Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:42, 03 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kurcze u mnie we wsi strasznie mało forsycji, chociaż zapewne jak zacznę bardziej zwracać uwagę to nagle dużo się ich znajdzie. Do takich donic jeszcze sobie troszkę powzdycham, ale przyjdzie taki czas, że przestanę

Luki a w mieście u Was nie ma? Ja je wszędzie wiosną widzę na kilometr, nawet w fazie pąka
Donice sobie zrób z rur jak Malkul
Ogród niby nowoczesny ale... 21:20, 03 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

tez możesz dac na dokładkę do tego nr tel.

a po?? Twój em już Ci nie wystarcza?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:11, 03 lut 2016

Do góry
blyxa napisał(a)

Masz Ci los. Skąd ja na moim zadupiu mam obi wytrzasnąć

Obeszłam dziś moje lawendy, pooglądam je aby porównać - no nie są takie znowu straszne, ale jednak tubylczo-wątkowe ładniejsze.

w temacie krecikowym
Dziewczyny - a próbowałyście kreta złapać i wywieźć? Na rabacie (na trawniku nie da rady)- jak się widzi, że kopie, to trzeba podejść z łopata i drania podkopać od tyłu.On do tyłu to wieje błyskawicznie, ale jak się mu zamknie korytarz, to bezbronny jest, bo nowego nie da rady sobie wykopać.Ręką złapać za futerko i do wiadra. Tylko ostrożne, bo krety strasznie nerwowe są, jeden nam zszedł na zawał serca ze strachu.I wywieźć zwierzaka gdzieś dalej (na łąkę czy do lasu).

magnolia- śliczne te Twoje maleństwo. U mnie krokusy nieśmiało zaglądają, ale przebiśniegów nie widać. Mam nadzieję, ze wzejdą i zakwitną, bo jak nie to będzie z mojej strony maga foch.

malkul - gratuluję 1500 strony

mielismy juz na forum przypadki pogryzienia przez kreta więc uważaj
Moj tata w dawnmich czasch tez krety wykopywał jednak postepował z nimi mniej humanitarnie..
a co do lawendy to moja nie jest z Obi a tez zima piekna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:05, 03 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
To nie kwestia cięcia tylko odmiany lawendy. Tylko słynna Viva z obi tak dobrze zimą wygląda
Mam różne odmiany, tnę tak samo a wyglądają odmiennie

Masz Ci los. Skąd ja na moim zadupiu mam obi wytrzasnąć

Obeszłam dziś moje lawendy, pooglądam je aby porównać - no nie są takie znowu straszne, ale jednak tubylczo-wątkowe ładniejsze.

w temacie krecikowym
Dziewczyny - a próbowałyście kreta złapać i wywieźć? Na rabacie (na trawniku nie da rady)- jak się widzi, że kopie, to trzeba podejść z łopata i drania podkopać od tyłu.On do tyłu to wieje błyskawicznie, ale jak się mu zamknie korytarz, to bezbronny jest, bo nowego nie da rady sobie wykopać.Ręką złapać za futerko i do wiadra. Tylko ostrożne, bo krety strasznie nerwowe są, jeden nam zszedł na zawał serca ze strachu.I wywieźć zwierzaka gdzieś dalej (na łąkę czy do lasu).

magnolia- śliczne te Twoje maleństwo. U mnie krokusy nieśmiało zaglądają, ale przebiśniegów nie widać. Mam nadzieję, ze wzejdą i zakwitną, bo jak nie to będzie z mojej strony maga foch.

malkul - gratuluję 1500 strony
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:59, 03 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

nei mam siatki i nie wiem jak o się dzieje ale na trawnik nei wchodzą, za płotem u sąsiadów dookoła pokopcowane wszytsko

wiesz ja też nie wiem jak to się dzieje, bo na wszystkich działkach obok mega kretowiska, a u mnie zero, ani na rabatach, ani na trawniku.

Ale wykręciłaś stron - szacun, no i czekam na Twoją kwitnącą wiosnę i lato i jesień i znowu
Typografia ogrodu 20:30, 03 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

bababo w twoim tepie z tym ciętym języczkiem to w mig sie załapaiesz na ten autobus z wycieczką co to tu kręcą

Moje tempo jest słabe, bo nie daje rady być codziennie. Za prędkie kobitki dla mnie jesteście A po dwóch dniach, to nie wiadomo, które zaległe posty nadrabiać

Jeśli chodzi o dziewczynkowe sukieneczki, to za mną chodzi od dawna taka dla córy:
http://mouseinahouse.pl/flamenco-dress-149.html
Ona się pojawia u nich cyklicznie - i co już przeboleje, że tyle kosztuje, to znów całość wyprzedana I tak trzeci rok się decyduje, aby kupić dziecku

nawigatorko - szacun za skopany kawałek. Ja dochodzę do siebie po grypie (półtora tygodnia wyrwane z życiorysu) i na razie tylko rabaty obeszłam, aby zobaczyć czy jakieś wiosenne kwiaty się nie planują pokazać.
Ogród niby nowoczesny ale... 18:39, 03 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

numer buta?

tez możesz dac na dokładkę do tego nr tel.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:30, 03 lut 2016

Do góry
ok sebek:) merci

edit: wląsnie Toszka dzis u Polinki napisała:
carexy - przyciete liscie przestaja rosnac i dlatego trzeba je wyskubac. Carexy nauczyly mnie cierpliwosci i biore sie za nie dopiero pod koniec maja - lubia ciepla ziemie i dopiero zaczynaja ladnie przyrastac

i będź tu mądrym

ewa- ty sama wyglądasz jak sliczna cebulka na avatarku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:43, 03 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

sama nei wiem , chyba dlatego że gdzieś wyczytałam że carexów nei mozna ciąć bo mozna je tym ukatrupić

To co uschnięte możesz wyciąć. W turzycach trzeba wyczuć gdzie jest granica, te włochate tniemy wyżej, a te o szerszych liściach można niżej (swoje Ice Dance przyciąłem chyba 2 cm nad ziemią i odbiły wszystkie )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:11, 03 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Małgosiu a dlaczego Beatlesów nie tniesz niemal na jeża wiosna? Gdzieś o tym czytałaś czy to intuicja? Moje Montany ciachałam na jeża i dobrze wyglądały

sama nei wiem , chyba dlatego że gdzieś wyczytałam że carexów nei mozna ciąć bo mozna je tym ukatrupić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:10, 03 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
) ale w jesienią pryskaliśmy działkę takim wynalazkiem http://www.zielonydom.pl/produkty/72/29/Pozegnanie-z-Kretem.html
(

daj znac jak się okaże że działa tego ci zyczę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:10, 03 lut 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Gośka...ale krety to tylko na rabatach wychodzą?? Tam gdzie trawnik masz siatkę?

nei mam siatki i nie wiem jak o się dzieje ale na trawnik nei wchodzą, za płotem u sąsiadów dookoła pokopcowane wszytsko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:09, 03 lut 2016

Do góry
magnolio- ależ cudny bieluszekpiekności u mnie jeszcze nie kwitną
Malutki pod lasem 09:41, 03 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Miscant i lawenda pięknie wyglądają zimą(ostatnio u malkul magnolia wstawiała zdjęcia swojego lawendowego pola pod warstwą sniegu - bajka) ... ale fakt wiosną traw nie ma ... ale mogłyby wtedy "zaszaleć" cebulowe

Tylko niestety Ania nie zrobi lawendowego pola Mam lawendę i już wygląda słabo. Fakt miskanty można podziwiać zimą zwłaszcza jak są ciekawie powiązane.
Moja wypowiedź to tylko sugestia
Malutki pod lasem 09:33, 03 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Ja się znowu doczepię o zimozielone
Miskant ruszy w maju, lawenda i róże zimą nie istnieją będzie bida poza sezonem

Miscant i lawenda pięknie wyglądają zimą(ostatnio u malkul magnolia wstawiała zdjęcia swojego lawendowego pola pod warstwą sniegu - bajka) ... ale fakt wiosną traw nie ma ... ale mogłyby wtedy "zaszaleć" cebulowe
W Kruklandii 19:53, 02 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)

głowa twoja do tatuażu niaj mi nei pasuje u dołu iabeł u góry anielica

Haha dokładnie, zgadzam się
Typografia ogrodu 15:36, 02 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
szyc umiesz raczki cię zawsze swędzą
popatrz jakia kiecuszka ładna http://art-madam.pl/ubranka/prezent-sukienka-dla-dziewczynki,198405,572

szyjesz dla swoich babek?

skąd kupowłas materiał an dresówki? moze bym zakupiła a teściowa by miała zajecie

Ło ja cie , jaka śliczna sukieńcia. Szkoda że moja córa już taka duża, nie ubierze tego za nic.
Odpowiem ja też- dresówki drukowane b.ładne kupiłam tutaj
http://www.cottonkids.eu/index.php?id_product=157&controller=product

a gładkie, super jakości, b.grubiutkie i miękkie tutaj
http://www.cottonland.pl/35-dzianina-dresowa

Uszyłam już spódniczkę i blezer dla młodej. A mam w planach jeszcze jedną spódnicę i bluzę na wiosne z tego http://www.cottonkids.eu/index.php?id_product=138&controller=product
Ogródkowe perypetie:) 15:31, 02 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
wrócisz wisoną wraz z tulipanami?

Wrócę., na razie siedzę i myślę co i jak zrobię nowego i skończę starego
A że w między tak zwanym czasie złamałam palec u ręki to nic innego mi nie idzie
Typografia ogrodu 14:59, 02 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
szyc umiesz raczki cię zawsze swędzą
popatrz jakia kiecuszka ładna http://art-madam.pl/ubranka/prezent-sukienka-dla-dziewczynki,198405,572

szyjesz dla swoich babek?

skąd kupowłas materiał an dresówki? moze bym zakupiła a teściowa by miała zajecie

Ja kupuje lokalnie w sklepie z materialami bo zawsze gladkie wybieram nie jakies fantazyjne. Fajna ta kieca choc do falbanki mam watpliwosci bo wiesz ja purytanka jestem moje corki maja troche dresowych sukienek z allegro i pakamery.czasem dla nich szyje ale zazwyczaj cos na lato albo czapki i kominy
Typografia ogrodu 14:56, 02 lut 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ileżeś już nakopała?
jak tak dalej pójdzie to do marca cały ogród przeorasz

a potem będziesz leżała i pachniala

Teraz to na pewno nie pachne
Stipa,werbena i klosownica wysiane
70 metrowa rabata przemopana,jeszcze kawalek pod brzozami.
Teraz w kolejnosci do przekopania reszta rabaty Magnoliowej z hortkami i trawami a potem krawezniki na obrzeza.wlasnie w tym celu przegladalam ostataniu Twoj watek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies