Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:14, 26 sty 2021

Do góry
Ola i strzępek są docelowo bardzo szerokie w koronie. Na zdjęciu nie wygląda, abyś miała tam bardzo dużo miejsca. Ja bym przy płocie dała coś co kwitnie wiosną, przebarwia się na jesieni i jest stosunkowo wąskie. Do głowy przychodzi mi Amanogawa i świdośliwa Obelisk. Obie do ok. Metra/1,5 obwodu. Jedna docelowo wysoka, druga znacznie niższa, bardziej jak krzaczek. Jeszcze taki wąski jest jarząb Autumn Spire Flanrock. Jakby tam było ze 2 metry na koronę to może dereń Teutonia lub magnolia, Sunsation jest wąska. Nie wiem tylko czy nie za dużo na nie słońca. Kwitnienie derenia mogłoby się zgrać z początkiem róż a wtedy byłoby tego sporo.
Z niższych, wąskich ale bez kwiatów ładna jest kruszyna Fine Line. Ona wolno rośnie.
Przed drzewkiem można by dać jakieś niski stożek zimozielony z cisa lub nawet jodłę czy sosnę stożkowe, które wolno rosną i takie do 1,5 metra nie więcej. Zamiast stożka lub tam z boku może też być jakiś miskant. Całość uzupełniła bym rozplenicami. Mniejszymi raczej, Hameln Gold, Medium Boy. Z przodu może też jako powtórzenie i kula zimozielona bo widzę, że są na rabacie po lewo. Ogólnie to dodała bym same zielone rośliny bo kwitnących jest tam w sezonie dużo.
Coś w tym stylu

Ogród w remoncie 08:11, 26 sty 2021

Do góry
Wybrałam do pokazania 2 wersje z tysiąca chyba

Za drzwiami do ogrodu... 08:01, 26 sty 2021

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 07:55, 26 sty 2021

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 07:50, 26 sty 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aniu, ale Wam dosypało, bałwan cudny oczka, guziki to z jeżówkowych główek?chociaż nie wiem, ale urokliwy buziaki

Tak, zgadłaś!
Ale miałam frajdę przy lepieniu bałwana!
Śniegu mamy pod dostatkiem.
Warzywniak pod pierzynką:

...i cała reszta:
Wszystkiego po trochu 07:25, 26 sty 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Za tym płotem za dwa lata będzie budowana droga dwupasmowa, teraz rosną tam drzewa, takie stare owocowe i samosiejki dęby, wszystko to pójdzie pod piły strasznie się dzieję w mojej okolicy, miast pcha mi się prawie do ogrodu Może nie doczekam tego

Mirka, ślicznie masz w ogródku, dużo kwiatów. To ujęcie mnie ujęło tym światłem
Współczuję perspektywy bliźniaków i drogi. Też pewnie bym bardzo przeżywała...
Pozdrawiam serdecznie
Za drzwiami do ogrodu... 06:30, 26 sty 2021

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 06:25, 26 sty 2021

Do góry
Po poprzednim śniegu, w niedzielę nie było już śladu, dodatnie temperatury ( nawet do +10 st.C)i niedzielny deszcz załatwiły resztę. Ale w nocy znów zaczął padać śnieg i od poniedziałku mamy więcej śniegu niż było ostatnio Temp. w dzień dodatnia, nocą -1 st.C.
Wczoraj cała okolica wyglądała bajecznie, przy takich okolicznościach przyrody nie mogło zabraknąć za drzwiami do ogrodu(a właściwie: przed nimi)-Bałwana!
Bałwan ma paprykowy nosek, a zgadnijcie z czego ma oczy, uśmiech i guziki?
Ogród Małej Mi 2017 06:21, 26 sty 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś w całym ogrodzie jest cudnie, tylko foty z telefonu wiec są jakie są i nie oddają uroku. Naprawdę dziś dostałam małpiego rozumu i biegałam jak potłuczona w tym śniegu w te i nazad W dzień i w nocy Jest jak w bajce

Wcale się nie dziwię - to naprawdę bajkowe widoki
Za drzwiami do ogrodu... 01:21, 26 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ależ mi się to podoba, kocham takie mocne kontrasty

Kontrast czerwieni i bieli wyszedł nieplanowany...któż by się spodziewał takiego śniegu zimą!?

Ogród Małej Mi 2017 23:39, 25 sty 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś w całym ogrodzie jest cudnie, tylko foty z telefonu wiec są jakie są i nie oddają uroku. Naprawdę dziś dostałam małpiego rozumu i biegałam jak potłuczona w tym śniegu w te i nazad W dzień i w nocy Jest jak w bajce

Brakuje tylko Królowej Śniegu cudnie, można poczuć się jak w baśni pozdrawiam cieplutko
Ogród Małej Mi 2017 23:07, 25 sty 2021

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ślicznie, bajkowo wręcz.
Na drogach masakra, mam nadzieję że rano nie zmrozi tej wody, bo strach będzie jechać.
Wnuki kochane i wpatrzone w Babcię - tak właśnie powinno być.

na drogach maskra..a ja bez prądu ale było tak pięknie..ze wybaczam
Ogród Małej Mi 2017 23:03, 25 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U Was sporo więcej nasypało niż nam, niby sypie od rana, ale świeżego utrzymuje się 1 cm bo na bieżąco topnieje

na razie przestało padać..
Ogród Małej Mi 2017 22:59, 25 sty 2021

Do góry
Juzia napisał(a)

Tu jest cudnie!!!

Ogród... 22:22, 25 sty 2021

Do góry
beamilusia napisał(a
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/212/2127013/original.JPG[/img]

Beatko, przyszłam do ciebie z rewizytą.Przepięknie masz, ogród cudny. Te zdjęcia pokazują jak ogród dojrzał, zrobił się dorodny, piękny. Obejrzałam go dzisiaj od 1 strony do końca.Fakt, za rzadko takie cuda pokazujesz. Też chciałabym częściej je oglądać. Takich łanów koron cesarskich to jeszcze nie widziałam. Rondo na środku dorodne. Kulki bukszpanów to już nie kulki tylko fale łączące się jedna z drugą. Piękne. Berberysy bardzo tam pasują. Też zastanawiam się na wciśnięciem gdzieś u siebie bordowych krzewów.

Mam pytanie Beatko o te korony cesarskie. Jesienią posadziłam po raz pierwszy kilka sztuk. Czytałam, że one są trudne w uprawie. Czy to prawda? U Ciebie są piękne, zdrowe, dorodne. Zauważyłam, że chyba kwitną już w kwietniu, razem z tulipanami i innymi wiosennymi cebulowymi. Pomyślałam więc o dosadzeniu u mnie większej ilości tych koron. Tylko czy na prawdę są kłopotliwe w uprawie? Bo do tulipanów to trochę zraziłam się, kwitną po posadzeniu rok-dwa a potem różnie bywa. A wiosną trochę koloru przydałoby się.
I jeszcze o liliowce chciałabym dopytać. Czytałam, że je lubisz. A ja czytałam, że kwiaty liliowców kwitną jeden dzień. I pomyślałam sobie, że to trochę krótko. To jak to z nimi jest?
Serdecznie pozdrawiam Beatko.
Ogród Małej Mi 2017 22:08, 25 sty 2021

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tu jest cudnie!!!
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 22:02, 25 sty 2021

Do góry
Witam,
Uprzejmie proszę o rozpoznanie co to za drzewa/krzew zaznaczone żółtą i czerwoną strzałką.

Pozdrawiam

Ogród... 22:01, 25 sty 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)

Beatko! Odwiedziłam Twój ogród, jest piękny, ach te kulki! Masz piękne liliowce, a te korony cesarkie, cudo! Pozdrawiam serdecznie!
Ogród Basi i Romka 21:59, 25 sty 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Trzeba sobie to oczekiwanie na wiosnę umilić
Mąż wysiał paprykę

A ja zrobiłam przegląd roślin w moim przechowalniku, czas na pobudkę

Taki mąż to skarb
co to za roślina ,te listki jak buraczki młode ?
Do raju daleko - u Ewy 21:56, 25 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Niesamowita ta hortensjowa !
U mnie tez nareszcie śniegu pod dostatkiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies