Ogródek z futrzakami i kamieniami
08:14, 26 sty 2021
Ola i strzępek są docelowo bardzo szerokie w koronie. Na zdjęciu nie wygląda, abyś miała tam bardzo dużo miejsca. Ja bym przy płocie dała coś co kwitnie wiosną, przebarwia się na jesieni i jest stosunkowo wąskie. Do głowy przychodzi mi Amanogawa i świdośliwa Obelisk. Obie do ok. Metra/1,5 obwodu. Jedna docelowo wysoka, druga znacznie niższa, bardziej jak krzaczek. Jeszcze taki wąski jest jarząb Autumn Spire Flanrock. Jakby tam było ze 2 metry na koronę to może dereń Teutonia lub magnolia, Sunsation jest wąska. Nie wiem tylko czy nie za dużo na nie słońca. Kwitnienie derenia mogłoby się zgrać z początkiem róż a wtedy byłoby tego sporo.
Z niższych, wąskich ale bez kwiatów ładna jest kruszyna Fine Line. Ona wolno rośnie.
Przed drzewkiem można by dać jakieś niski stożek zimozielony z cisa lub nawet jodłę czy sosnę stożkowe, które wolno rosną i takie do 1,5 metra nie więcej. Zamiast stożka lub tam z boku może też być jakiś miskant. Całość uzupełniła bym rozplenicami. Mniejszymi raczej, Hameln Gold, Medium Boy. Z przodu może też jako powtórzenie i kula zimozielona bo widzę, że są na rabacie po lewo. Ogólnie to dodała bym same zielone rośliny bo kwitnących jest tam w sezonie dużo.
Coś w tym stylu
Z niższych, wąskich ale bez kwiatów ładna jest kruszyna Fine Line. Ona wolno rośnie.
Przed drzewkiem można by dać jakieś niski stożek zimozielony z cisa lub nawet jodłę czy sosnę stożkowe, które wolno rosną i takie do 1,5 metra nie więcej. Zamiast stożka lub tam z boku może też być jakiś miskant. Całość uzupełniła bym rozplenicami. Mniejszymi raczej, Hameln Gold, Medium Boy. Z przodu może też jako powtórzenie i kula zimozielona bo widzę, że są na rabacie po lewo. Ogólnie to dodała bym same zielone rośliny bo kwitnących jest tam w sezonie dużo.
Coś w tym stylu