Miał być ciąg dalszy słoików w okolicznościach ogrodu, ale...dzisiaj miałam szczególnego gościa Czekałam na niego od 2 lat Zdążyłam tylko nagrać filmik, ale na pamiątkę zrobiłam mu zdjęcie
Ewa, dziękuję, czyli poprostu to wszystko pomieszać że sobą takimi falami.
Ilości mnie trochę zaskoczyły...
Myślę że dosadzę te czosnki główkowate.
Pod koniec lipca zaczynają też pięciorniki
Katalpa wygląda nie za bardzo, psuje cały efekt, dlatego że ma bardzo krzywy pieniek i brzydką koronę, ponadto została niedbale przywiązana. Wygląda jak biedny osiołek przy płocie Nie obraź się za tego osiołka
Moim zadaniem aby poprawić to, odwiąż ten kołek i wywal tę szmatę, może uda się jakoś naprostować ten pieniek? Albo przyciąć koronę, aby katalpa wyglądała jak ładne drzewo? Bo jak taka zostanie, to nici z wyglądu całości.
Mam dla ciebie propozycję
Ognik niezależnie od koloru owoców jest bardzo ładny, poprowadź go na taką wysokość jak narysowałam. W rabacie zostawiłabym żwir. Jaśminowca przesadź, będzie krzaczorem, a tutaj potrzebujesz konkretnych kolorów i małej listy gatunków a nie wielkich krzaków
Moja propozycja.
Ja bym wywaliła tę katalpę i dała tutaj proste efektowne drzewo o purpurowych liściach w skarpecie np. z żurawek lub trzmieliny ciętej potem w poduszkę.
A na rabacie pienne trzmieliny żółtolistne różnej wysokości lub iglaki na pniu, do tego byliny- lawenda, szałwia Caradonna, ewentualnie perowskia, na brzegu turzyce Evergold, w to posadź czosnki lub tulipany w dwóch tylko kolorach.
A na kolumnę pnącze kwitnące, żeby nieco przytłumić zielenią tę przytłaczającą i dominującą budowlę
grzęda, tu trzeba było wysilić się z pomysłowością by drążki nie popękały a były stabilnie umocowane....ufff udało się znaleźć rozwiązanie, choc był lepszy pomysł, ale ściany musiały by być równoległe a nie prostopadłe
Ważne, że jest
na mijankę by sobie na głowy nie narobiły nawzajem
no i oczywiście drabinka do wejścia
tymi drzwiczkami będziemy podbierali jajka
a okienkiem będzie widać czy coś jest zniesione
podest na guano bo szkoda powierzchni pod nim można w zimie korytko z paszą postawić i będzie czyste
No to jeszcze spam wolierowy
Dziś były działania wewnątrz kurnika
i nabrał wyglądu, będzie wygodnie i praktycznie
Momentami musieliśmy robić burzę mózgów, ale jesteśmy zadowoleni Oboje
montaż w parterze
i gniazda wiszą