Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 00:01, 26 cze 2013

hania napisał(a)
Weroniko ,lubię do Ciebie wpadać ,masz piękne zadbane rośliny ....czy ta róża Snieżny walc jest pnąca?

Haniu, jak miło to czytać, choć przed chwilą byłam w ogrodzie Richiego i mam świadomość jak daleko mi do ogrodu zadbanego.
Różę Śnieżny Walc kupiłam jako pnącą, ale porównując jej wzrost z innymi pnącymi, mam wątpliwości.
Nie żałuję jednak jej zakupu, bo jest piękna. Jak nie będzie rosła wzwyż, zmienię jej miejsce i zastąpię pnącą
To ta najniższa przy ławeczce.
monteverde 00:09, 26 cze 2013

Weroniko pooglądałam Twoje śliczności pozdrawiam
weronika77 00:19, 26 cze 2013

Kasiek napisał(a)
Weroniko pieknie u Ciebie i tak ...pachnaco Pozdrawiam serdecznie

Kasiu
z bawarskich ścieżek, cieszą Twoje słowa, właścicielki pięknego ogrodu, z pięknym różowym powojnikiem m.in. Też pozdrawiam cieplutko.
Ciekawa jestem imienia tej delikatnej róży...
Dla Ciebie troszkę mojego nieba, troszkę wody dla ochłody w gorące dni, a na chłodniejsze dni czerwień róż.

Richie 00:22, 26 cze 2013

Weroniko, ogród masz naprawdę bajkowy a róże zachwycają. Rosarium Uetersen u mnie też opsypana kwiatami a Śnieżny Walc piękna szkoda tylko, że nie jest pnąca Pozdrawiam
weronika77 00:33, 26 cze 2013

monteverde napisał(a)
Weroniko pooglądałam Twoje śliczności pozdrawiam

* * * *
Monte
, też pozdrawiam i na dobranoc różyczki dodam. I czerwone lilie, bo kwitną.

MR LINCOLN.

NN

RED LOVE.
Beata73 00:36, 26 cze 2013

Weroniko wpadłam do ciebie przed snem i czy ja juz snię jest pieknie jutro komtynłuje spacer a te kwiaty piekne barwy kolor wody .To juź chyba błogi sem ppzdrawiam.

weronika77 13:23, 26 cze 2013

Beata73 napisał(a)
Weroniko wpadłam do ciebie przed snem i czy ja juz snię jest pieknie jutro komtynłuje spacer a te kwiaty piekne barwy kolor wody .To juź chyba błogi sem ppzdrawiam.

* * * * * * * * *
Witaj Beato, sąsiadko z łódzkiego. Obiecałaś kontynuować spacer, wiec witam Cię w deszczu. Razem podpatrzymy, czy w deszczu jest coś pozytywnego. Chyba wiele.

Róże w deszczu.

weronika77 13:32, 26 cze 2013

Perukowiec w deszczu.

Krople deszczu na perukowcu.

Kwiaty zapłakane. Są też łzy radości.
Beata73 13:50, 26 cze 2013

Weroniko piękny masz ten ogród jak z bajki i te kolory, róże są piękne moje dopiero zaczynają kwitnąc ale gdzie tam im do twoich, w ogóle wasze ogrody takie przemyślane, a ja ostatnio co dostaje od koleżanki to sadzę tam gdzie mam jeszcze miejsce. Mam nadzieje że mój ogród będzie taki jak u mojej babci były w nim i warzywa i piękne kwiaty.
Wiesz ja nic pozytywnego nie widzę w tym deszczu za oknem szara mokra kamienica , ale twoje róże wyglądają bajecznie .
Jaszcze tu wpadnę
weronika77 13:53, 26 cze 2013

Richie napisał(a)
Weroniko, ogród masz naprawdę bajkowy a róże zachwycają. Rosarium Uetersen u mnie też opsypana kwiatami a Śnieżny Walc piękna szkoda tylko, że nie jest pnąca Pozdrawiam

* * * * * * * * * * * Dziękuję Richie za pocieszenie. Wciąż mam przed oczami Twój w szczegółach zaprojektowany i zadbany ogród w Tarnowie i ten w Wysowej.
Moje róże, szczególnie teraz, tez cieszą. Kwitną obficie. Wciąż choruję na jeszcze jedną piękność EDEN ROSE. Dwie nieudane próby mam za sobą, ale kupię trzeci raz z nadzieją, ze mnie nie zawiedzie. Pozdrawiam.