Wzdłuż drogi dojazdowej chce posadzić jakieś drzewka (3 sztuki) aby odsłonić się od sąsiadów mam w głowie wiśnie osobliwą lub Platan Alphens Globe - Pelasia lub katalpę lub coś kolumnowego np grab.Nie do końca wiem jak szeroka powinna być taka rabata aby nie była nudna a zarazem wyglądała uporządkowanie, długość to około 8m licząc od końca szamba.Poradźcie proszę co posadzić pod drzewami myślę o trawach, (z tyłu wzdłuż ogrodzenia w zeszłym roku posadzone zostały miskant morning light 7 sztuk oraz berberysy kolumnowe) i... właśnie, nie wiem co wpleść, aby zachować porządek i symetryczny układ. Na innych rabatach mamy posadzone hortensje trawy (rozplenice,turzyce,turzyce bronze form) wszystko na tle tuj szmaragdowych oraz śliwy wiśniowe pissardi,wiśnie piłkowana amanogawą i świerk serbski.Staramy się zachować porządek i symetrię w nasadzeniach
Dziękuję
Czas mi się lekko skurczył.
Dostałam dostawę nasionek pomidora i podłoże, więc dziś zasialiśmy kilka nasionek.
Postawiłam na parapecie w południowym pokoju. Może coś z tego będzie, albo i nie.
Niestety Carexowisko kiepskie.
Są takie kępy, które tylko końcówki mają zeschnięte, ale są i takie, co centralnie wygniły.
Jak kiedyś wyzdrowieję, to je „zwertykuluję”, ale na razie za szybko się pocę i męczę..
To super wiadomość
Sylwia, ruszyłam temat od płotu sąsiadów. Byłam umordowana po 2 godz, bo wywiozłam 4 taczki mokrej gliny na Anabelkową. Zobacz jaki wąski pas zrobiłam....a gdzie reszta