Widać cały ogródek jak na dłoni.
Widzę z balkonu jak ludzie na spacerze z psami zaglądają
To zdjęcie z ubiegłego roku, tu bardziej widać. Ale ładny grudzień wtedy był
Od maja już krzaczorki ładnie zasłaniają i mogę hamakować
Widzę, że mamy prawie identyczne działki. Moja też tak samo się zwęża w pewnym momencie no i się ciąąągnie... Normalnie jak bym patrzyła na swoją działkę
Podczytuję, że plany masz już konkretne. To dobrze. Ja również robiłam podobnie jak ty, tzn. sadziłam to, co akurat mi się podobało i gdzie mi się podobało, bo chciałam mieć tak bardzo chociaż namiastkę ogrodu już na etapie budowy domu Potem, w trakcie stopniowego ogarniania przestrzeni nie obyło się bez przesadzania, wywalania itp., itd., bo okazywało się, że: rośliny w trawniku źle się obkasza, to co wydawało się, że będzie rosło na danym miejscu już na zawsze, nie sprawdzało się w owym miejscu i tak bez końca. I wtedy mnie olśniło Wzięłam taśmę, kartkę, ołówek i poszłam do ogrodu, gdzie dokonałam dokładnych pomiarów i rozrysowałam to na papierze w skali 1:100. Dopiero wtedy dokładnie zobaczyłam co gdzie chcę żeby było. Radzę zrobić Ci dokładnie tak samo. Ja nie znam lepszego sposobu na ogarnięcie tak dużej powierzchni, aby potem to wszystko ładnie się zgrało
Życzę Ci wytrwałości w dążeniu do upragnionego ogrodu i zapowiadam, że będę Cię odwiedzać
Zdjęcie poglądowe na rabatę bylinowa.
Zawsze wycinałam byliny jesienią, teraz zostawiłam.
Ciekawe co się wysieje
I czy przezimują Vertigo? I kalarepy w warzywniku
Ścieżka bardzo ładna, sama zawsze chciałam takie płyty zatopione w trawniku
Próbowałaś przejść się po tej ścieżce?
Pytam, bo byłam w ogrodzie u Violiskom i ona też ma podobne płyty na ścieżce.
Niestety nie da się po nich chodzić bo nie są płaskie, (wydaje mi się że Twoje też nie) i zamiast po ścieżce, chodzi obok
Może Twoje są ok i zdjęcie tylko przekłamuje?
ale fajne zdjęcie
u mnie też nasypało śniegu, więc jestem spokojniejsza o roślinki
Mam dwie hortensje ogrodowe, specjalnie przysypałam je śniegiem z odśnieżania, taką zrobiłam im kołderkę, ale na weekend zapowiadają w nocy nawet ok. -10 stopni czy mam je okryć jeszcze włókniną?
Aga ,
Widzę ,że burza mózgów
Oj będziesz miała zawrót głowy od pomysłów
Mam tylko pytanko
Ja kocham symetrie - ty oczywiście nie musisz hihihi
ale nie rozumiem zbyt planu
po prawej masz jakieś zielone kawałki poprzecinane
a z lewej zakończone w szpic i pózniej znów jakiś kawałek okręgu ,
( ten koło kojca )
to ma czemuś służyć ???
Dzień dobry! Witam Was serdecznie, noworocznie, po długiej zimowej przerwie
Przede wszystkim życzę Wam zdrowego i normalnego Nowego Roku!
Życzę Wam zrzucenia kajdanów, wolności, realizacji upragnionych planów życiowych, ogrodowych i podróżniczych.
Żebyśmy mogli biegać, skakać, latać, śpiewać... no i tańczyć
Na początek kilka zimowych obrazków.
U nas zima i pada śnieg już od 10 dni. Ewidentnie w tym roku kujawsko- pomorskie zamieniło się z południową Polską
(to zaznaczenie na czerwono jest niedokładne, już o tym pisałam wcześniej).
Reasumując, chcę zająć się obszarem w okolicy oczka, będzie to jakby wydzielona część z ogrodu, więc nie ma większego znaczenia, gdzie na planie jest brama wjazdowa .