NowA piwonia, tym razem biała, Jednak zawirowania kwietniowe dały się we znaki [piwoniom drzewiastym. Każda z moich pupilek, lwitnie jednym kwiatem. Jeszcze jedna z nich ma ukryty pąk. Może zdąży w czerwcu?
Na chodniku ,między kostką, wyrosły mi takie grzyby, Prawdopodobnie, jest to któraś z kustrzebek, Niestety z chodnika musiałam je usunąć

Pracowałam głównie w warzywniku. jakoś to okiełznałam. groszek, cebula. pietruszka, rzodkiewka, fasola, ogórki, fasola, ogórki,sele, koper luzem i na końcu cukinia. Seler poszedł też luzem na rabaty, tak jak kalarepa. Czosnku nie sadziłam w tym roku.
Pozostałe ogrodówki w szklarni. Wysiałam brokuły na jesienny zbiór, już kiełkuje. Nie wiem czy nie za wcześnie, ale chce je dać po rzodkiewce, między warzywami.
Tyle warzyw u mnie, W szklarni aktualnie groch, mydło i powidło. Głowny wysad pomidory i papryka, sałata już prawie kończy. Rzodkiewka i buraczki też, jeszce mam wysiane lwie paszcze, i astry, i sałatę kruchą, za chwilę pójdą na zewnątrz, tylko muszę im uwolnić miejsce. A w fazie eksperymentu -okra w donicach i bakłażan luzem w gruncie.
Jak na moje możliwości dojazdowe, to i tak za dużo chciejstw. Ale tak lubie, żeby było co w ogrodzie nie tylko do podziwiania.
Na rozgardiasz nie patrzcie, to sa zasieki na rogatego między innymi. Mam nadzieję, że skuteczne.