Judith, ubiegłaś mnie, to już nie napiszę nic więcej o tulipanach
Mary, dziś szukałam zdjęć molinii Karl Foerster i wyszukiwarka (Twoje img - korzystam ) pokazała mi Twoją kompozycję, jestem urzeczona. Pamiętasz może, jakie osiąga rozmiary?
Jagoda, od dawna już chcę postudiować Twój wątek, trafiłam kiedyś do Ciebie na chwilę przez ... zdjęcie berberysów przy murku na pintereście, zachwyciła mnie ta realizacja. Teraz zajrzałam od końca i znalazłam coś takiego i powiem, że prostota tego zdjęcia mnie urzeka. Genialne tło, genialne połączenie roślin wiosennych. Podpatrzę sobie Twoje poczynania, jeśli pozwolisz. Gratuluję i trzymam kciuki za nową rabatę
Podczas prac nad zmienieniem trawnika znalazłam duże pokłady takich korzeni
Resztka tego czegoś jest również na kosce, roślina bardzo mocno rozkorzeniona z długimi korzeniami odrastającymi od korzeni (potrafi odrosnąć z korzenia spod kostki)
Obecnie mam zdjęty trawnik zostały jedynie ogromne pokłady korzeni tego czegoś
I pocykałam
Ukochane ciemierniki
Największa moja brunnera z hostą Halcyon.
Danko, kosmatka rośnie pozostałe też, choć były mniejsze i potrzebują więcej czasu na rozwój
Szukam trzmieliny do posadzenia przy ogrodzeniu od południowej strony, aby się pięła. W ogrodniczym wypatrzyłam Interbolwi, Sunspot i Emerald'n Gold. Czy którąś z nich szczególnie się nadaje na słońce? Czy każda zimą będzie robiła się różowo-szara?
Na ostatnim zdjęciu wypatrzony po sąsiedzku efekt, który chciałabym uzyskać u siebie. Na moje oko, to nie jest chyba japońska tylko "zwykła", a brak żółtego przebarwienia to jakaś anomalia gatunkowa (swoją drogą, ładna anomalia)
Hurrra, mam okiennice i boazerię
Emuś skończył domki dla jeży /jutro 2 jadą na łono natury/ i wreszcie mógł zrobić mój wymysł
Ja w międzyczasie położyłam na skalniaku doniczkę i postawiłam pieńki
Dostałam ostatnio jakiegoś zaćmienia
Ten zepsuty zegar cały czas wisiał w kuchni na widoku, a ja dopiero dzisiaj zaskoczyłam, że powinien wisieć na drabinie