Wyjezdzam na 4 dni, akurat teraz, kiedy moja piekna piwonia na dniach otworzy pąki i moja magnolia zakwitnie. Plus beda upały. Nawadnianie zaleje mi pewnie ogród, a sąsiadka przekarmi ryby To ja, Kubus Fatalista. Trzymajcie się ciepło, odpoczywajcie i cieszcie ogrodami
Kasiu dobrze przeczytać, że u Ciebie już lepiej Powtórzę za Kasią, bo cóż innego można napisać? Uwielbiam ten busz u Ciebie i to lustro, którego za pierwszą wizytą nie zauważyłam A magnolia robi wrażenie i liściem i kwiatem
Ładny kolor. Z piwonią drzewiastą w tym roku spotkałam się po raz pierwszy. Nie wiedziałam, że istnieje, ale też już wiem, ze niezawodna w kwitnieniu, więc chyba się w przyszłym roku na taką skuszę.
Ewa, moja magnolia ma następne 3 kwiatki
ja bym dała na gęsto-takie futro co 35cm. Ale tracisz wtedy widok zwiru .No i póki tawuły małe będzie kontrast- tu pełno,a przy tawułach odstępy-ale to kwestia 2 lat.
myślałam, by trzmielinę ciąć w kulki...
z tą szałwią mnie zainteresowałaś
a wsadzać te trawy i szałwię z zachowaniem jakiegoś porządku, symetrii czy niekoniecznie?
prędzej uda mi się zdobyć szałwię podejrzewam niż trawki...
trzmielina będzie jakoś cięta, czy jako dywan?
W berberysy możesz dać Beatlesy same albo dodac jeszcze do nich gdzieniegdzie kepy szałwi Sensation deep Blue- ładnie podbiją się kolorami- bordowe berberysy z ciemno fioletowa szałwią.
Beatlesy są fajne, ale jak to trawy- po kilku sezonach będzie trzeba je dzielić, żeby ładne były.
Magnolio dziękuję Ci, ze zechciałaś zerknąć na tę rabatę
W żwirku są berberysy Admiration - sadzone średnio co 60-70 cm
A tawuły są bliżej ulicy. To Goldmound i rozstaw też 70cm - mniej więcej.
Bliżej domu, po drugiej stronie berberysów to trzmielina żółta
To dobry pomysł żeby dodać tu coś lekkiego typu trawy czy jakąś trwałą bylinę.
Napisz mi tylko- w żwirze są berberysy Admiration? jak gęsto?
A obok tawuły Goldmund?- co ile?