Widzisz Danusiu, zawsze twierdziłam, że dzięki Tobie Polska (i nie tylko) pięknieje . Jesteśmy takimi Twoimi forumowymi dziećmi. Nasze sukcesy są Twoimi sukcesami . Dziękuję bardzo. Wciąż nie mogę w to uwierzyć .
Dziękuję serdecznie i bardzo przepraszam za uproszczenia w mojej wypowiedzi.
Chciałem się upewnić czy użyć samej saletry, czy nawozu wieloskładnikowego.
Ale już dostałem odpowiedź
Zatem użyję saletry amonowej.
A w następnych miesiącach jak i czym nawozić?
Co do zdjęć przepraszam, nie wiedziałem, ani w regulaminie forum nie znalazłem takiego zapisu.
Ja oczywiście mam czas, po prostu nie chciałem, żeby jeden post zawierał
tyle zdjęć z mojego ogródka, co nie wszystkich może interesować. Stąd specjalnie umieściłem zdjęcia na zewnętrznym serwerze.
Ale już się dostosowuję i wklejam poniżej
Swoje kanny przechowywałam z daliami w jednej skrzynce. Wysadziłam w donicę i wstawiłam do namiotu foliowego celem podpędzenia.
Potem wsadziłam w donicę docelową w kompost. No i kwitną. Te mniejsze kupiłam i posadziłam do donic pośrodku lub na rabatę z roślinami jednorocznymi.
Wycinam przekwitłe kwiatostany razem z łodygą, po czym wypuszczają nowe kwiaty.
Można podnawozić, ale na razie tego nie robiłam.
Mam praktykanta (architektura krajobrazu) i powinien wczoraj zastosować magiczną siłę do balkonowych, ale dowiem się czy wykonał zadanie w poniedziałek.
Na pewno będzie to widać po zwiększonej ilości kwiatów.
Aniu, masz rację ogrodniczkowanie jest wspaniałe we wszystkich aspektach. I tych miłych (odpoczynek, obserwowanie, zwiedzanie) i tych pracowitych, kiedy to człowiek prawie nie czuje kości