Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

eda 10:36, 09 lip 2013

Witam Agniesia ale sobie pobiegałam zaliczyłam piasek a wczesniej chyba lawendowe pole i na koniec pachnące aż u mnie róże i takie tam i lilie cudnie pozdrawiam
grupa_trzyma... 10:36, 09 lip 2013

Nooo, nie! Teraz to przesadziłaś z tymi różami! Dajesz je chyba na pokuszenie. A zeszycik z notatkami prowadź starannie, będę się radzić. Podoba mi się Twiggy's i Queen of Sweden. Śliczności!
agniecha973 10:37, 09 lip 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aga, widzę że też masz spore połacie okrywowych. Czym oddzielasz żwirek od rabat? Coś czarnego tam wypatrzyłam. Z tymi doniczkami z namiotu to kicha! Liczyłam na prezentację odmian pomidorów. Ja w tym roku zastosowałam inne "tabliczki": jednorazowe, białe nożyki z wypisaną markerem nazwą odmiany. Wygląda to śmiesznie, taka rabata kosynierów. Widok jest na tyle zaskakujący, ze nikt nie ośmieli się nożyków sprzątnąć. Chyba... Przekonamy się po urlopie.
Plaże i piaski cudne!

Aga, to wersja oszczędnościowa - obrzeże trawnikowe, to faliste w kolorze brązowym da się na tyle naciągnąć przy wkładaniu do ziemi, że nie ma wyraźnej fali, ale to co wystaje ponad ziemię szybko niszczeje, kruszy się. Muszę to swoje poprzycinać, bo za wysoko wystaje, ale M za każdym razem mnie odwodzi od tej roboty. Dlaczego faceci tak nie lubią cięcia???
Pomysł z nożykami BOMBA! Do zapamiętania na przyszły sezon. Ma zdecydowanie większe szanse na przetrwanie taka armia.
agniecha973 10:38, 09 lip 2013

Obiedka i jeżówka. ładne połączenie. Obiedkę poznałam dzieki Magnolii. Opowiadała o niej komuś, gdzieś. Bardzo mi się podoba to zestawienie.

Tak, obiedka to zdecydowanie kojarzy się z Magnolią. To jej trawka.
Kondzio 10:39, 09 lip 2013

agniecha973 napisał(a)

Nie ma Kondzio, nie ma. Koniec urlopowania. Ale mocno nie narzekam
hi hi hi Trzeba utrzymać piękny ogród i to co już osiągnęłaś to od razu weźmiesz się za robotę masz cudownie róże śliczne
agniecha973 10:40, 09 lip 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Witam Agniesia ale sobie pobiegałam zaliczyłam piasek a wczesniej chyba lawendowe pole i na koniec pachnące aż u mnie róże i takie tam i lilie cudnie pozdrawiam

Edyta, witaj. Fajnie, że skorzystałaś z tych wszystkich przyjemności. Zapraszam częściej.
grupa_trzyma... 10:41, 09 lip 2013

Konrad powinieneś swoje "hihihi" opatentować jako znak rozpoznawczy
agniecha973 10:42, 09 lip 2013

Kondzio napisał(a)
hi hi hi Trzeba utrzymać piękny ogród i to co już osiągnęłaś to od razu weźmiesz się za robotę masz cudownie róże śliczne

Kondzio, dzięki. Wiesz, podczas naszej nieobecności odwiedziła nasz ogród ciocia, która ma mały wychuchany ogródek i powiedziała mamie, żeby namówiła mnie na najęcie pewnej pani Ukrainki do plewienia w ogrodzie, bo nie mam szans sama dać rady. Uśmiałam się. Ciocia nie może tego zrozumieć, ze coś tam jest zarośnięte
agniecha973 10:44, 09 lip 2013

Nooo, nie! Teraz to przesadziłaś z tymi różami! Dajesz je chyba na pokuszenie. A zeszycik z notatkami prowadź starannie, będę się radzić. Podoba mi się Twiggy's i Queen of Sweden. Śliczności!

Pewnie, że na pokuszenie. Mnie też skusili!
Gabriela 10:47, 09 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Dlaczego moja runianka jest taka pstrokata. Mam nadzieję, że to nie variegata, bo byłaby załamka. Na początku wszystkie młode przyrosty były jaśniutkie, takie seledynkowe, a teraz powoli ciemnieją i są pstrokate. Tak ma być?

Chyba nie ma tak być, na odmianę Variegata na pewno nie wygląda, runianka to roślina do półcienia i cienia a Twoja rośnie w pełnym słońcu i może mieć za sucho, dlatego się przebarwia. . Albo ma czegoś za mało, więc podlej ją może czymś na zielone liście, albo podsyp.