Dzielone carexy nie wyglądaja najgorzej, ale musza się rozrosnąć. Ta rabata jesst na lekkim wzniesieniu i wcześniej carexy były prawie niewidoczne, dlatego dałam tam brązowe, wyższe trawy. Carex FC są pod niwaki i w koło drzewa.
Teraz przymierzam się do ograniczenia kolorów żurawek, bo mnie drażnią. Jakie zostawić, fiolety? czerwienie?
W pasie od niwaki po świerk i bukszpan posadziłam sadzonki rośliny zadarniającej, ale zapomniałam, że mam tam tulipany i chyba muszę je wykopać, zanim się rozrośnie.
Jeśli chodzi o żurawki, mnie się najbardziej podobają te czerwone w środku
(drugie od lewej, przed brązowymi trawami). Róże piękne, pastella rzeczywiście zachwyca...
Już wczoraj widziałam Twoje dzieło ale byłam tak zmęczona, że nie byłam w stanie sklecić jednego zdania
Efekt świetny, naprawdę ! Niesamowicie zwiewnie wygląda teraz ta rabata a dzięki temu nivaki wygląda uroczo, jakby był otulony chmurką Bardzo, bardzo mi się podoba. A co z obwódką bukszpanową zrobiłaś ?
Z żurawek też wybrałabym jeden kolor i to chyba właśnie ten czerwony bo ogólnie reszta roślin jest zielona więc przydałby się żywy akcent. Chyba, ze planujesz między roślinami (nie pamiętam jaki miałaś zamysł) dołożyć jakieś kwitnące to wtedy z żurawek zostawiłabym któryś z tych spokojniejszych. Musiałabyś zrobić im zdjęcie z bliska bo tak z daleka to ja nie widzę
Różyczki śliczne, w ogóle tak subtelnie i lekko wyglądają u Ciebie te wszystkie roślinki.
Ekstra foty - jak zwykle
Kwitnących już tam nie dodaje, bo ta rabata jest z przodu domu... Kwitną róże przed domem, przy studni, przy piwniczce, więc tam odpuszcze Tutaj będą tulipany wiosną i hortensje jesienią A i jeszcze magnolia tam jest, ale zawsze ją ucinam na zdjęciach, bo się w kadrze nie mieści.
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Czasami mam obawy, czy moje "ulepszenia" są faktycznie lepsze
Obwódka bukszapnowa już tydzień temu była zrobiona przed lawendą i boniką, były fotki Tą czerwoną żurawkę też kiedyś wrzucałam, poszukam...
Ostatnie dni pochmurne. Róże przy studni nasyciła się kolorami. To już nawet nie jest różowy, a fuksjowy?
Przy słonecznej pogodzie płowieje niestety.