Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Dla odmiany czas na zmiany... 13:51, 01 lip 2015

Do góry
Tess- zobaczymy gdzie mnie rzuci.
Beatko- nie puszczaj jeszcze kciuków- o 15tej mają być informacje czy zdała egzaminy
Dla odmiany czas na zmiany... 11:55, 01 lip 2015

Do góry
Beatko pięknie!
Kolory podkręcone- to te piachy tak działają chyba.
I rytmy roślin pięknie widać

Przybij piątkę- tez zdałam maturę i cieszę się tak jak Ty.

Dziś się dowiem czy egzaminy na studia przeszłam i czy rozmowa kwalifikacyjna będzie. Ty chyba będziesz wiedziała za jakiś tydzień, tak?
Moje zmagania ogrodowe 22:02, 28 cze 2015

Do góry
Jolu, mówisz - masz
Pierwszy raz zakwitła ta magnolia

Ogródek Niny 16:59, 28 cze 2015

Do góry
i jeszcze tył- wg. mnie trawnik koło zdecydowanie- to koło nie musi być symetrycznie- tzn jego środek nie musi być symetrycznie ustawiony wzglądem całej rabaty.
Taki kulisty trawnik cudownie wygląda otoczony bylinami i trawami w wielkiej ilości- no ale w zimie nie masz w koło prawie nic. Może właśnie jakieś zimozielone krzewy dodać- typu róznolkolorowe tuje danica- zielone i zółte, tuje danica, aurea nana, do tego dużo dużo bylin i traw . Wrzucę Ci parę inspirek, o co mi chodzi.

Wąskie kolumnowe nieduże- cis np. wojtek,cyprysik groszkowy fiflfera aurea - bez problemu dostaniesz we wro

Jak fajnie marzyć u kogoś w ogródku, jak sie wie, że samemu nie trzeba będzie kopać

I Nino- pytaj też mądrzejszych ode mnie- Juzia, Magnolia i inne dziewczyny mają świetne pomysły

Aha- zobacz koniecznie ogród Gregils- cudowne angielskie klimaty
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:28, 27 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)
Już wczoraj widziałam Twoje dzieło ale byłam tak zmęczona, że nie byłam w stanie sklecić jednego zdania
Efekt świetny, naprawdę ! Niesamowicie zwiewnie wygląda teraz ta rabata a dzięki temu nivaki wygląda uroczo, jakby był otulony chmurką Bardzo, bardzo mi się podoba. A co z obwódką bukszpanową zrobiłaś ?
Z żurawek też wybrałabym jeden kolor i to chyba właśnie ten czerwony bo ogólnie reszta roślin jest zielona więc przydałby się żywy akcent. Chyba, ze planujesz między roślinami (nie pamiętam jaki miałaś zamysł) dołożyć jakieś kwitnące to wtedy z żurawek zostawiłabym któryś z tych spokojniejszych. Musiałabyś zrobić im zdjęcie z bliska bo tak z daleka to ja nie widzę
Różyczki śliczne, w ogóle tak subtelnie i lekko wyglądają u Ciebie te wszystkie roślinki.
Ekstra foty - jak zwykle

Kwitnących już tam nie dodaje, bo ta rabata jest z przodu domu... Kwitną róże przed domem, przy studni, przy piwniczce, więc tam odpuszcze Tutaj będą tulipany wiosną i hortensje jesienią A i jeszcze magnolia tam jest, ale zawsze ją ucinam na zdjęciach, bo się w kadrze nie mieści.
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Czasami mam obawy, czy moje "ulepszenia" są faktycznie lepsze
Obwódka bukszapnowa już tydzień temu była zrobiona przed lawendą i boniką, były fotki Tą czerwoną żurawkę też kiedyś wrzucałam, poszukam...

Ostatnie dni pochmurne. Róże przy studni nasyciła się kolorami. To już nawet nie jest różowy, a fuksjowy?
Przy słonecznej pogodzie płowieje niestety.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:43, 26 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ze stycznia?
dziecko, nieźle Ci sie trzyma ogród w środku zimy- miskanty szczególnie.

już doszlam na szybko brałam foty z wizytówki którą robiłam 16 stycznia i tak wpsiałam oslica jedna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:40, 26 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ze stycznia?

tak popieprzylam coś. nawet takie w styczniu mam kwitnące kwiaty. ja to jednek bywam mega głupia!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:39, 26 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

ze stycznia?

A jakie ładne wrzosy i chryzantemy w donicach! U Gosi to jednak cuda się dzieją
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:25, 26 cze 2015

Do góry
donica frontowa świetna! A zaraz nabierze masy i będzie nie do przeoczenia- super ją zrobiłaś.

Baby sie zbierają, czy wciąź nie?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:23, 26 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

ta viva tak jest właśnie śliczna cały rok tu masz foto ze stycznia 2015

mnie się ywdaje że jednak jesli chodzi o kwiaty to nei sa aż takie mocno ciemne sa to są spore w trakcie kwitnenia

ze stycznia?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:21, 26 cze 2015

Do góry
mogłabym cytowac chyba wszystkie foty, bo jak ktoś napisał wyżej- maja moc!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:20, 26 cze 2015

Do góry
malkul napisał(a)

te zdjęcia maja moc!
Pięknie jest, ech......

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:27, 26 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też idę spać, ale śnić chyba będę o tym Twoim cudnym, harmonijnym ogrodzie.

tak
ostatnio dzwoniłam do Magnoli że mnei kusi zeby cis dosadzić i zapytałam czy mogę a Magnolia mi na to: nie za bardzo bo zespujesz harmonię i ład
Haczka w ogrodzie 21:58, 25 cze 2015

Do góry
ehaczek napisał(a)
A oto kilka " mieszkańców rabatki " [img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

piękna magnolia parasolowata;mam też,ale jakoś nie dbam o nią szczególnie i...nie kwitnie;(
Ogród Oliwkowy :-) 21:51, 25 cze 2015

Do góry
dajana napisał(a)
A ja bym mimo wszystko ogrodziła teren .Najtańszym kosztem póki co ,czyli sosnowymi palikami, nie są drogie i do tego taką najtańszą siatkę lesną czy drogową .Przyda się takie ogrodzenie z pewnością. Jesli posadzisz drzewa ,co jak najbardziej wskazane i inne rośliny ,bez ogrodzenia zjedzą ci wszystko leśne zwierzęta, a i ludzie potrafią wykopać niestety .Moje pierwsze ogrodzenie własnie takie było .W sklepach są niedrogie świdry ręczne, robi się dziurę i wkopuje palik sosnowy .Nie palik tylko stemple ,w każdym tartaku wam je dotną . Kiedy zobaczyłam twoja magnolię w tym szczerym polu to az się zdziwiłam ze jeszcze ktoś jej nie zabrał .Przecież taki okaz nie można przeoczyć .Krajobraz masz piękny, zapach lasu będzie ci juz zawsze towarzyszył, szczególnie po deszczu U mnie pachnie niebiańsko bo wokół mnie też są same lasy .Działeczka marzenie Już widzę w wyobrażni twój dom i bardzo mi się ta wizja podoba .

Witaj Dajano Szczerze mówiąc ja też sie dziwię, że te iglaki i magnolia stoją już trzeci sezon. Kradzież to jeden z głównych powodów dla których waham się z nasadzeniami. Działak jest daleko od naszego miejsca zamieszkania i nie zawsze mamy czas zeby tam pojechać i coś zrobić.
Jest pomysł, zeby na razie ogrodzić tylko część działki, tą na rośliny. Czekamy jeszcze na jesien, bo chciałabym zaorać działkę jak podpowiada Waldek, zeby jak najwięcej zrobiło się na niej próchnicy.

Na wiosnę planuję obsiać jeszcze facelia i znowu zaorać. Nie wiem ile razy trzeba powtórzyc takie działanie, zeby wzbogacić te moje piaski?
"W kolorze blue" 13:11, 24 cze 2015

Do góry
Magnolia, Malkul i ja...ale ja najkrócej...

tak wyglądal Magnoli w zeszłym roku

https://www.pinterest.com/pin/337910778266694335/

"W kolorze blue" 13:06, 24 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Tess, wyprzedziłaś czas ze swoja rabatę, pokaz ja? Niestety kopytnik mi wypadnie z tej inspiracji No i takiego graba raczej nie bedzie. Cena 2500 i to podobno tanio

Pokazywałam. To ta z rodgersją, kopytnikiem i hacone, tylko żółtą.
A dlaczego graba nie będzie? Sama sobie uformuj. Przecież tak robi Magnolia. I jeszcze ktoś, nie pamiętam. Dość szybko nabiera kształtów.
Myślałam nawet, żeby sobie graba samej ukopać (rośnie ich w psach dróg lokalnych od metra, i są wycinane przez służby drogowe)
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:32, 23 cze 2015

Do góry
tak, one muszą mieć miejsce- na jeden mim 40 cm i powinno być widać ich 'nogę'

We wrzosach- chyba za kwaśno im będzie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:25, 23 cze 2015

Do góry
O widzisz Magnolia, u Ciebie inaczej się prezentują, łądniej choć moje też przy lawendzie i stipie ale jakoś ściśnięte, nieładnie.
Mam miejsce w przedogródku na tle smaragdów wśród wrzosów. Będzie oki? i czy ph gleby będzie im służyć ? hmmm

Z gałązek rozmnażałam rozchodniki ale dopiero gdy mi się przypadkiem ułamały. Zawsze żal mi, że będą mniej kwitły Ale mus zacząć namnażać by w przyszłym roku mieć czym czosnki podsadzać
Dzięki za wstawkę Magnolia, nie usuwaj czasem Będę się napawać
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:13, 23 cze 2015

Do góry
rozchodniki kiedy dzielić?- kiedy podejdziesz i urwiesz gałązkę i w wodę,albo w w ziemię wilgotną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies