Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 19:27, 07 sty 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, cudne dekoracji domowe i ogrodowe, ale obrazy najpiękniesze
W 2021 roku życzę Ci wszystkiego naj, naj i jeszcze więcej

Grażynko dziękuję bardzo
Za dobre miłe słowa, za życzenia i za wszystko.
Cieszę się, że moje obrazy ci się podobają.

Dziś takie ukończyłam

Dębowe zakątki 19:20, 07 sty 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu wspaniałości w Nowym Roku To prawda że u Ciebie zawsze jest co podziwiać

Małgosiu, dziękuję za pozytywne słowa.
Miło mi.
Ja nieustannie podziwiam twój piękny ogród
Ja dzisiaj mam zimowy ogród. Ty też ??

Mały podmiejski 19:17, 07 sty 2021

Do góry
sylwia też tak właśnie myślalam żeby tej wiśni nie zasłaniać i "ukraść" ją sąsiadowi skoro mam ją tuż za płotem, ale chciałabym jeszcze gdzieś posadzić u siebie jakieś drzewo (nalepiej drugą drugą brzozę, ale sie nie upieram). Xały czas mam wrażenie że moja brzoza nie zrównoważy bryły budynku. Tylko gdzie? Z lilakami przemyślę, choć mam je już posadzone, ale mogę przesadzić albo nawet oddać (mam komu). Te kilka roślin które zaznaczyłam na planie mam zasadzone i właściwie tylko brzozy nie chciałabym ruszać. A co do zielonej przesłony - chciałabym jednak coś zimozielonego, aby zasłaniało mnie również w zimie,dlatego pomyślalam o żywotnikach.
inka74 na razie nie mam co pokazywać, bo nie wielkiego tam nie ma. Na razie posadzona trawa, wytyczona jest tylko rabata przy dłuższym boku (tam gdzie posadzony jest dereń i lilak) oraz kółko po lewej stronie (tam gdzie hortensje i laurowiśnie - docelowo w tym kółku ma być miejsce na odpoczynkowy kącik, np. na leżaki). Zatem ścieżki i kształty rabat mogę zmienić tym bardziej, że ścieżki chciałabym trawiaste więc nie ma problemu z brukiem czy inną powierzchnią. Jeśli scieżek za dużo to z których zrezygnować Twoim zdaniem?
Danusiu Plan obejmuje tylko tylnią część ogrodu (od południa) i część boków, a wejście i podjazd jest od północy (postaram się wrzucić tę drugą część planu). Może mylić furtka którą zaznaczyłam na planie na czerwono, ale to nie jest furtka główna tylko taka wewnętrzna pomiędzy mmną a sąsiadem 1, aby nasi synowie mieli do siebie bliżej i my dorośli też . I faktycznie dopiero teraz zauważyłam że od tej furtki nie jest narysowany kwałek ścieżki prowadzący do tej najbliższej, ale w rzeczywistości on tam jest.
I nie mogę doczekać się wiosny aby ruszyć z jakąś robotą
Dodałam jeszcze na planie wyjscia na taras oraz info o pnączach
Sałatka pokrzywowa 19:11, 07 sty 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)

Piękne foty zapodajesz
Słoneczny Ogród 19:06, 07 sty 2021

Do góry
Tu koło warzywnika w ostatnich dniach odrosty z bzu wyrywałam, bo chcę tam zrobić kompostownik. Dziś nie dało się robić.

Dębowe zakątki 19:06, 07 sty 2021

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku przyjemności z ogrodowania i radości w życiu codziennym
Aniu w ślicznym miejscu mieszkasz masz cudowny ogród i widzę ze wszystko u Ciebie piękne no myślę ze mieszkasz w raju.
Piękny ogród otoczenie zwierzęta...... wszystkie Anie kochają przyrodę
Jest u Ciebie co podziwiać
pozdrawiam serdecznie
Aniu, bardzo dziękuję za życzenia
To prawda w malowniczym, pięknym miejscu mam to swoje miejsce na ziemi
O tak, tak wszystkie Anie kochają przyrodę i to bardzo

A dziś zawitała do mnie zima

Słoneczny Ogród 19:01, 07 sty 2021

Do góry
Przed miskantami te poduchy to rozplenice

Trudno tu się czegoś dopatrzeć ale te miskanty, których nie związałam to leżą (jeden koło domu i połowa za szpalerem hortensjowym)

Sałatka pokrzywowa 19:00, 07 sty 2021

Do góry

Sałatka pokrzywowa 18:58, 07 sty 2021

Do góry
Takie duże gałęzie połamane jak zapałki

Sałatka pokrzywowa 18:56, 07 sty 2021

Do góry

A to nie są topniejące lodowce Antarktydy, tylko czapa na szklarni

Słoneczny Ogród 18:56, 07 sty 2021

Do góry
Wielkopolska wschodnia- zima.

Sałatka pokrzywowa 18:53, 07 sty 2021

Do góry
Padać zaczęło w poniedziałek. Na początku skromnie, parę centymetrów. Starczyło na mini bałwana i przyozdobienie badyli.

Potem się rozhulało. Spadło jeszcze jakieś 10 centymetrów ciężkiego, kopnego śniegu, który porozchylał zimozielone, poprzeginał i połamał iglaki. Żadna wichura nie zniszczyła nam tak sosen, jak ten śnieg. Bukszpanowe kulki spłaszczył jak naleśniki i wyłamał mnóstwo gałęzi, w pobliskim lesie nawet całe drzewa.
Taki dziwny śnieg.
Po czym padał dalej... Na szczęście już teraz śliczny, puszysty, leciutki.
Poza paroma gałęziami sosen straciłam szczotkę, którą strząsałam śnieg z tujowatych sąsiada. Ech, mam nadzieję, że mi ją odda?
Dość dobrze się zamachnęłam, odkręciła mi się z kija i pofrunęła na drugą stronę

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:39, 07 sty 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
dosypalo

Piękne Mój ulubiony widok Sporo śniegu - zazdroszczę.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:36, 07 sty 2021

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:33, 07 sty 2021

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:21, 07 sty 2021

Do góry
dosypalo

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 18:14, 07 sty 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Agnieszka podobają Ci się jeżówki, które są cały czas zielone czyli odmiany green jewel - ładne.
Ja mam odmiany green twister - fajnie zmieniają się kolorystycznie. Dla mnie są bardziej ciekawe

Też ładne . Dzięki. Odrobinka koloru w sumie nie zaszkodzi .
Na razie zbieram pomysły .

Edit: a pamiętasz może w jakiej odległości od siebie posadzone są rozplenice? Metr? Czy mniej?
Cztery łapki - zwierzęta domowe 17:58, 07 sty 2021

Do góry
Aza też miała taką dziwną fryzurę

Teraz nabrała masy, no i fryzurka uczesana ale jeszcze trochę będzie jej więcej, ma niecałe 9 miesięcy

A to dzisiejsza zabawa na śniegu
Sezon 2017 u Hanusi 17:58, 07 sty 2021

Do góry
Izabelko, byliśmy na chwilę pozbyć się wsadu do kompostu i przykryć co nieco przed ewentualnym mrozem. Póki co, u mnie śniegu zero.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:42, 07 sty 2021

Do góry
Agnieszka podobają Ci się jeżówki, które są cały czas zielone czyli odmiany green jewel - ładne.
Ja mam odmiany green twister - fajnie zmieniają się kolorystycznie. Dla mnie są bardziej ciekawe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies