Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

jolanka 21:12, 28 maj 2021

O kurcze, mocne ogrodzenie u Ciebie to priorytet inaczej szkoda pracy i pieniędzy
Kasya 21:23, 28 maj 2021

Ja tez mam siatkę ale z podmurówka, to wystarczy
anabuko1 22:30, 28 maj 2021

Ewa777 napisał(a)
W sobotę o 7.00 byłam na giełdzie kwiatowej. Kupiłam 75 begonii na obwódki i pelargonie angielskie do donic. Lobelie musiałam dokupić w ogrodniczym.

Ruszają ładnie hortensje bukietowe w donicach. Dużo lepiej się rozwijają niż te w gruncie.

Pelargonie angielskie też ładne. :0
A te horki w donicach to tak zostają na zimę ?? Czy gdzieś je chowasz ??
Ewa777 22:35, 28 maj 2021

jolanka napisał(a)
O kurcze, mocne ogrodzenie u Ciebie to priorytet inaczej szkoda pracy i pieniędzy

Dokładnie. Już postanowione, że ogrodzenie musi być w tym roku zrobione.

Kasya napisał(a)
Ja tez mam siatkę ale z podmurówka, to wystarczy

U nas nie ma podmurówki. Teraz planujemy przynajmniej wkopać bloczki pod panelami.
Ewa777 22:37, 28 maj 2021

anabuko1 napisał(a)

Pelargonie angielskie też ładne. :0
A te horki w donicach to tak zostają na zimę ?? Czy gdzieś je chowasz ??

Angielskie są śliczne Kupuję je już kolejny raz, bo ładnie kwitną

Hotrki stoją tak w donicach całą zimę. Nic z nimi nie robię. Dopiero wiosną cięcie.
Wyhodowałam je z własnych patyczków
kasia1 08:26, 29 maj 2021

Ewo, zróbcie to ogrodzenie i będzie spokój. My mamy od jednej strony rów melioracyjny i tam uznaliśmy, że nie musimy się "grodzić". Ale zaczęły przychodzić sarenki, całymi rodzinami i zjadały regularnie wszystko, co tylko nie kłuło w nos Szkoda mojej pracy i pieniędzy. Nie było rady. Tego samego roku ogrodziliśmy tę część. Teraz podziwiam sarenki za płotem

Przy okazji melduję, że funkie od Ciebie mają się świetnie Chociaż przesadzać w miejsca docelowe będę raczej jesienią. Co ciekawe wystartowały szybciej niż dokupione na próbę hosty Patriot. Ożanki też wystartowały. Ze wszystkich roślinek nie przetrwały tylko jarzmianki. No i Ice Dance przez ubiegłoroczne zaniedbania też część uschła, część się zbiera, bo wypuszcza nowe listki, a te, które były w najlepszej formie podzieliłam i rosną przy tarasie, przy jabłonkach i na skarpie

Pozdrawiam
Ewa777 19:23, 29 maj 2021

kasia1 napisał(a)
Ewo, zróbcie to ogrodzenie i będzie spokój. My mamy od jednej strony rów melioracyjny i tam uznaliśmy, że nie musimy się "grodzić". Ale zaczęły przychodzić sarenki, całymi rodzinami i zjadały regularnie wszystko, co tylko nie kłuło w nos Szkoda mojej pracy i pieniędzy. Nie było rady. Tego samego roku ogrodziliśmy tę część. Teraz podziwiam sarenki za płotem

Przy okazji melduję, że funkie od Ciebie mają się świetnie Chociaż przesadzać w miejsca docelowe będę raczej jesienią. Co ciekawe wystartowały szybciej niż dokupione na próbę hosty Patriot. Ożanki też wystartowały. Ze wszystkich roślinek nie przetrwały tylko jarzmianki. No i Ice Dance przez ubiegłoroczne zaniedbania też część uschła, część się zbiera, bo wypuszcza nowe listki, a te, które były w najlepszej formie podzieliłam i rosną przy tarasie, przy jabłonkach i na skarpie

Pozdrawiam

Kasiu, czyli sukces z roślinkami Ice Dance są raczej nie do zdarcia. W razie czego to mam ich w nadmiarze. Jak będziesz chciała, to zawsze Ci ukopię

Ogrodzenie musimy zrobić koniecznie. Już w poniedziałek zaczniemy działać. Szukać jakiejś firmy, która zrobi ogrodzenie na wymiar.
Ewa777 19:44, 29 maj 2021

Tak wyglądały rabatki poryte przez dziki. Dziś już zrobiłam porządki. W czasie pracy płakać mi się chciało

Ewa777 19:58, 29 maj 2021

Ewa777 20:27, 29 maj 2021

Klon Shirasawy ma cudny kolor