Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:22, 26 cze 2013

Do góry
Werbena - nie werbena?? chwast?

I werbena na 100%:

Wredei wreszcie nie jest patyczkiem

Lilie białe będą piękne

Pony Tails z nasionek

Grahamki, mmm
Spotkanie w Pisarzowicach - lipiec 2013 11:47, 26 cze 2013

Do góry
Mam nadzieję, że będę z eMusiem. Jeżeli będę miała dostęp do irysów bródkowych (chyba, że zdechły pod wodą), bo tam lilie mam, to wytargam, jeżeli ktoś chce. Granatowe i kremowe. Inne też mam, ale teraz nie mogę, mam zamówienia...
Bajkowy ogród Weroniki 00:33, 26 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Weroniko pooglądałam Twoje śliczności pozdrawiam

* * * *
Monte
, też pozdrawiam i na dobranoc różyczki dodam. I czerwone lilie, bo kwitną.

MR LINCOLN.

NN

RED LOVE.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:44, 25 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No i lilie u Ciebie też się zaczęły tylko już niech nie pada na różowy przetacznik jeszcze czekam niebieski już dawno kwitniepozdrawiam Aniu

A u mnie niebieski jeszcze nie kwitnie a różowego nie mam.Tylko u Anek jest wszystko.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 22:38, 25 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Gigantyczne te lilie Mnie za chwilę liliowce przegonią wzrostem

U mnie liliowce w szerokosc bardziej rosna a dziś pierwsze czerwone już zakwitły.

Pozdrówka Sebuś.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:35, 25 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No i lilie u Ciebie też się zaczęły tylko już niech nie pada na różowy przetacznik jeszcze czekam niebieski już dawno kwitniepozdrawiam Aniu
Aniu mój niebieski też już w pełni kwitnienia, różowy widać późniejszy
byłam u ciebie i widziałam twoją pyszną kolacyjkę
pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:35, 25 cze 2013

Do góry
Gigantyczne te lilie Mnie za chwilę liliowce przegonią wzrostem
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:28, 25 cze 2013

Do góry
Rododendronowy ogród II. 22:16, 25 cze 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Przepiękne lilie - jest się z czego cieszyć Pozdrawiam Bogdziu serdecznie i życzę jak najwięcej siły do pokonywania trudności których (niestety) nie można ominąć... Wszystkiego dobrego Bogdziu.

Trudności zawsze w życiu sa czasem małe czasem duże .Trzeba sie z nimi uporac , nie ma innego wyjścia. Dzieki za życzenia i dobre słowo. Pozdrawiam serdecznie Aniu.
Rododendronowy ogród II. 22:13, 25 cze 2013

Do góry
Przepiękne lilie - jest się z czego cieszyć Pozdrawiam Bogdziu serdecznie i życzę jak najwięcej siły do pokonywania trudności których (niestety) nie można ominąć... Wszystkiego dobrego Bogdziu.
Rododendronowy ogród II. 21:29, 25 cze 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
taniec martagonów niezwykły... chyba poszukam takich cebulek dla siebie - piękne

To napewno jest coś co by się Tobie spodobało. Dzikie lilie bardzo pasują do Ciebie Weroniko.
Ogród z łezką 18:56, 25 cze 2013

Do góry
I znowu na chwilę tylko...piszę z Pszczyny. Pojechaliśmy zawieźć jeżówki, ładne sadzonki, warto, znowu gratis, bardzo dobry kontakt ze sklepem, jeszcze raz polecam sklep http://www.sklep.bylinowyraj.pl/
Niestety, nie ominęła nas ulewa, która zalała Goczałkowice i Pszczynę...oglądałam dzisiaj na stronie http://www.wiadomosci.pless.pl/ jej rezultat, zatopiony tunel (zresztą teraz pokazywali go w wiadomościach), którym jedziemy do siostry...miałam nadzieję, że nas ominęło. Musiała płynąć rwąca rzeka przez naszą działkę, kora rozniesiona dosłownie wszędzie, woda stoi do tej pory, ziemia wypłukana kolejny raz spod róż, wiele róż połamanych (ostatnie piękne zdjęcia mam z niedzieli, chociaż tyle), lilie też ucierpiały, astry stoją w wodzie.
Nie mogę posadzić jeżówek dzisiaj, taki gnój, boję się, że się uduszą. Powkładaliśmy je do misek, podlałam. Może w piątek będzie można sadzić...a jeszcze jutro odętki przyjdą...chciałam mieć mniej roboty na weekend, ale w czym sadzić...w błocku się nie da...
Nie wzięłam aparatu, mam zrobione zdjęcia telefonem tylko.
Idę jeszcze sobie popatrzeć na ogród...znowu czarne chmury wiszą...
Ogród Nebel 18:55, 25 cze 2013

Do góry
Mój domek dla owadów, w dalszym ciągu nie zamieszkały

Pierwsze lilie...

Trawa w oczku, urokliwa

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:29, 24 cze 2013

Do góry
Zaczynają kwitnąć tawułki

i lilie

Liliowo i kolorowo:) 22:52, 24 cze 2013

Do góry
Aniu myśl mysl bo warto miec róze a ten zapach
Edytko moja psiunia tez zawsze mi towarzyszy
Gosia miło mi bardzo
Mira bardzo Ci dziekuje za ciepłe słowa i życzenia Podziwiam Cie za te wojaże ale tez bym chetnie tak gdzies pojechała
Elu bardzo Ci dziękuje
Urszulko dziekuje i róza jest przesliczna
Nebel bardzo dziękuje
Gosiu miło mi bardzi i dziekuje za ta piekna róże bo jest wyjątkowej urody
Elu czasami sie zastanawiam czy nie az za kwiecisty?Ale ja tak kocham kwiaty i ten zapach i pszolkiDzieki za zyczenia
Martuś co prawda imienin nie obchodze a urodzinki chociaz coraz czresciej sie zatanawiam, ze powinnam bo w lecie a nie zimą Nasz serdeczny przyjaciel ma imieniny i zawsze tez pamietaja o mnie wiec i Tobie i wzystkim bardzo dziekuje za cieple zyczenia No i widzisz znowu cos razem mamy
Bozenko super życzenia i bardzo dziekuje
Aniu duzy bukiet wymiata wszystkie moje boroki w tym roku lilie Dzieki Ci wielkie
Agnieszko miło mi bardzo za odwiedziny i życzenia
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:32, 24 cze 2013

Do góry
Zuza! Takie lilie lubię! Od razu je widać! Dzięki!
Edytko! Takie serce!Czy to z arbuza? Wiem,że Dawid w tej sztuce się podszkala, a czy Ty też?
Dziękuję.
Karolinko, kiwi małe.Przynajmniej te moje. Inne odmiany mają większe owoce. U nas były tylko te do zdobycia, je się razem ze skórką. Smaczne, słodkie.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:28, 24 cze 2013

Do góry

zakwitła lilia ... przepięknie zakwitła ... u mnie jedna ... jak ktoś chce kępę to u Ani ... a i u Irenki ... białostockie lilie mamy Ani ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:48, 24 cze 2013

Do góry
Ola - kup sobie rozpław... Pan bylinowy na MIłocińskiej go ma.. jest śliczny i długo kwitnie.... na liliach mszyce rok temu grasowały, ale na nim nie widziałam..

Irenka - ja już tęskniłam w momencie wyjeżdżania...

Wracając do fotek.. po prawej pomarańczowe lilie, a po lewej pomarańczowa trojeść.... może nie jest tak głupio. Tylko teraz czerwone róże....... nie pasi... a pomarańcze takie ogniste i oczotegliwe że hej

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:44, 24 cze 2013

Do góry
Tych lilii nie przypominam sobie bym sadziła..... w dodatku w tym miejscu..... czerwone róże.... i pomarańczowe lilie.... oj tylko u mnie eksperymentalne połączenia kolorów....

Ale lilie ładne.. wielkie kwiaty... kolor też intrygujący...

I tak sobie tu rosną.... ale tylko ja sadzę, wiec to moja robota.... nawet na M nie mogę zwalić winy

W tę stronę widok lepszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:35, 24 cze 2013

Do góry
Irenka... szybko wskoczyłam w spodnie i bluzeczkę od Ciebie Ale foty nie mam Nie miał kto zrobić
Bo sukienka przy każdym obrocie była za wysoko..grrrrr ale i tak wolę spodnie

Anuś - to dal utrzymania porządku kilka fotek i wracam do pracy Czyli wszytko po staremu

Święto Róż obejrzałam calutkie Pozazdrościłam.... powzdychałam...... a do Was to po trochu też zajrzę Ale ulubionych wątków nawet już nie liczę że nadrobię.. podaję się.. walkowerem

Lilie kolejne..... teraz co dziennie będą chyba już nowe do pokazywania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies