Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

eVka 15:05, 01 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Wracam do domu z łupami

Jaki widok!!! Hahaha jak bym zobaczyła dziewczynę z taką torba od razu bym zagadała bo uznałabym za swoją!
eVka 15:06, 01 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Dzięki Ewuś!! Szalenie mi miło :*
New Dawn złapała u mnie niestety rdzę już w poprzednim sezonie i walczę z opryskami jak mi się uda. Co prawda przypadkiem stosuje metodę, która niekoniecznie jest na to stosowana, ale mam wrażenie, że coś daje jednak (pryskam mlekiem z wodą pół na pół). Potwór pożeracz z niej, ale jak kwitnie jest piękna nie b przypuszczałam, że tak szybko mi oplecie pergolę górą, a już obustronnie zwisa z przeciwnej strony
Spróbuję ja mocno ciąć za rok, żeby trochę skuteczniej powalczyć z rdzą i rzucić więcej światła, bo zjadła porzeczkę na pniu i agrest rosnący w pobliżu...

Moja jakoś się trzyma, jest zdrowa i błyszcząca, mam nadzieję, że nie dopadnie ją żadne cholerstwo. Ja swoją cięłam wiosną, tzn. wycięłam cienkie pędy zagęszczające ja od środka i suche gałązki po zimie.
Kasia_CS 15:19, 01 cze 2021

effka napisał(a)

Jaki widok!!! Hahaha jak bym zobaczyła dziewczynę z taką torba od razu bym zagadała bo uznałabym za swoją!

Wiesz, ja dość spektakularnie musiałam wyglądać z tym pakunkiem-brzuch 8 miesiąc ciąży, na łokciu torba z roślinami. A mam tak słabe połączenie, że jechałam 3 autobusami i tramwajem, żeby jak najmniej iść (całość trasy jedynie 20 minut jazdy, a taka słabizna komunikacyjna...)
eVka 15:26, 01 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Wiesz, ja dość spektakularnie musiałam wyglądać z tym pakunkiem-brzuch 8 miesiąc ciąży, na łokciu torba z roślinami. A mam tak słabe połączenie, że jechałam 3 autobusami i tramwajem, żeby jak najmniej iść (całość trasy jedynie 20 minut jazdy, a taka słabizna komunikacyjna...)

Dzizas! Jakie poświęcenie, prawdziwa ogrodniczka nie podda się przeciwnościom losu!
No musiałaś wyglądać ciekawie
Kasia_CS 17:20, 01 cze 2021

Kurcze, poszłam po weigele, dałam znać, że ją wezmę, tylko z dziećmi na plac zabaw skoczę, a tu 17 zamknięte... Pocałowałam klamkę.. i znów jutro się wybrać, wrrr...
Agatorek 21:28, 01 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Wracam do domu z łupami

Nie no normalnie aż zaniemówiłam .
Ale masz powera dziewczyno .
Catalinasdiary 21:34, 01 cze 2021

Podziwiam za upór, jednak nie łatwy dojazd i zakupy z arbuzem nieść szalona.
Kasia_CS 22:50, 01 cze 2021

Dziewczyny, to chyba po prostu głupota, a nie power.. ale czasem babie nie przetłumaczysz...

A ja dziś miałam wyjątkowo ogrodniczo udany dzień - co prawda późno zaczęłam, bo dużo czasu zajęło samo odwiedzenie ogrodniczych i jeszcze carrefoura po drodze, ale bilans wyszedł pozytywny.

Kupiłam te 4 roślinki, rozstawiłam mniej więcej na rabatach gdzie co i jak posadzę. Złapałam za łopatę, wykopałam starą różę i zrobiłam wreszcie przy czerpni na jej miejscu stanowisko dla magnolii elisabeth. Jeszcze na brzegu dołka wkopałam ściankę od doniczki od strony rosnących już tam roslin, żeby w razie dzielenia ich kiedys były z magnolią rozgraniczone. A wykopaną różę przeadziłam do srodka pergoli - może jeszcze pociągnie

Magnolia wymagała już posadzenia, bo jakoś ją strasznie przetrzymałam i nie wygląda za specjalnie... po kwitnieniu trochę ją ciachnęłam zgodnie z sugestią pani z ogrodnika, więc na razie trochę straszy. Oby nie zdechła, bo by mi było smutno...
galgAsia 10:34, 02 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Zarzucę choć parę fotek makro dla odmiany
Olivia rose powoli rozchyla kwiat i najwyraźniej będzie pierwszą kwitnącą różą w ogrodzie magia doniczki
Moja Olivia w gruncie ma mnóstwo pąków, ale jeszcze w pąkach Chociaż kto wie, może dzisiaj zrobi mi niespodziankę
Jest śliczna, wytrwale i długo kwitnie. W zasadzie nie choruje. Panna różana godna każdego ogrodu
Kasia_CS 12:22, 02 cze 2021

galgAsia napisał(a)
Moja Olivia w gruncie ma mnóstwo pąków, ale jeszcze w pąkach Chociaż kto wie, może dzisiaj zrobi mi niespodziankę
Jest śliczna, wytrwale i długo kwitnie. W zasadzie nie choruje. Panna różana godna każdego ogrodu

Bardzo mnie cieszy Twoja opinia

a ja zabrałam się za porządki ogrodowe, tzn robię roszady na rabatach, żeby zmieścić zakupy Na razie drobiazgi, typu - wykopać trawkę, wsadzić poziomkę, bo zajmuje miejsce dla róży A to uratować jeżówkę, bo wszystkie liście zeżarte, kikuty zielone zostały.. i tak sobie łażę z łopatką