Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:47, 25 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Magnolia posadzona.Azalie też.Chyba zły moment bo nie mamy dużo czasu przed komunią i się spieszymy.Trzeba podziałać w domku a nie w ogrodzie.A do tego jest deszcz.

Inaczej nie bardzo wychodziło porozrzucanie azalii i oddalenie tych roślin.Nie wiem czy dobrze wyszło.
Teraz ustawiłąm te bagatella z trawkami na tej rabacie i gdybyśmy je jakoś tu posadzili to rabata byłaby zakończonaLub prawie

Co myślicie???

Bosko, pięknie to wyszło....a jak się rozrośnie to będzie cudnie....macham i kibicuję
Co i jak? Nowicjuszka 09:43, 25 maj 2015

Do góry
Cześć Aguś
pogoda nie pozwala nam na szaleństwa ogrodowe. W tygodniu mąż nie ma czasu na prace przy domu, ponieważ wraca o godzinie 18, czasem nawet później do domu i nawet nie mam sumienia gonić go do pracy w ogrodzie. Pozostaje jedynie sobota i to też jak wróci z pracy

Wstawiam kilka zdjęć roślin posadzonych w tamtym i tym roku.
Zacznę od magnolii Magnolia Genie i Satisfaction

Kosaćce mam bardzo wysokie ponad 1

moja ulubiona miotła jest tak śliczna, że swoja urodą zaraziła już moje 3 sąsiadki ( kupiły też ten krzew)

kolejne kwiaty nn

kalina już w pełnym rozkwicie, to drzewko to taka moja miłość jeszcze z dzieciństwa. Te kulki białe

skarpa przy domu na razie wygląda tak będę musiała ja uporządkować kiedyś. Na dzień dzisiejszy sadzę tam byliny, które dostaje i patrzę co z tego wyrośnie
(wielkość, kolor, jak długo i kiedy kwitną)
Na pewno zostanie na skarpie preukowiec, budleja, i hortensja oraz 3 krzaki pięciornika. Wszystko zostało wiosną mocno przycięte, nie są duże, ale za to zrobiły się bardzo gęste

i na koniec skarpa jeszcze w trakcie, trzeba ją dokończyć i dopracować, dosypać ziemię i poczekać aż się wszystko rozrośnie

muszę coś jeszcze wymyślić pod schodami tarasowymi, bo moja sunia mi tam non stop dziury kopie ja zasypuję, a ona i tak odkopuje i posadzić przy schodach surmie
Do raju daleko - u Ewy 22:47, 24 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na pamiątkę
Ślicznie ty wyszłaś

Z tą ślicznością to bym podyskutowała Ale za zdjęcia pamiątkowe bardzo dziękuję

Zdjęcie cytuję, aby odwiedzającym zwrócić uwagę na to drzewo za mną - to magnolia - taka ogromna
Miejsko & sielsko 22:46, 24 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ale walce cudne!!!! Ślicznie będzie. Już jest, ale jak będzie!

Jeszcze mam sporo do zdobienia
buziaki Martusia <3
Miejsko & sielsko 22:29, 24 maj 2015

Do góry
ale walce cudne!!!! Ślicznie będzie. Już jest, ale jak będzie!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:12, 24 maj 2015

Do góry
Hej Gosiu
EMa na focie nie widziałam, ale za to foty ogrodowe widziałam- ale busz!
Jak wszystko rośnie migiem!
Pięknie jest, pieknie!
Wpadam na moment, O. składa teczkę i foty obrabia na kompie. Jutro jeżdżę po wioskach, szukam wiatru w polu. Ale zajrzę.
Buziaki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:39, 24 maj 2015

Do góry
No i my w parku w Oliwie
Ewcia pod magnolią o nazwie Magnolia Naga.

Ptasi Ogród 19:38, 24 maj 2015

Do góry
Magnolia Genie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:16, 24 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Dzieki Magnolia- super sprint

Dla ciebie - rabata ślicznie - jeszcze jak dorosna hortensje za śliwą... mhhhh

Brzozy! Kocham
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:05, 24 maj 2015

Do góry
magnolia Lusy świetnie się przyjęła i ma świeże przyrosty, przy Bogdzi nie miała najmniejszych szans - była skazana na sukces

I co dalej ??? 22:27, 23 maj 2015

Do góry
Aż zamarłam,myślałam że to nasza Magnolia sie zdecydowała na wątek
Nową Magnolię też witam,ale nick będzie bardzo mylił.
I co dalej ??? 22:24, 23 maj 2015

Do góry
Przez wiele lat nasz działka z domem to było aż 5 arów, ale dwa lata temu powiększyliśmy ją do.... 20 arów. I rozpoczęły się zmiany, niestety patrząc na Wasze ogrody dech zapiera, i chciałoby się mieć takie cudo, ale czasu i pomysłów brak. Przedogródek jest bardzo mały i w oczekiwaniu na zmianę płotu nie jest zrobione w nim nic. Rośnie tam magnolia wychodowana z kilkunastocentymetrowej sadzonki. Z tyłu powstał natomiast warzywniak w skrzyniach. Dwa lata temu wyglądało to tak:

W zeszłym roku tak:

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:06, 23 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Foty z okna - na razie wszystko na co mogę sobie pozwolić...
Od wczoraj zaczełam masażei lekkie naciąganie prez rehabilitantkę i jest coraz lepiej... Gorzej z siedzeniem bo na krzesle nie ma dla mnie pozycji bez bólu, ale przynajmniej do okna mozna czasem podejść Jeszcze kilka dni i zrobie sobie spacerek Ciekawa jestem jak magnolia? I azalie I rh... ach koniec z wyliczaniem bo uświerknę

Kasiek, bardzo współczuję.
Życzę, byś jak najszybciej mogła posiedzieć w tym zakątku.
I co dalej ??? 22:01, 23 maj 2015

Do góry
Witam
Po długim czasie oglądania i zastanawiania postanowiłam założyć swój wątek. Nie bardzo mam się czym pochwalić, ale wklejam pierwszych parę zdjęć. Proszę o rady i podpowiedzi.

Moja magnolia niestety już trochę przekwitła

Tulipany - zdjęcia z poprzedniego roku.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:16, 23 maj 2015

Do góry
Foty z okna - na razie wszystko na co mogę sobie pozwolić...
Od wczoraj zaczełam masażei lekkie naciąganie prez rehabilitantkę i jest coraz lepiej... Gorzej z siedzeniem bo na krzesle nie ma dla mnie pozycji bez bólu, ale przynajmniej do okna mozna czasem podejść Jeszcze kilka dni i zrobie sobie spacerek Ciekawa jestem jak magnolia? I azalie I rh... ach koniec z wyliczaniem bo uświerknę
Widoczek z okna z jadalni

Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 14:12, 23 maj 2015

Do góry
Dziękuję Mazan za odpowiedź.
Dziś sprawdziłem ph. Było moim zdaniem zbyt niskie, około 4,5. Stąd też może się wzięły te przebarwienia. Podsypałem [podlałem] trochę wapna, przy pierwszym pomiarze ph podniosło się do 5,5. Mam nadzieję, że to może być przyczyną tych przebarwień. Co do fosforu i potasu, tu mam trochę mieszane odczucia. W tym roku na wiosnę magnolia dostała standardową dawkę npk 12-12-17-2 + MICRO. Trochę ją przeleję. Jeszcze raz dziękuje.
P_Kemot
Wilcza Góra 11:07, 23 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Posiedziałam powzdychałam u Ciebie jak zawsze....magnolia az pachnie wanilia jak sie na nia patrzy, stol tak piekny ze sie rozstac trudno ) I moje number one

też uwielbiam te majowe cudowności...tyle świeżej zieleni, pięknych kwiatów i cudownych zapachów ... szkoda tylko, że chwasty tak galopują i masę czasu mi konsumują
Wilcza Góra 10:52, 23 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ewa ogród masz cudowny !!! magiczny nastrój tworzysz, niepowtarzalny...
magnolia dopisana do isty zakupów
pozdrawiam

Hej, mistrzyni ogrodnictwa
witam w moich progach - aktualnie azaliowych progach
podglądam to tu, to tam Twój piekny ogród...masz przecudną wiosnę ...

macham z Wilczej
Dla odmiany czas na zmiany... 23:00, 22 maj 2015

Do góry
Beta, ślicznie!- naprawdę ślicznie!
Grujecznik się trzyma?

Przybij piatkę Matko maturzystki!- u nas też wstępnie ok.
Ogród zapachów u Jasi 20:26, 22 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ależ perspektywa! Iść, ciągle iść...
I jeszcze te chabry mnie urzekły. Kiedyś Magnolia proponowała mi je w jakimś nasadzeniu. Nie skorzystałam. Żałuję.
Pozdrawiam i proszę o więcej fotek i częściej.

Z tym częściej będzie problem, usiłuję nadrobić zaległości w pracach ogrodowych , a tak sobie obiecywałam że po 15 maja będą tylko przyjemności ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies