Oj Edyta, jak byś zobaczyła teraz te pomidory, liście zbielały i dostały plam, to przez tą pogodę. Góra jeszcze zielona to może coś z nich będzie.
Dziś nareszcie świeci słonko ale wczoraj to zimno było okropnie.
Dziękuję Madziu. Pomidorki trochę dostały po liściach przez tą pogodę ale mam nadzieję, że coś z nich będzie.
Macham również
Kasiu, pachną suche opadające liście jesienią.
Mój w tym roku pierwszy raz dostał tak mrozem, a właściwie to te młode listki, co się dopiero wyłaniały, te większe liście nienaruszone, ale zaraz wypuścił nowe i dzięki temu jest taki łaciaty
Po deszczu nie pachnie, tylko jesienią. Prztnij go na wiosnę to się zagęści, on bardzo ładnie reaguje na cięcie. Ja mojego na razie mało przycinałam ale na wiosnę planuję mocniej
Jeszcze nie mam pewności, bo to moja obserwacja, że dostają mrozem te małe liście, rozwijające się. W ubiegłym roku jak przyszedł mróz to miał już duże listki i tylko go liznęlo a nie ścięło mu liści na czarno. W tym roku wszystkie malutkie listeczki sczerniały.
U nas też pomidory pierwszy raz ale jak dziś na nie patrzyłam to myślę, że nic z nich nie będzie. Po tym deszczu wyglądają okropnie
Nie mam topsinu, może być miedzian, to raczej mam.
Jestem przybita Mogłam je jeszcze potrzymać na tarasie
Warzywniak w tym roku u mnie wieje nudą, nic nie wychodzi, pomidory mikrusy, nawet 1/3 winogrona mi wymarzła, co nie zdarzyło się jeszcze w żadnym roku Twoje sadzoneczki pomidorów bardzo ładne i duże, na pewno sobie poradzą, moje w tym roku bidne bardzo. Ja bym opryskła na mączniaka jeśli ma objawy choroby, to cholerstwo łatwo się przenosi. Niestety pomidory ogólnie są dość wrażliwe.