Ja uwierzę bo mam ich ogromne ilości u siebie. Lista roślin w łące dłuuuuuga, w maju ja wrzucałam na wątku, a w łące wcale tego na razie nie widać, stale jeszcze nadwyżki rabatowe tam wysadzam. Wyszłam z założenia, ze trawy już mam i rosną rodzime, nawet teraz kwitną to podosadzam do tego co jest by mieć coś co będzie pomiędzy łąka naturalna, a nasadzeniami preriowymi. Z dosiewek nic nie wychodziło bo suche wiosny były to w tym sezonie wykorzystuje wilgoć i dosadzam co mogę. zrobiłam sobie listę roślin przez zimę na podstawie filmów z Hummelo, Jacoubstin, Lurie Garden itp. i co miałam w rabatach to dosadziłam, ale jeszcze dokupić muszę
Jak magnolie sadziłam to ścieżka była szeroka Zwęziło się, ale magnolia zostanie będę ją wyprowadzać do góry i przechodzić będziemy pod nią Taki mam plan
Sylwia, na razie zostawiam, bo nie mam czasu tym się zająć i jest bardzo ładnie. Wystarczy nie kosić i natura pokazuje więcej niż można się spodziewać tak jak zaskakujące są dla mnie Danusi romby w trawniku. Choć oczywiście tu nie ma porównań z moim przed ogródkiem żadnych
Miałam kiedyś takie u nas kwadraty w trawniku nie koszone, fajne były do momentu jak wyrosły wysoko i po ulewie położyły się jak zborze po burzy, po skoszeniu wyglądało koszmarnie. Mam nadzieje, że u Danusi się uda plan na te kwadraty i tak nie będzie.