Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:41, 08 cze 2015

Do góry
Nie mampojęcia co sie dzieje bo nie mam iglaków w ogrodzie... Myśle jednak, ze zbyt szybko o wszytsko posądzamy grzyby..
U nas pogpdejrzewałabym, ze uschły bo susza okrutna. Nie pamietam tak suchej wiosny na Dolnym Ślasku chyba od 2009 roku . Zwykle, mam problem z chorobami grzybowymi bo woda sie przelewa w mojen studzience odpływowe a teraz pusto....

Moze mszyca, moze susza a moze grzyby... Nie wiem , trzeba rosliny dokładnie obserować..... U mnie jak na razie mało chorob grzybowych, kilka plamek na brzozach widziałm, magnolia, ktora co roku cierpi na bakteryjna plamistosć liści czysta a zaledwie kilka róż ma plamistośc... Czyli super. Nie narzekam ciesze sie ogrodem. Dzisiaj lało w nocy co mnie jeszcze bardziej cieszy bo wreszcie rosliny dostały odpowiednia dawke wody. Jutro ma padac calutki dzień... A potem powrót upałów co mnie rowniez cieszy

Macham do was radosnie I grupowo a teraz biegne odpowiadać na pytania
Eksperymentarium 18:02, 08 cze 2015

Do góry
Karabelciu, ja też mam ziemię wsiową.
Suchą bardzo.
Dają radę u mnie: sosny, jałowce, berberysy, wierzby (hakuro), brzozy (w mokrzejszym miejscu), jabłonka.
O dziwo rośnie u mnie jedna magnolia.

Też nie wiem co sadzić, bo jesteśmy tam góra dwa razy w miesiącu…

Planuję zasadzić jarząbki szwedzkie (polecała mi Pszczółka), jedno duże drzewo (nie wiem jakie, ale szybko rosnące, co by cienia dało).

Zasadzę jeszcze derenie i choinę kanadyjską.

Buziak!
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 16:18, 08 cze 2015

Do góry
Iza- widzisz Magnolia piękne rady Ci dała. Nic tylko sadzić
Ja tez lajfa nie ogarniam ostatnio. Dziś o 8.05 dzwoni do mnie wychowawczyni synka (który ma w poniedziałki na popołudnie) z pytaniem dlaczego nie ma go w autokarze (!), bo wszyscy czekają. Upss...wycieczka do Wałbrzycha, jakieś 100 km. Dobrze że mnie obudziła, w 8 min był na miejscu
Dla odmiany czas na zmiany... 09:26, 08 cze 2015

Do góry
pięknie Beatko. Nówka rabata przy tarasie- piękna jest i bardzo obiecująca!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:14, 08 cze 2015

Do góry
Gosia ślicznie jest ! Dziewczyny juz pisały, ale ja tez musze to napisać. Cudnie!

Cisy wzieły się w garść?- na focie wyglądają całkiem dobrze.
I Strong Anabelki ( czyli Incredi...) stoja w pionie- może sie nie położą. Paki wieelkie mają, będzie efekt.

Werbena ma już pąki?- zimowała u Ciebie, czy wysiewałaś- chyba zimowała, bo tak przyspeedowała

Jeszcze napisz jak Powojnik Japończynk- Hakuree?- okrzepł, jest większy w tym sezonie, czy wciąż niteczka? Już zakwitł?- szybko bardzo.

Pięknie jest!
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:16, 07 cze 2015

Do góry
mario napisał(a)
Witam czy to normalne że ta magnolia kwitnie mając kwiaty skierowane w dół,teraz już się otworzyły ale dalej wiszą w dół tak że nie widać pięnego środka kwiatów.

Ta magnolia to wielkie drzewo i będziesz mógł podziwiać piękno kwiatów jak będzie drzewem, czyli urośnie do wielkości przewyższającej wysokość człowieka. Teraz jest malutkim krzewem więc nic dziwnego. Musisz się położyć na ziemi żeby je podziwiać.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:11, 07 cze 2015

Do góry
Z tego co ja wiem, to jeśli magnolia rosła w donicy i w niej zakwitła to można ją wsadzić na miejsce docelowe. Jeśli chodzi o cięcie to w zasadzie magnoli się nie tnie, za wyjątkiem cięć pielęgnacyjnych.
Ale poczekaj, może jeszcze na opinie innych.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 12:11, 06 cze 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Kilka fotek zaległych.
Chyba najpiękniejsza magnolia, jaką w życiu widziałam - Cleopatra. Kwiat gigant!:

Niezapominajki..? Z Łazienek

Ładna kompozycja, chyba widziałam nawet podobną w czyimś ogródku

Ciekawa rabata z karminikiem ościstym (o ile się nie mylę):

Dzięki za te zdjęcia,taką inspiracja chodziła mi po głowie,a tu proszę,pozdrawiam.
Ogródek Iwony 23:01, 05 cze 2015

Do góry
Ostatnio kupiłam gazetę Magnolia, przeczytałam artykuł o szkodnikach i chorobach róż. Cieszyłam się, ze mnie to nie dotyczy. A potem znalazłam u mnie taki obrazek:
http://pliki.farmer.pl/i/02/90/79/029079_620.jpg
W środku pędu róży siedzi sobie bruzdownica pędówka.
Wygryza sobie tunel w łodydze i niszczy ją od środka:
http://www.rozarium.org/ogrod/zwiot-r-any-i-nimu-ka-r-ana-szkodniki-r/

Oberwałam gałązki z tymi szkodnikami, doczytałam też, żeby opryskać mospilanem, mus kupić
Faktycznie w zeszłym roku one słabo kwitły, chyba miałam ten sam problem, tylko nie zdiagnozowany
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:46, 05 cze 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
trzymam za Ciebie kciuki. Za Was!

Oli przeszła teczka na ASP! Jest dopuszczona do egzaminów- hura!

OO Fajnie...czyli marzenia powoli się spełniają !
"W kolorze blue" 19:42, 03 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Wyjezdzam na 4 dni, akurat teraz, kiedy moja piekna piwonia na dniach otworzy pąki i moja magnolia zakwitnie. Plus beda upały. Nawadnianie zaleje mi pewnie ogród, a sąsiadka przekarmi ryby To ja, Kubus Fatalista. Trzymajcie się ciepło, odpoczywajcie i cieszcie ogrodami

Odpoczywaj i baw się dobrze
"W kolorze blue" 19:21, 03 cze 2015

Do góry
Wyjezdzam na 4 dni, akurat teraz, kiedy moja piekna piwonia na dniach otworzy pąki i moja magnolia zakwitnie. Plus beda upały. Nawadnianie zaleje mi pewnie ogród, a sąsiadka przekarmi ryby To ja, Kubus Fatalista. Trzymajcie się ciepło, odpoczywajcie i cieszcie ogrodami
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:09, 03 cze 2015

Do góry
trzymam za Ciebie kciuki. Za Was!

Oli przeszła teczka na ASP! Jest dopuszczona do egzaminów- hura!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 23:50, 02 cze 2015

Do góry
Kasiu dobrze przeczytać, że u Ciebie już lepiej Powtórzę za Kasią, bo cóż innego można napisać? Uwielbiam ten busz u Ciebie i to lustro, którego za pierwszą wizytą nie zauważyłam A magnolia robi wrażenie i liściem i kwiatem
Ogródek Iwony 23:14, 02 cze 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
To super że będzie nadal kwitła,z kolei moja magnolia kwitnie już od miesiąca i wcale nie ma zamiaru kończyć , ma jeszcze sporo pąków.

Ewa, a twoja jaka jest? Jak się nazywa? Nie pamiętam, czy pytałam ?
Ma już liście pewnie?

Ewa, pytałam się o cisy, cena 13 - 12 zł za sadzonki 30-40 cm. Małe to
Ogródek Iwony 23:08, 02 cze 2015

Do góry
To super że będzie nadal kwitła,z kolei moja magnolia kwitnie już od miesiąca i wcale nie ma zamiaru kończyć , ma jeszcze sporo pąków.
Ogródek Iwony 23:04, 02 cze 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
U Madzenki na 496 str.jest pokazana róża Cardinal R , właśnie taki kolor piwonii drzewiastej kupiłam.

Ładny kolor. Z piwonią drzewiastą w tym roku spotkałam się po raz pierwszy. Nie wiedziałam, że istnieje, ale też już wiem, ze niezawodna w kwitnieniu, więc chyba się w przyszłym roku na taką skuszę.
Ewa, moja magnolia ma następne 3 kwiatki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:21, 02 cze 2015

Do góry
Ale ta magnolia ma piękne liście.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:14, 02 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wesoły dzień dziecka, fajnie widzieć baraszkujące dzieciaczki jak magnolia, tripetala.kwitnie?

Ach jak kwitnie i ach... jaś capi z tego kwiatka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies