Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:46, 15 lut 2021

Do góry
I tak bez naszych podpowiedzi "Słuszną linię ma nasza władza.."., wiadomo - Miś

Słoninka u mnie tym razem peklowana w stylu wojskowej poligonowej, 2tygodnie leżała w soli kamiennej (jeżeli zawilgła można zmienić), oczyszczona z soli pokrojona tak by zmieściła się w słoiku i 1-2godziny gotowania(krótka powtórka po 2dniach)
Wyszła dokładnie tak jak pamiętałem ten przysmak - bo na śledzika nie tylko śledzik będzie

Xawery .......................................................................The Blues sekatorem wytłumaczyłem mu jaką linię ma trzymać -poskutkowało
Słoneczny Ogród 11:26, 15 lut 2021

Do góry
Słuchajta ludzie!

Ocieplenie idzie
Dziś ostatni dzień z mrozem a od jutra już na plusie i tak do marca... a w marcu to już z górki

U mnie jeszcze śnieg
W sumie u mnie śnieg jest od 7 stycznia z małą kilkudniową przerwą.

Pewnie to ostatnie podrygi zimy

Przerwa na kawę... 11:09, 15 lut 2021

Do góry
tak, one fruwają całkiem wysoko. U mnie za płotem wiecznie na drzewach przesiadują.

Znalazłam tego typu drzwi stalowe - zastanawiam się, czy by się tam z tyłu nie nadały... Można by było dać duże lustro w tle... korci mnie

Ogród prawie romantyczny 10:35, 15 lut 2021

Do góry
Tak,to jasmina. Jedna z moich ulubionych róż. Poniżej kilka fotek z nią w roli głównej.
Twój ogród ma olbrzymi potencjał i bardzo zaangażowaną właścicielkę czas płynie szybko i za chwilę będziesz nas zaskakiwać pięknymi ujęciami ogrodu.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:29, 15 lut 2021

Do góry
Basiek ale było MO i ORMO które zawsze czuwa , o "trójkach klasowych" już nie wspomnę.
A już niedługo (w marcu) zaczęli łapać moich długowłosych starszych kolegów i golić im głowy , o dziwo że teraz jeszcze na to nie wpadli

wracamy do naszych czasów a tu w tak pięknych okolicznościach przyrody odpalamy wędzarnię

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:27, 15 lut 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Sylwia, a jak cebula została w gruncie na zimę to jakiś szczypiorek wyrośnie jeszcze czy juz do przekopania ?

Wyrośnie, ale to szybko będą grube duże baki, za to cudnie długo zakwitnie i będzie śliczna kula do jesieni
Początek kwitnienia w czerwcu( to była jedna cebula zostawiona

lipiec

koniec lipca już nasionka

Sierpniowych i wrześniowych nie mam bo byliśmy po zalaniu i odmulaliśmy, a potem to już było sprzątanie w warzywniku
Ale jak widać z jednej cebuli cztery kule wielkości tego wielkiego czosnku ozdobnego
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 10:23, 15 lut 2021

Do góry
Zimowa kawa na tarasie

Pamiętajcie o ogrodach 10:22, 15 lut 2021

Do góry
greg66 napisał(a)

Grzesiu, ciężkich robót nie zazdroszczę, ale co zrobić, od czasu do czasu trzeba. Za to potem będzie pięknie.
Ozdobne panele- super.
Macham zimowo.
Sałatka pokrzywowa 08:25, 15 lut 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ale świetna budka lęgowa, sama taką wymyśliłaś czy kupiłaś gotową?

Budki swojego czasu rozdawało miasto Teściowie się zakręcili, więc mamy dwie - i obydwie co roku są zasiedlane
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:20, 15 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Gdy tam wchodzę to je dotykam, głaszczę i całuję. Czy to normalne jest?

Ja mam podobnie. Dalie to moje ulubione kwiaty. Lubię nawet ich zapach
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:14, 15 lut 2021

Do góry
Zagajanka- Możliwe, że obecna zima przerzedzi

Mgduska- Od sadzonki dużo zależy, ale i od miejscówki. Dlatego ja od pewnego czasu oceniam róże dopiero jak się sprawdza u mnie, na moim terenie

Kasiek- Moje pustynniki, to prawdopodobnie odmiana wąskolistna. Dorastają do 1,5m najwyższy. Kłącza, które kiedyś pokazałaś, były piękne duże, to chyba odmiana olbrzymiego.

Napia- W jesieni posadziłam jasno różowe, czy takie będą zobaczymy Marta- Magnolia miała piękne.
Na wszelki wypadek tylko 3 kupiłam
Te białe kupiłam przypadkiem, ktoś na allegro sprzedawał nadwyżki z własnego ogrodu.
U hurtowników to różnie bywa

Zima zasypała mnie bardzo, róże okryte śniegiem, mam nadzieje, że większych strat nie będzie.
A to goście na obiedzie

Ogród Basi 00:39, 15 lut 2021

Do góry
cd maj
Zakwitły bzy, kolkwicje.

Ogród Basi 00:29, 15 lut 2021

Do góry
cd. maj

Nastały upały.

Kwitną kaliny japońskie, powojniki pną się do góry.

Ogród Basi 00:21, 15 lut 2021

Do góry
cd maj

Kilka hakonek posadziłam do donic. Z donic nie uciekną mi.

Ogród Basi 00:15, 15 lut 2021

Do góry
cd maj

Zakwitły żarnowce, azalie japońskie i pięknie wyglądała kalina sztywnolistna.

Ogród Basi 00:09, 15 lut 2021

Do góry
cd maj

W miejsce żurawek i hakonek posadziłam cisy Hicksi. Na razie są malutkie, ledwie je widać.

Zakwitła kalina sztywnolistna, fortegilla, wystawiliśmy drabinę z poziomkami.

Ogród Basi 23:57, 14 lut 2021

Do góry
Koniec kwietnia.

Nie wszystkie żurawki zostały wykopane i odmłodzone. Te, które jeszcze były na rabatach przedstawiały marny obraz. Uświadomiłam sobie, że co kilka lat czeka mnie praca wykopywania i odmładzania żurawek. A miałam ich wokół całego ogrodu ponad 200 sztuk. I wtedy podjęłam decyzję o usunięciu żurawek z obwódki wokół trawnika. Zostało kilka sztuk w kilku miejscach.

Maj 2020
Usunęłam większość żurawek i rosnące przed nimi hakonechloa. Hakonki bardzo rozrosły się i mimo iż bardzo ładnie się prezentowały sezon wcześniej i podobały mi się to zwyciężyło praktyczne i rozsądne podejście do tematu. Swój wiek już mam i coroczne ograniczanie pędów hakonek nie bardzo mi odpowiadało. Poszły do ludzi.
Ogród Basi 23:38, 14 lut 2021

Do góry
cd. kwiecień

Przyszły nowe roślinki, postanowiłam dosadzić trochę bylin. Pojawiły się więc jarzmianki, zawilce, naparstnice, miesięcznice, tawułki i bordowolistne ..., zapomniałam nazwy.

Róże New Down i powojniki wypuściły listki.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:32, 14 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurze spa, to kurze spa, ale tym to podnosisz poprzeczkę
Galerii natury w kurzym spa chyba nikt jeszcze nie próbował robić
W następnym życiu chciałabym być kurą w Waszym domostwie
Ogród Basi 23:30, 14 lut 2021

Do góry
Kwiecień 2020.

Po zimie żurawki Citronelle i Palace Purple nie wyglądały najlepiej.

Wykopałam więc je i zrobiłam nowe sadzonki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies