Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Alija 23:13, 04 cze 2021

Judith napisał(a)
Użytkowa funkcja dębów .
Dzisiaj tylko relax po drugiej dawce szczepionki

No, to mi sie ogromnie podoba.
Judith 23:16, 04 cze 2021

Martka napisał(a)

Judith, fakt, trawnika nadal sporo jest co zamieniać w rabaty...
Moje Annabelle połączyłam z molinią Edith Dudszus. Eksperymentalnie zupełnie, ale chciałam czegoś zwiewnego, bez kotków i frędzelków Efektem będę mogła się pochwalić w najlepszym razie za kilka miesięcy.

Ale ona kwitnie wysoko (tak mi obrazki z Internetu pokazują)... Chciałabym coś niskiego. W założeniu ma to być zwarty szpaler, więc nie chcę, by coś (nawet zwiewnego) go przesłaniało. Tak sobie myśle, ze może hakone jakaś czysto zielona odmiana...
Judith 23:20, 04 cze 2021

Alija napisał(a)

No, to mi sie ogromnie podoba.

Początkowo miałam wątpliwości w kwestii tych sznurkowych zdobień, ale jest romantycznie .
Pamietam, ze kiedyś pytałaś o hamak miedzy dębami.
Martka 23:35, 04 cze 2021

Molinia ma wysokie kwiatostany, ale też bardzo delikatne, prawie niewidoczne. Hakonechloa to moja największa trawiasta miłość na zwartą obwódkę idealna. Zielona jest hakonechloa macra (bezodmianowa), jak zdążyłam zauważyć u siebie, jest to zieleń w lekko, bardzo lekko zgniłym odcieniu. W podobnym kolorze powinna być Beni Kaze, która bardzo ładnie przebarwia się jesiennie. Trochę ciemniejsza zieleń to Greenhills. To co mi jednak w niej przeszkadza, to jej bordowy jesienny kolor.
Edith, wszystkie informacje bez gwarancji, gdyż mam u siebie tylko milion h. macra i trzy malutkie mikrusie Beni Kaze, więc tylko o nich mogę powiedzieć co nieco.

Yenna 13:01, 05 cze 2021

Judith napisał(a)
Użytkowa funkcja dębów .
Dzisiaj tylko relax po drugiej dawce szczepionki

Nic tylko się położyć i odpoczywać. Pięknie
Judith 20:50, 05 cze 2021

Martka napisał(a)
Molinia ma wysokie kwiatostany, ale też bardzo delikatne, prawie niewidoczne. Hakonechloa to moja największa trawiasta miłość na zwartą obwódkę idealna. Zielona jest hakonechloa macra (bezodmianowa), jak zdążyłam zauważyć u siebie, jest to zieleń w lekko, bardzo lekko zgniłym odcieniu. W podobnym kolorze powinna być Beni Kaze, która bardzo ładnie przebarwia się jesiennie. Trochę ciemniejsza zieleń to Greenhills. To co mi jednak w niej przeszkadza, to jej bordowy jesienny kolor.
Edith, wszystkie informacje bez gwarancji, gdyż mam u siebie tylko milion h. macra i trzy malutkie mikrusie Beni Kaze, więc tylko o nich mogę powiedzieć co nieco.

Dziekuję za wskazówkę dotyczącą hakone macra .
Judith 20:53, 05 cze 2021

Yenna napisał(a)

Nic tylko się położyć i odpoczywać. Pięknie

Yenna, sie położyłam, żeby odpoczywać i musiałam sie wciąż oganiać od muszek . Jeden rozdział książki zdołałam przeczytać. Okropnie dużo wszelkiego dziadostwa lata...
Kamcia 23:44, 05 cze 2021

Ale masz cudowna strefe relaksu.

Pozdrawiam.
MiluniaB 10:38, 06 cze 2021

Super rozwieszony hamak - chętnie bym na nim odpoczywała
Basieksp 12:11, 06 cze 2021

Super fajna miejscówka z hamakiem