Ptasi gaj
12:58, 02 maj 2021
Danusiu tyle obietosci jak kilogram cukru. Zrób dwie po pół kilograma i włóż w różnych miejscach. Włóż to siatek z takim oczkiem aby szyszki nie pouciekały do wody. Jak będą bardzo barwić to wyciągnij. Po szyszkach jest ładna woda ok oporu bursztynowego. Tylko trzeba kontrolować aby z kolorem nie przedobrzyc.
Stosuje zoolit mam w filtrze. Po wyciągnięciu zoolitu podsypuje go pod róże zbiera różne związki z oczka szczególnie azot i chyba fosforany.
Też wkładam szyszki nieraz daje do filtra na tydzień wszystko zależy jak się woda wybarwia.
Daje jęczmień w płynie bo wygodny.
Danusiu wszystkie eksperymenty już przeszłam łącznie z torfem i chemia. Na glony wg mnie tylko szyszka i jęczmień.
W święta majowe zawsze czyściliśmy oczko z liści i trzeba uporządkować brzeg a teraz jak tu wejść do tej wody zimnej.
Tulipany w tym roku ładnie kwitną jeszcze nie wszystkie śliwka/fiolet się czaja te chyba lubię najbardziej. Miałam papuzie białe ale to hit jednego sezonu. W zeszłym roku miałam piękne białe też w tym roku nie zakwitły.
To są te białe bardzo długo kwitły i może dlatego siły się wypaliły do kwitnienia. Te narcyzy też nie kwitną.
Czekam na te tulipany