Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 17:57, 26 sty 2021

Do góry
Nie da się ukryć, Zbyszku drogi,
Hania spkojnie nie usiedzi w chacie.'
Muszę szykować kondycję na wiosnę,
bo ona może być już, w mym klimacie.

A jak śpiewał bard Kaczmarski:

Siej, a nuż coś wyrośnie!
A to co wyrośnie, zbieraj!

Cytat z piosenki pt: Niech... radzę przypomnieć.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:56, 26 sty 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Witaj! Przywędrowałam dziś do Twojego ogrodu pierwszy raz i jestem zachwycona. Bardzo lubię takie leśne klimaty, też mam sporo sosen, świerków. Masz przepiękne hortensje. Fantastycznie wyglądają ogrodowe ozdoby, super! Podobnie, jak Ty lubię zostawiać różne chwasty, bo są piękne i często pożyteczne, wrotycz, te białe kwiatki z wrotyczem to pewnie przymiotno i inne. Gratuluję ogrodu i pozdrawiam serdecznie!

Dzięki Alija za miłe słowa i też serdecznie pozdrawiam

Moje koty głównie teraz śpią i wygrzewają się
April podbija las... 17:53, 26 sty 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Witam się i ja
Ale fajny zestaw

Miło Cię gościć.
To róże Leonardo da Vinci, trudne do skomponowania z czymś innym
Mam tam jeszcze Pashminy i Eden Rose. Na tej fotce trochę widać co jest powyżej jarzmianek. Jeszcze słaba fotka, jak znajdę lepszą to wrzucę.

April podbija las... 17:43, 26 sty 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam się i ja Aprilku w twoim wątku
Też jestem posiadaczką piaszczystej ziemi .
Fajny ten podest przy budynku Jak był robiony może pamiętasz? Wiosną taki planuję u siebie

Witaj Mireczko, widzę też jesteś z Mazowsza No to znasz dobrze te nasze mazowieckie piaski. Ja dodatkowo jeszcze mam las na lekko podwyższonej łasze piaszczystej, żółciutkie podłoże. Znajomi z małymi dziećmi pobierali piasek do piaskownic.
Taras jest na pustakach, na nich są legary i do tego deski. Już szukam fotki
Jak ci się spodoba mogę podesłać nazwę firmy

To kawałek w trakcie prac. Deski to modrzew syberyjski, nieryflowany, żeby nawiązać do naturalności otoczenia.

A to już cały taras. Powiększyliśmy ten już istniejący, dolepiając niejako do niego część drewnianą. Deski zostawione bez koloru, teraz już spatynowane do szarości.

Tu widać tzw pomost wzdłuż domu. Fajnie się z niego podziwia ogród.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 17:42, 26 sty 2021

Do góry
d4r0 napisał(a)
Ok, a po liściach ?

jawor i wierzba krucha
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:24, 26 sty 2021

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Zima jest w tym roku śliczna, ale brakuje takich energetyzujących kolorów sierpnia

Jaki piękny kolor
April podbija las... 17:15, 26 sty 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
April, to kwiecień, więc po powitaniach czekam na bieżące kwietniowe widoczki. Cieszę się, że jesteś z nami i na dodatek tak długo, a to wiadczy o systematyczności...jednak!
Pozdrawiam.

Witaj Haniu, fakt, dawno mnie tu przywiało, dawno. Nie ma się czemu dziwić, tyle przepięknych ogrodów. I tu nie chodzi o systematyczność ale o przyjemność. Bo właśnie niesamowitą frajdę sprawiało mi czytanie wątków od początku, cały na raz, jak jakiś niecodzienny pamiętnik. Poznawałam ogród i twórców, analizowałam jak dochodzą do efektów które później prezentowali. Zdecydowanie wolę taką formę czytania wątków niż po kilka postów. Jest tak dużo pięknych ogrodów, że nie sposób być wszędzie na bieżąco, zbyt wiele rzeczy umyka. Z drugiej jednak strony, bieżące śledzenie prac ma tę zaletę, że mogę w danym czasie coś podobnego u siebie zastosować, przypomina mi się że coś mam zrobić, coś wysiać, coś zasilić lub strzec się przed szkodnikami, które akurat zaatakowały. No i te bezcenne porady w każdej chwili jak się tylko poprosi
Rozgadałam się. Zdjęcie dla Ciebie mój ulubiony przetacznik siwy

Sezon 2017 u Hanusi 17:09, 26 sty 2021

Do góry
Tyle co trzej królowie wrócili z podróży
a i Gromniczna jeszcze przed nami,
ale Hania nie usiedzi, czas się dłuży
a więc zajęła się zasiewami.

A to papryczkę wysieje w donicy,
amarylisy suche przytarga z piwnicy,
codziennie kuknie - co tam nowego
ach kiedy pojawi się coś zielonego.

Nasz przydomowy ogródek 16:53, 26 sty 2021

Do góry
Ewuś przysypało dokładnie, jak za dawnych lat. Pomimo utrudnień nie narzekam. Ekipy się sprężyły i żywioł opanowały. Na Podkarpaciu ludziska nie mieli prądu bo przewody od nadmiaru śniegu popękały.

Haniu zażyłem trochę gimnastyki przy odwalaniu śniegu i czuję się bardzo dobrze. Mięśnie zastane po leżeniu w szpitalu. Tak jest wilgoci potrzeba i to bardzo. Zanosi się na mróz i pewnie zima jakiś czas potrzyma.

Miskanty powaliło niestety.
Zacisze Alicji 16:49, 26 sty 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Basiu! To moje koty - Nina i Igor, tylko trochę młodsze na pierwszym zdjęciu.

Na drugim uparły się na jeden koszyk. Nie wiem, jak się tam zmieściły.

Piękny masz ogród, swobodny, taki jak lubię... Imponująco zagospodarowałaś miejsca pod sosnami. Podobają mi się białe zakątki, ale Ciciusie są najsłodsze Moje nie żyją w takiej zgodzie..
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 16:45, 26 sty 2021

Do góry
Ok, a po liściach ?
Nasz przydomowy ogródek 16:40, 26 sty 2021

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
U nas zima powróciła. Zaskoczyła nie tylko dróżników ale i nas z Barusiem. Kto to widział w styczniu śnieg.

Pięknie Zbyszku u mnie nie ma śladu po śniegu, tylko zdjęcie pozostały. Cieszyłam się puchem razem z moim synem - mieliśmy tyle radości

Zajrzyj do mnie. Do nowego ogrodu ketmie zabrałam - dzięki Tobie ją mam
Ogród w remoncie 16:13, 26 sty 2021

Do góry
Aggaa napisał(a)

Asia tak tylko zupełnie na luzno wrzucam

Nigdy nie brałam pod uwagę by od strony trawnika jeszcze zrobić podział. Zawsze wydawało mi się, że tam powinno być jednolicie. Nawet ten RB wciśnięty tam wcześniej przeze mnie coś mi nie gra. Same linie poprowadzone przez Ciebie są fajne. Łagodne.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:33, 26 sty 2021

Do góry
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:29, 26 sty 2021

Do góry
Skoro jestem już przy tej kolorystyce, to jeszcze wybarwienia hortensji z 1 sierpnia 2020

Mienia się odcieniami
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:53, 26 sty 2021

Do góry
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:43, 26 sty 2021

Do góry
Lubię patrzeć jak fantazyjnie wiją się wilce i inne powojniki
ogrodoweimpresjejolki 14:39, 26 sty 2021

Do góry
Wspominałam Bogusię, trzeba wspomnieć i Jolę. Każdy ma jakieś miłe wspomnienia z nimi. Pierwszy raz spotkałyśmy się u niej w ogródku, a potem razem jechałyśmy do Ani Monte na zjazd Ogrodowiska. To był I zjazd oficjalny!

Jolu, byłaś sercem forum! Brak nam Ciebie! U góry Bogusia, Jola u dołu pirwsza z prawej.
W cieniu - zacieniona 14:19, 26 sty 2021

Do góry
Bogusiu, skimia od Ciebie szykuje się na wiosenny pokaz. Dziękuję za nią i wspominam Ciebie kilka razy w roku. Nie zaginiesz w mej pamięci.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 14:14, 26 sty 2021

Do góry
A w połowie stycznia zupełnie nas zasypało. Udało się nawet skorzystać z położenia działki na wzgórzu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies