Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:30, 25 maj 2015

Do góry
zurawki lime marmelade albo citronella

ewellinka napisał(a)
Poradzcie co by ładnie wyglądało pod ciemno różowa magnolia, cos małego. Mam ja na środku trawnika jako soliter.
Do raju daleko - u Ewy 20:04, 25 maj 2015

Do góry
Super spotkanie, faktycznie dwie rude, ale jakźe sympatyczne.
Zdjęcia cudne, rh powalają, a taka wielka magnolia gdzie rośnie?
Do raju daleko - u Ewy 16:44, 25 maj 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Slicznie u Ciebie

Ewciu, dziękuję za miłe słowa Aż się rumienię

szemusia napisał(a)
I na zdjęcia kolejnego spotkania się załapałam
Śliczne, uśmiechnięte ogrodniczki
Magnolia faktycznie, ogromna. Taka kruszynka z CIebie przy tym drzewie...

Beatko, przy Gosiu trudno się nie uśmiechać, jest niesamowicie pogodną i miłą osobą. Uwielbiam z nią rozmawiać
Chociaż raz jestem kruszynką
To tu... 14:36, 25 maj 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
mogą być miniaturowe, biało obrzeżone hosty (tyż kwitną przeca)
nie wiem na ile tam słońca masz, ale w kwasnym bardzo dobrze rosną u mnie stipy, Bronze Form, Frosty... więcej grzechów nie pamiętam. Jak sporo słonca, to możesz posadzić żurawinę - stworzy dywan gałązek i jeszcze owoce do zbioru na jesieni będziesz miała (ale tu odzywa się mój iście praktyczne podejście)

Za kwiatami host nie przepadam. Rabata jest nasłoneczniona w lato do godz. 14-15.
Stipę tam chyba nie bardzo bo chyba magnolia i rodki nie lubia jak im sie w korzeniach dłubie. Muszę pokombinować. Na razie czekam na kolejne 2 CW.
To tu... 13:24, 25 maj 2015

Do góry
Bardzo ładna rabata !
Azalie i rododendrony pięknie wyglądają w swoim towarzystwie, także po przekwitnięciu. Moim skromnym zdaniem nie trzeba wypełnienia. A co masz w projekcie?

MAD napisał(a)
W weekend udało się skraść kawałek terenu trawnikowi i powstała nowa rabata, którą zamieszkuje magnolia Lennei, rododendron Cunningham's White wygrzebany z drugiej części działki (2 doniczki robią za dwa kolejne, mniejsze, CW) i azalie (równiez przeprowadzone z innego miejsca). No i mój mikro zywopłocik bukszpanowy z własnych sadzonek z zeszłego roku. Oj, poczekam trochę na efekt...

Zastanawiam się tylko czym wypełnić przestrzeń żeby po zakończeniu kwitnienia azalii było tam na czym oko zawiesić... Pomożecie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:11, 25 maj 2015

Do góry
ewellinka napisał(a)
Poradzcie co by ładnie wyglądało pod ciemno różowa magnolia, cos małego. Mam ja na środku trawnika jako soliter.

Poletko kroskusów? Albo barwinek (choć nie wiem, czy to dobry pomysł, bo ekspansywny jest...).

Potrzebuję burzy mózgów:
sytuacja wygląda tak:

Perukowiec zamierzam poprowadzić nad hortensjami w formie niewielkiego drzewka. Hortensje są białe, odmiany "miś polarny".

Mam już posadzoną falistą obwódkę z szałwii omszonej, a potrzebuję pomysłu na drugą część obwódki (na obrazku w kolorze szarym).
Pomysły mam dwa:
- bordowa lub czerwona z żurawek (żurawki nadają się na obwódki??), będzie nawiązywała kolorem do perukowca
- żółta, żeby ładnie kontrastowała z fioletową szałwią.

Jeśli żółta, to nie mam pojęcia, z czego ją zrobić.

Co mi doradzicie?
Do raju daleko - u Ewy 12:42, 25 maj 2015

Do góry
I na zdjęcia kolejnego spotkania się załapałam
Śliczne, uśmiechnięte ogrodniczki
Magnolia faktycznie, ogromna. Taka kruszynka z CIebie przy tym drzewie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:26, 25 maj 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:49, 25 maj 2015

Do góry
Apropo emusia:
było i nie ma i jak wskazują wybryki forumowe już nie będzie, po co się mają Wam koszmarki śnić

Zbiorowo macham i dziękuje za wsztstkie tematyczne i neitamatyczne komplementa.

Waldku- a co my kobitki to niby lepsze jesteśmy? że nie podziwiamy cudzych mężów? a no sory - musze cie rozczarować hihihihihihihihi

AgaEM
- w sprawie traw napisałam u ciebie.

Marzena
- nie tylko ema przegapiłaś był tu the beatles spocjalnei dla ciebie focony
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=867
trzecie foto od góry

a tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=866 była jeżówka o którą pytałaś

Ewcia- dziekuję za PW,
ja ci dam przeoczenie, ja czytam wszytsko ale odpisuję z reguły hurtem, czyli macham zbioro a jak ktos zadaje pytanko to wtedy się pochylam
jedyne co mogłam przegapić to może ten Rasioy p[łot ale tu proszę:
pergolowy daszek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125193-rASI-domek-fotoretrodziennik/page23 i gdzie wczesneij był też cudny płot

Beatko- co do wyrywania kwitnących beatlesów- podeszłam kucnęłam wyrwałam parę sztuk i olałam bo mi się nei chce w to bawić, czasem przykucnę i znów urwę parę kłosków ( kwiatek po kwiatku )

konieczki-lecimy na Cebu. a stamtąd różnie , jeszcze planu nie mam układam powoli.
wiesz jak wygrał Duda to treba chyba ceny działek rozeznac dalllleko
Dach na altanie, umyty był, juz jest zasyfiony ciągle leje tak to wszystko idealnie nic sie z nim nie podizała to wieloletni wytrzymały matariał(sprawdzone) ino biały nei ma bata żeby czysty był

Magnolia-
nie wiem po co szukasz wiatru w polu ale coż, szukaj i wpadaj znów bo wiesz że ja Cię....

ZLOT mówicie? kruca fix, a gdzie ja starego zamknę na ten czas hmmm
matko tyle czarownic jakby się tu zleciało
strach się bać, miejsca na miotły by nei wystarczyło
To tu... 11:22, 25 maj 2015

Do góry
W weekend udało się skraść kawałek terenu trawnikowi i powstała nowa rabata, którą zamieszkuje magnolia Lennei, rododendron Cunningham's White wygrzebany z drugiej części działki (2 doniczki robią za dwa kolejne, mniejsze, CW) i azalie (równiez przeprowadzone z innego miejsca). No i mój mikro zywopłocik bukszpanowy z własnych sadzonek z zeszłego roku. Oj, poczekam trochę na efekt...

Zastanawiam się tylko czym wypełnić przestrzeń żeby po zakończeniu kwitnienia azalii było tam na czym oko zawiesić... Pomożecie?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:47, 25 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Magnolia posadzona.Azalie też.Chyba zły moment bo nie mamy dużo czasu przed komunią i się spieszymy.Trzeba podziałać w domku a nie w ogrodzie.A do tego jest deszcz.

Inaczej nie bardzo wychodziło porozrzucanie azalii i oddalenie tych roślin.Nie wiem czy dobrze wyszło.
Teraz ustawiłąm te bagatella z trawkami na tej rabacie i gdybyśmy je jakoś tu posadzili to rabata byłaby zakończonaLub prawie

Co myślicie???

Bosko, pięknie to wyszło....a jak się rozrośnie to będzie cudnie....macham i kibicuję
Co i jak? Nowicjuszka 09:43, 25 maj 2015

Do góry
Cześć Aguś
pogoda nie pozwala nam na szaleństwa ogrodowe. W tygodniu mąż nie ma czasu na prace przy domu, ponieważ wraca o godzinie 18, czasem nawet później do domu i nawet nie mam sumienia gonić go do pracy w ogrodzie. Pozostaje jedynie sobota i to też jak wróci z pracy

Wstawiam kilka zdjęć roślin posadzonych w tamtym i tym roku.
Zacznę od magnolii Magnolia Genie i Satisfaction

Kosaćce mam bardzo wysokie ponad 1

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

kolejne kwiaty nn

kalina już w pełnym rozkwicie, to drzewko to taka moja miłość jeszcze z dzieciństwa. Te kulki białe

skarpa przy domu na razie wygląda tak będę musiała ja uporządkować kiedyś. Na dzień dzisiejszy sadzę tam byliny, które dostaje i patrzę co z tego wyrośnie
(wielkość, kolor, jak długo i kiedy kwitną)
Na pewno zostanie na skarpie preukowiec, budleja, i hortensja oraz 3 krzaki pięciornika. Wszystko zostało wiosną mocno przycięte, nie są duże, ale za to zrobiły się bardzo gęste

i na koniec skarpa jeszcze w trakcie, trzeba ją dokończyć i dopracować, dosypać ziemię i poczekać aż się wszystko rozrośnie

muszę coś jeszcze wymyślić pod schodami tarasowymi, bo moja sunia mi tam non stop dziury kopie ja zasypuję, a ona i tak odkopuje i posadzić przy schodach surmie
Do raju daleko - u Ewy 22:47, 24 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na pamiątkę
Ślicznie ty wyszłaś

Z tą ślicznością to bym podyskutowała Ale za zdjęcia pamiątkowe bardzo dziękuję

Zdjęcie cytuję, aby odwiedzającym zwrócić uwagę na to drzewo za mną - to magnolia - taka ogromna
Miejsko & sielsko 22:46, 24 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ale walce cudne!!!! Ślicznie będzie. Już jest, ale jak będzie!

Jeszcze mam sporo do zdobienia
buziaki Martusia <3
Miejsko & sielsko 22:29, 24 maj 2015

Do góry
ale walce cudne!!!! Ślicznie będzie. Już jest, ale jak będzie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:12, 24 maj 2015

Do góry
Hej Gosiu
EMa na focie nie widziałam, ale za to foty ogrodowe widziałam- ale busz!
Jak wszystko rośnie migiem!
Pięknie jest, pieknie!
Wpadam na moment, O. składa teczkę i foty obrabia na kompie. Jutro jeżdżę po wioskach, szukam wiatru w polu. Ale zajrzę.
Buziaki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:39, 24 maj 2015

Do góry
No i my w parku w Oliwie
Ewcia pod magnolią o nazwie Magnolia Naga.

Ptasi Ogród 19:38, 24 maj 2015

Do góry
Magnolia Genie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:16, 24 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Dzieki Magnolia- super sprint

Dla ciebie - rabata ślicznie - jeszcze jak dorosna hortensje za śliwą... mhhhh

Brzozy! Kocham
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:05, 24 maj 2015

Do góry
magnolia Lusy świetnie się przyjęła i ma świeże przyrosty, przy Bogdzi nie miała najmniejszych szans - była skazana na sukces

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies