak obgadywałam

To żółte to wyrzuć... to tojeść jakaś tam, zarośnie ci wszytko wkoło.. długo kwitnie, ładnie sie przebarwia na jesień... ale to się rozłazi ... i rozsiewa, trzeba pielić, bo kupy się nie trzyma.. To jednak nie trafiłam z tojeścią orszelinowatą.. ale mam jeszcze trochę z którą nie wiem co zrobić, więc dostaniecie z Basią po połowie I orszelinowatą kochają motyle... Już zaczyna kwitnąć, wiec w poniedziałek wrzucę na pocztę Wyrzucisz żółtą a dasz białą
Ja po namyśle wyrzuciłam żółtą Jak zwykle było mi żal.... ale męska decyzja była i wyrzuciłam.. nawet przez obrzeże plastykowe się przedarła...
Bajkowy ogród Weroniki 22:33, 28 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Mój w dzień śpi w domu, a w nocy wychodzi na podwórko...tam naszym futrzakom chłodniej

Aniu, mój lubi długo siedzieć na dworze, całą noc jak jest ciepło. Wczoraj jednak w środku nocy zajrzałam na taras, i nie musiałam go zapraszać. Było zimno i Kajtek wybrał swoją kanapkę do spania z chrapaniem włącznie. Dobranoc.
Moje widoczki z sypialni.Dzisiaj róże, potem lilie i hortensje.

Rododendronowy ogród II. 21:20, 28 cze 2013

Do góry
Po czerwonych rozwinal się zólty liliowiec.

A w jeziorku oczywiście lilie i żaby i ryby ale tym ostatnim zapomniałam zdjęcie zrobic.

Ogród z łezką 20:11, 28 cze 2013

Do góry
Roślinki czekają

a na ogrodzie tak

łezka jest cała pod wodą, kamyczki w wodzie (chyba nie widać tego na zdjęciu), lilie, floksy,tawułki, trawy...wszystko jest w wodzie, ździebełka trawki tylko wystają...

Nie mam słów...a jeszcze ma padać kilka dni...
Ogród z łezką 19:52, 28 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
Kasiu to trzymam kciuki za to sadzenie, bo szkoda roślin. Ogladam te Twoje lilie i horti, no i zastanawiam się dlaczego moje ogrodowe tylko ledwo, ledwo...pogoda u mnie różna niby nie pada, ale słońce też schowane....buziam mocno i mimo pogody udanego weekendu życzę

Julcia...chociaż u Was przyzwoicie...u nas zalane znowu, o sadzeniu mowy nie ma

Chyba drinkowanie nam zostało...urżnąć się z rozpaczy, czy jak
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 28 cze 2013

Do góry
od kilku dni wpadam na moment coby sę rozpatrzyć co się dzieje na słonecznym wzgórzu - kwitnie Ci wszystko wcześniej - floksy np. czy jeżówki
no lilie to wiadomo - ale jak to możliwe że na tylu stronach wpadło mi w oko info najważniejsze że zostaniesz babcią -

pozdrawiam - młoda babcia . /znaczy ja /

a ptaszki rewelacja - dzieci lubią patrzeć na ptaszki
Ogród Nebel 17:09, 28 cze 2013

Do góry
A to juz zupełnie inna część ogrodu i lilie, które zaczęły kwitnąć.

Mój kawałek raju II 17:03, 28 cze 2013

Do góry
Piękne wszystko a liliowce i lilie piękne!
Moje lilie lada dzieñ zakwitną, po raz pierwszy!,a ja jadę na urlop...i chyba ich nie zobaczę...
Ile utrzymują się takie kwiaty lilii???
Ogród z łezką 14:46, 28 cze 2013

Do góry
Kasiu to trzymam kciuki za to sadzenie, bo szkoda roślin. Ogladam te Twoje lilie i horti, no i zastanawiam się dlaczego moje ogrodowe tylko ledwo, ledwo...pogoda u mnie różna niby nie pada, ale słońce też schowane....buziam mocno i mimo pogody udanego weekendu życzę
Moje ogrodowe marzenia... 12:19, 28 cze 2013

Do góry
Pysznogłówki widzę, że się zbierają do pokazu ...
A ja czekam na lilie i liliowce, pierwsze też już nieśmiało się prezentują
Lilie - Lilium 09:08, 28 cze 2013

Do góry
wydaje mi się że nie aż tak małe, nie wiem jak duże powinny być
1 kwietnia były już w doniczkach i zapowiadały się dobrze

ale wyrosły na jakieś 15 cm i tyle, tylko 1 zakwitła ale może miała 30 cm wzrostu

trudno obejmuję je specjalną troską i czekam do kolejnego roku

a tymczasem lilie botaniczne mają pączki i czekam na kwitnienie

ale żeby bez lilii nie było to zostawiam moją trąbkową nowość

Zielony chaos u Dawida 06:25, 28 cze 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Dawid super lilie piękne kolory jak tam kopałes już zaraz wakacje może Nati bym do ciebie przyciągnęła podstępem musimy się zgadać jak będziesz miał czas paaaaaaaa

?Przed wyjazdem już nici z kopania. Umówimy się jak wrócę
Zielony chaos u Dawida 01:47, 28 cze 2013

Do góry
No obejrzałam wszystko Chopiny wyjątkowo olbrzymie w tym roku inne zreszta też ładne lilie, u mnie codziennie inne rozkwitają kup sobie różę Double Delight w niej każdy kwiat jest inny jest śliczna wstawię Ci Grahama Thomasa a Alohę reklamuj pozdrawiam
Zielony chaos u Dawida 00:49, 28 cze 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Oczywiście są już pierwsze lilie

'Pink Pixie'

'Loretto'

'Linda'

'Rosella's Dream'

Dawid super lilie piękne kolory jak tam kopałes już zaraz wakacje może Nati bym do ciebie przyciągnęła podstępem musimy się zgadać jak będziesz miał czas paaaaaaaa
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:11, 27 cze 2013

Do góry
Bogdzia - co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości Jesteś moja najlepszą koleżanką ogrodowiskową i nic i nikt tego nie zmieni.. i chyba w drugą stronę nie jest tak źle, bo co najlepsze to mam tez od Ciebie u siebie.. ..

Agnieszko - u mnie wszytko rośnie na opak, nawet ja

Anulka - tyś subtelna dziewczyna a ja taki szałaput.. możesz sie rozczarować Poznamy się na pewno

Mhatildis - zasiedziałam sie u Ciebie.. wiewiórki psotki są cudne i Twój las i te pół hektara... chętnie sie zamienię na działki Kocham drzewa.. zamiast akcji chyba posadzę znów... klona.. Drumondii . jest cudny

Madżenka - dla Ciebie zwolnię, ale powiedz też to reszcie I jak nie pokazać kfiatuchów

Weroniko - opuncję mogę Ci dać, lilie też Lilia jest bez nazwy nn... od mamy mojej... z 5 cebulek przez 4 lata zrobił sie las w kilku miejscach, ale je bardzo lubię Po opuncję musisz przyjechać chyba sama, bo tego się nie da urwać.. to kłuje.. a igiełki są tak małe , że je gołym okiem nie widać, a wbijają sie mam wrażenie telepatycznie... powinno sie je k bez problemu ukorzenić z każdego odrostu Rosną na skalniaku gdzie mam bardzo dobry drenaż.... zimą nakrywam podwójną agro, ale tak bez przekonania... bez okrycia myślę, ze też przeżyje.. nie lubi wilgoci, bo nasze zimy są dla niej pikuś. Kwitną nie wiem ile.. potem maja takie owoce.. śmieszne.. ale ja ich nie zrywam i nic nie robię przy niej, bo się nie da.. chyba, że w stalowych rękawicach

Ogród z łezką 19:38, 27 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
wow, jakie lilie! i horti!!
Czekamy na słonko!!
pozdrawiam!

U nas się już przedarło I nie puszczę go od siebie tak szybko Cieszę się, że znowu upałów nie będzie. Te dwadzieścia parę stopni mi bardzo odpowiada
To pionierzy, lilie u mnie jeszcze trochę...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 27 cze 2013

Do góry
Juki też już ponad 2 metry mają

Liliowce rdzawe też maja co najmniej 2 metry..... jeszcze widać komórkę, ale serby rosna w takim tempie, że szacowane 5 lat już zastąpiłam szacunkiem 2 lata Za nimi walczyłam z pokrzywami ..

Lilie niskie,, jakieś 1,2 metra

Zielony chaos u Dawida 17:27, 27 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Dawidzie nasta łczas róż co jedna to piekniejsza ja mam 5 krzaczków bo z 5 mi zmarzło i juz miałam nie kupować a jednak ---kupiłam psia kostka biała polastern Pozdrawiam rózanie : A lilie jeszcze u mnie nie kwitną??

Rozumiem, że na fotce ten zakup jest? No cóż, ja zazwyczaj kupuję u jednego sprzedawcy i nigdy mi sie wczesniej nie trafiło żeby coś było nie tak. Ta jhest jedyna... stąd jej nie reklamowałem - ma swój urok. Po prostu ją przesadzę i spróbuję zdobyć 'Flammentanz' oraz 'Rosarium Uetersen'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies