Edi75, tak myślałam, że liatra nie będzie niska.
Agi2006, listą częstuj się oczywiście

Co ja tu widzę, stołówka dla opuchlaków, dziękuję za zdjęcia. Niestety widzę u siebie to samo

Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, co myślisz, żeby wokół pni drzewek założyć pierścienie z gąbki i nasycać je co jakiś czas tym, czego zapachu opuchlaki nie lubią, czyli gnojówką z wrotyczu? Planuję zakupić, bo znalazłam taki gotowy preparat na Allegro, a swojego jeszcze nie nastawiłam. Nazywa się Probio wrotycz. Nie wiem, czy to może pomóc, ale na razie mam tylko taki roboczy pomysł i zamierzam spróbować.
Kamcia, szałwia to dobry pomysł, Twoja Ostfriesland - sprawdziłam, piękna, mocny fiolet. Cóż, skoro lokalna, odpada, w najbliższym czasie nie będę we Fryzji Wsch.

ale będę w Niemczech w sierpniu, zapewne wrócę z bagażnikiem pełnym donic
Wiklasia, jak miło Cię widzieć

widzisz, kolejny głos na szałwię, będzie

Jeśli spotkam ładny krwawnik, to poszaleję. Floksy zbyt krótko kwitną, to może w innym ogrodowym życiu posadzę, u Was podziwiam

Do lawendy nie miałam ręki, nigdy mi nie przezimowała, szybko przekwitała, też podziwiam u Was. Wstawiaj proszę zdjęć więcej

masz ładne zakątki i tak cicho sza?
Agatorek, ja uwielbiam listy

robię je namiętnie, może nawet przyjdzie taki moment w życiu, że będę musiała robić listę list, aby nad wszystkimi zapanować?

Dzisiaj o Tobie myślałam, bardzo długo, miałam ku temu specjalną okazję, o której zaraz napiszę. Jestem ciekawa, gdzie u Ciebie wylądują kukliki

mają dużo opcji

Alija, pluskwicę widziałam dziś na żywo w arboretum niedaleko Lublina, bardzo duża i piękna, faktycznie. Na tę rabatę odpuszczę, ale może przy tworzeniu kolejnych rabat w pobliżu sosenek

Bardzo cenna informacja na temat pysznogłówki, przestawiam ją na razie na dalsze pozycje listy

Czyli szałwia, kukliki i liatry zdecydowanie tak. Motyle - cudownie.
Miluniu, konwalnik obowiązkowo! Dziękuję Ci za propozycję, on tam musi być

Oraz, Miluniu, dziś także o Tobie myślałam za sprawą jednego zdania, które napisałaś kiedyś na forum, o tym w kolejnym poście
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za uwagi i propozycje! Wynikają z tego bardzo konkretne plany zakupowe

Cdn.