Zdecydowanie bardziej podobała mi się ta piękna zima, niż teraz przedwiośnie. Jest okropnie, a nie mam kiedy się wziąć za porządku. Będzie drażniło jeszcze co najmniej miesiąc lub dwa Ten brak czasu powoduje, że jakoś nie tęsknię do wiosny
Pod białą pierzynką było cudownie i ... cieszyło oko.
Oczra kwitnie ale ma chyba kiepskie tło bo nie zachwyca. Gubi się.. jak były tam jodełki w tle to wyglądał oczar łanie, a teraz tak nijako. Pierwsza wada wycięcia jodełek. Na szczęście tylko jak na razie jedna
Po pięknej zimie zostały się tu i tam białe placki śniegu. Rabaty w cieniu jeszcze zasypane, ale na słoneczku powoli ogłaszają wiosnę. Tegoroczna wiosna tak się spieszy jak i ja.. jeszcze tkwię letargu zimowym.
Przebiśniegi wyszły kępkami, ale jakoś nie mają ochoty się rozmnożyć.. obiecać im 500+???
Spójrzcie proszę na sekcję pomarańczową - zwiększyłem tam zasięg jednego ze zraszaczy - czy teraz będzie już okej? Jeśli nie to proszę o info co jeszcze w tej sekcji zmienić.
Co do sekcji czerwonej, zapewne chodzi o to, by od strony rabaty znalazły się dodatkowe zraszacze lejące w stronę domu (?) Chciałbym jednak tego uniknąć, bo jeżeli zdecyduje się kiedyś na założenie studni i woda okaże się zażelaziona, to będę miał rdzawe plamy na domu i kostce. Czy jest jakiś inny sposób poprawy tej sekcji?
Czy pozostałe sekcje - zielona i fioletowa są poprawne?
Właśnie robiłam do klusek
Żółtko nie różni się od kurzego niczym białko jest przezroczyste bez żółtego zabarwienia w zapachu różnicy nie czuję
Zwyciężyła ciekawość
Hej.
Masz plan do poprawy.
Sekcja zielona na górze rysunku zraszacze nie nachodzą na siebie - będzie sucho. dół sekcji zraszaczze 7 i 8 do poprawy.
Sekcja czerwona delikatnie do poprawy. Szczególnie od strony zraszacza nr 7 sekcji zielonej.
trochę będę siała. Ale nie typowo warzywne wysiewy. Nie mam warzywnika a to co potrzebuję to ilości mizerne, wolę rozsady kupić gotowe.
Szklarnia wygląda tak i jest dla mnie rozwiązaniem braku parapetów słonecznych. Wystawię ją w oknie balkonowym na górze. Tam słońca sporo
Ania piękne. Ta saksofonistka bardzo mi się podoba. Wiolonczelistka też. Nie chce się wtrącać w twoją wizję, ale coś bym zrobiła z tą noga jest trochę przysługa i gra pierwszy plan obrazu.
A jakie wymiary mają te obrazy, malujesz na płótnie olejnymi?
Poza tym mnie się też bardzo podoba kominek. Szczególnie te kafle.
W zeszłym roku wiosna miałam kontener wywiizlam wszystko. Ciełamm tuje to dużo tego szmelcu było. W tym roku to sosny przemiele.
Dzisiaj u nas piękna pogoda ok 7 stopni bez wiatru. Teraz -5 w marcu jak w garncu . Jutro też ostatni dzień ładnej pogody jadę i będę ciąć dalej.
Ku mojemu zdziwieniu dostałam dzisiaj paczkę. Nawet nie wiedziałam, że zamówiłam podobno w styczniu. Ostatnio nie zaglądałam na pocztę a tu masz przysłali. Piękne cebulę lilii. Nigdy nie lubiłam lilii coś mi się przekręciło w mózgownicy i kupuje. Tydzień temu w obi nie świadoma, że zamówiłam kupiłam 30 szt różnych. Piękne cebulę lilii, świat kwiatów dobra firma.