Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Mala_Mi 16:35, 25 cze 2013

Cudne wszytkie..ale Alchymist to cudo Wcale się nie dziwię, że ja fociłaś z każdej strony
Kindzia 18:56, 25 cze 2013

I znowu na chwilę tylko...piszę z Pszczyny. Pojechaliśmy zawieźć jeżówki, ładne sadzonki, warto, znowu gratis, bardzo dobry kontakt ze sklepem, jeszcze raz polecam sklep http://www.sklep.bylinowyraj.pl/
Niestety, nie ominęła nas ulewa, która zalała Goczałkowice i Pszczynę...oglądałam dzisiaj na stronie http://www.wiadomosci.pless.pl/ jej rezultat, zatopiony tunel (zresztą teraz pokazywali go w wiadomościach), którym jedziemy do siostry...miałam nadzieję, że nas ominęło. Musiała płynąć rwąca rzeka przez naszą działkę, kora rozniesiona dosłownie wszędzie, woda stoi do tej pory, ziemia wypłukana kolejny raz spod róż, wiele róż połamanych (ostatnie piękne zdjęcia mam z niedzieli, chociaż tyle), lilie też ucierpiały, astry stoją w wodzie.
Nie mogę posadzić jeżówek dzisiaj, taki gnój, boję się, że się uduszą. Powkładaliśmy je do misek, podlałam. Może w piątek będzie można sadzić...a jeszcze jutro odętki przyjdą...chciałam mieć mniej roboty na weekend, ale w czym sadzić...w błocku się nie da...
Nie wzięłam aparatu, mam zrobione zdjęcia telefonem tylko.
Idę jeszcze sobie popatrzeć na ogród...znowu czarne chmury wiszą...
danuta_szwajcer 19:09, 25 cze 2013

Kasiu przykro mi bardzo, jak słyszałam w radiu o Pszczynie to zaraz myslałam o Tobie, u Ani tez czytałam , ze walczyli calą noc bo i dom im zalewało Okropne to co sie dzieje, u mnie tez ulewa była ale u mnie piaszczysty teren ale tez powalone i połamane ostrozki prawie wszystkie od wiatru bo wieje okropnie.a sa powiazane i nic nie pomogło.Dobrze wiedziec Kasiu, ze sklep internetowy ma dobry towar musze sprawdzic ich oferte bo tez szukam jeszcze niektorych bylin. Zycze pogody, słoneczka ale nie upałów znowu i aby jak najszybciej woda opadła abys strat nie miała.Pozdrawiam
eliza3 19:29, 25 cze 2013

Kasiu, co ta matka natura z nami robi? Jak nie upał to deszcz Bardzo mi przykro oglądałam tv i widziałam Goczałkowice i Pszczynę.
Piszesz, że kora rozniesiona, więc faktycznie musiała być spora ulewa.
Od jutra już ma nie padać, więc ziemia się osuszy do piątku. Szkoda, że nie mogłaś wsadzić roślinek, ale przy takiej chłodnej pogodzie zaczekają na wsadzenie bez uszczerbku.
Bądź dobrej myśli, jeszcze będziemy się cieszyć kwieciem, przecież nie może padać całe lato...

JulkAd 20:32, 25 cze 2013

Kasiu wyobrażam sobie ten bałagan, u mnie wprawdzie intensywny deszcz od rana i potężny wiatr, ale bez żadnych nawałnic, a i tak róże do ziemi przygięło....dlatego na nieosłoniętym terenie jak u Ciebie musiało napaskudzić....nadzieja, że jak drugi raz zakwitną nie będzie im nic już dokuczać....buziam mocno
TheMagda 20:45, 25 cze 2013

o nawałnicy nad Pszczyną słyszałam od rana. Bardzo mi przykro

Kasiu też dostałam zamówione rośliny, jestem bardzo zadowolona a to dzięki Tobie
Jutro zrobię zdjęcia i pokaże
bociek 21:46, 25 cze 2013

Kasia, zagladam a tu takie przykre nowiny Pogoda oszalala Trzymaj sie, dasz rade to ogranac, a roslinki sie odrodza. Sciskam mocno
Matka 21:52, 25 cze 2013

Dzięki wielkie!!!

Przypomniałam sobie nazwę róży którą też mam Alhemyst!!!zapomniałam zupełniea tu przypadkiem będąc i się zachwycając Twoją sobie przypomniałąm nazwę!!!a jak ją tniesz?bo ja nie wiem - mi się rozłazi
Kindzia 10:28, 26 cze 2013

JulkAd napisał(a)
Miłego dnia Kasiu, odpoczywaj

W niedzielę jeszcze było wszystko dobrze, basenik i te sprawy. Ale prasowanko też odwaliłam
Kindzia 10:41, 26 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu jak tam u Ciebie? mam nadzieje, ze burza omineła Twoj ogrod? Pozdrawiam

Była burza, nad nami zresztą, ale dało się przeżyć. Podobno w gospodarstwie rolnym piorun w stado krów uderzył...6 uśmiercił.