Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 07:20, 03 lut 2016

Do góry
Tak Tereniu. Kilka dni na wysokich obrotach, a potem luz
Buziaki z rana
Ogródek Iwony 07:05, 03 lut 2016

Do góry
Zbyszek wczoraj przyjechał do domu. Odebrał koszyczki do stoliczków nocnych. W Yjsk jest promocja

Siedziałam wczoraj nad papierami. Ani na moment komputera nie odpaliłam z braku czasu.
Ogródek Iwony 07:03, 03 lut 2016

Do góry
Poczytałam
Ren dała linka
Wcale nie jestem mądrzejsza. Chyba wydrukuję kartkę i z nią będę chodzif i uczyć się jak wiersza
Rododendronowy ogród II. 07:01, 03 lut 2016

Do góry
Co ja czytam
Bogdziu, róże zamówiłaś. Podobne do moich. Wreszcie się zdecydowaław.
Buziaki słę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 03 lut 2016

Do góry
Polinko, macham z rana. Cudownego samopoczucia ci życzę. Jedź na Gardenię, jak tylko dasz radę. Ja mam nie po drodze, to choć u was poczytam
Ogród Mirelli 06:23, 03 lut 2016

Do góry
U mnie też są straszne wiatry.
Doniczki ślicze kupiłaś.
Anna i Ogród 15:49, 02 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Toszka jest ekspertem bez wątku. Jej rady są bardzo cenne, a jak cię odwiedzi, powinnaś się cieszyć, jakby to druga Danusia była.
Toszko, pozdrawiam

Aniu, jak chcesz więcej rad Toszki, napisz w wyszukiwarce nad postami Toszka i kliknij pokaż posty. Same mądre rady znajdziesz doświadczonego ogrodnika.

Później odpalę kompa, to poszukam dla ciebie fotki z części z drzewami

Właśnie pamiętam jej wpisy i byłam święcie przekonana o posiadaniu wątku.

Toszki posty widziałam. Przypadł mi do gustu dżem z żurawiny.

A jeśli jej odwiedziny u mnie to prawdziwy dar to czuję się zaszczycona podwójnie.
Anna i Ogród 15:38, 02 lut 2016

Do góry
Toszka jest ekspertem bez wątku. Jej rady są bardzo cenne, a jak cię odwiedzi, powinnaś się cieszyć, jakby to druga Danusia była.
Toszko, pozdrawiam

Aniu, jak chcesz więcej rad Toszki, napisz w wyszukiwarce nad postami Toszka i kliknij pokaż posty. Same mądre rady znajdziesz doświadczonego ogrodnika.

Później odpalę kompa, to poszukam dla ciebie fotki z części z drzewami
Pogubiłam się po drodze... 07:35, 02 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Może zmęczony jest budową, skoro tyle zrobił. Boi się, że jak da palec, to będziesz chciała całą rękę
Mój przez 3 lata po wprowadzeniu nie ruszył ręką, dopiero, jak już sobie odpoczął dobrze.
A teraz sam jakby czytał w mojej głowie, tylko trochę na opak. Więc trzeba mu pomóc.
W piątek chodził mi po głowie projekt mojego kącika wypoczynkowego przy garażu (w tym roku kładziemy tam dopiero blachę, potem tynkowanie, potem podjazd z kostki ... ), więc żeby nie zapomnieć, wzięłam kartkę i zaczęłam szkicować. Wkomponowałam tam dwie świdośliwy, które u Nawigatorki widziałam Nic e-Mowi nie mówiłam, chciałam poczekać na dobry moment.
W sobotę przyjechał do domu M. Chodzi od okna do okna i w niedzielę mówi:
Wiesz, tak sobie myślę ... nie wiem co ty na to .. ale ja bym oddzielił kącik wypoczynkowy od garażu tujami ( forum nie czyta, więc to byłą jedyna myśl, co mu do głowy przyszła )
Ja na to wyjęłam kartkę i mówię: Tuje nie, ale będą tam Gracilimusy, dwie świdośliwy (a co to - było pytanie e-Ma, więc w necie pokazałam) i molinia. I pokazałam projekt z resztą nasadzeń
I dodałam: A jak będziesz miał czas, to chciałabym taką pergolę:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712388385871/
I jeszcze dodałam: I jeszcze mam takie róże w koszyku. Czekają na sponsora
M popatrzył, podumał i powiedział:
Na wszystko się zgadzam, ale najpierw blacha na dachu.

Ja wiem, ze może to być nawet za rok, ale mam zaklepane
O różach natomiast - zawołał dzieci i ogłosił zrzutę na róże na moje urodziny.
Sam się natomiast zabrał za wymiarowanie stoliczków nocnych do sypialni, które zrobi mi w prezencie (stare mają już 18 lat )

Tak więc Amelio, nie martw się, trafiłaś na zły moment. Trzymam kciuki
Iwonka to piękne jest co piszesz a i inspiracja pergoli fajna ja się może tez na swoją kiedyś doczekammyślę że może za dużo na raz chciałam i mi się chłop wystraszył
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:10, 02 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Myślałam, że znasz Aniu wątki z realizacjami Danusi
Buziaki zostawiam

Iwonko nie było za bardzo czasu zapoznać się z relizacjami. Jak znalazłam jakiś wątek to czytałam od deski do deski. Nie lubię czytać po 'łepkach' Oczywiście z czasem wiele rzeczy się zapomina albo miesza ale robię wtedy przerwę i resetuję się
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 00:24, 02 lut 2016

Do góry
Myślałam, że znasz Aniu wątki z realizacjami Danusi
Buziaki zostawiam
Anna i Ogród 21:52, 01 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, robiłam nasadzenia jesienią. Tak więc mam tylko jesiennæ wersję, mało ciekawą. Jak chcesz, to jutro poszukam fotki.

Ok. Dzięki.
Anna i Ogród 21:41, 01 lut 2016

Do góry
Aniu, robiłam nasadzenia jesienią. Tak więc mam tylko jesiennæ wersję, mało ciekawą. Jak chcesz, to jutro poszukam fotki.
Ogród Mirelli 21:07, 01 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelka, zrobię paczuszki i zobaczę, czy mi coś zostanie. Dam ci znać za dwa dni.

OK Iwonka, dzięki
Prawie - jak ogród 20:47, 01 lut 2016

Do góry
Beatko, jak by to wyglądaoo z góry? Możesz narysować?
Ogródek Iwony 20:43, 01 lut 2016

Do góry
Mirelka, odpisałam

Ewa, inspiracje mi się kotłują w głowie. Musiałam zrobić sobie szkic, by nie uciekło

Beatko, M zbyt szybko zaczął myśleć o kolejnej rabacie. On tak chodzi sobie po ogrodzie i wymyśla. I aż się boję, że wymyśli coś pochopnie, a ja nie będę miała alternatywy na jego pomysły. Dlatego plan staram się ogarnąć całowciowo, by mnie nie zaskoczył tak, jak z tujami jako ekran

I wyobraźcie sobie, że z przodu mam na chodnikach półkola i się zażegnywał, że nie do ruszenia. A w niedzielę snuł wizje rozebrania chodnika i położenia na nowo, bo niby woda spada w kierunku domu, a nie na zewnątrz. Mam szansę na wyprostowanie chodnika
Tym razem nie nadążam za nim

Ps. Wracam do klasówek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:25, 01 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bo ty Asia zaraziłaś. U mnie też będzie molinia i świdośliwy. Wczoraj z M zaklepałam, gdy mi wyskoczył, że kącik wypoczynkowy od garażu tujami by wysłonił. Dzięki tym świdodśliwom miałam już gotową myśl
Więc tujom powiedziałam nie
Ale na razie mam to w głowie, narysowałam troszkę na kartce, bo na razie tam, gdzie to będzie jest jeszcze budowlano.

Haha fajnie.pewnie bedziecie mialy przede mna bo ja chyba nie tak szybko je kupie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:11, 01 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podglądam. Fajnie Magnolia radzi
Te rozrzucone aurera - to jak z CHFS. Tam właśnie takie punkty zanurzone są w trawach i bylinach.

Reniu, z czym masz posadzone szałwie? Bo już zapomniałam
I co to za odmiana szałwii ?

Muszę jeszcze wrócić Iwonko do tych zdjęć ... kulki bukszpanowe bardzo zapadły mi w pamięć a aurea nie kojarzę
Szałwię mam taką: http://sklep.zielonypunkt-zieba.pl/salvia-x-superba-merlau-rose-improved-szalwia.html posadzoną z Amazon Mist
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:04, 01 lut 2016

Do góry
butterfly - mam nadzieję,że moja rapsody,też będzie już w tym roku czarowała

Ewik - angielki G to młodziaczki,zdrowe były,ale Geoff zakwitł tylko raz,przedstawił się i tyle go widzieli Mam nadzieję,że w tym sezonie będzie brylował wśród moich róż

Gabriela - właśnie,kolorkami byłoby estetyczniej

aga_podlasie -niektóre róże są humorzaste. Mam 2 jednego gatunku i każda inaczej rośnie.

mira - na O mam chyba tylko jedną,ale będzie

Iwk4 - myślę,że tutaj znajdziesz wyczerpującą odpowiedz.
Cięcie róż

Ewa777 -EASY DOES IT kwitnie bardzo obficie,cały czas powtarza kwitnienie,pachnie lekko. Dorasta do 1m

Pszczelarnia -moje lewkonie zeszły,ale później zniszczył je zgorzel siewek.
Z całego opakowania,własnych miałam zaledwie kilka i to puste.
Hodowcy wiedzą,jak odróżniać siewki,pełne od pustych,dlatego już będę kupowała flance,wszystkie były piękne ,pełne
te sa z flanców kupowanych

A to moje ocalałe,ale też pachnące

Czytałam,że podłoże kokosowe jest świetne i dziewczyny go stosują z powodzeniem.

Odnośnie klucza,to długa historia,ale fakt,alfabetycznie nie wygląda to najlepiej,później pokażę rabaty kolorystycznie,chociaż jeszcze nie wykształcone docelowo.
Ogród Mirelli 19:33, 01 lut 2016

Do góry
Mirelka, zrobię paczuszki i zobaczę, czy mi coś zostanie. Dam ci znać za dwa dni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies