Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moja "przyziemna" :) pasja 10:17, 07 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Naprawdę piękne to Twoje dzieło i brzozy są

Będzie jednak jeszcze jedna .
Moja "przyziemna" :) pasja 09:12, 07 paź 2014

Do góry
Naprawdę piękne to Twoje dzieło i brzozy są
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:35, 06 paź 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,muszę nadrobic forum,bo miałam problemy z internetem.Przez te cholerne brzozy ani polsat,ani internet,przełożyli mi urządzenie na komin,a jak urosna jeszcze bardziej to chyba do nieba dojadę.
Bogusiu,tez jestem zachwycona aksamitkami w tym roku,bo w ubiegłym miałam jakieś pojedyncze badyle,teraz sie odwdzięczyły.
Elizo,wszystko w garażu przydomowym,ale M się wścieka i będę musiała polikwidować część tego wszystkiego.Poza tym kręgosłup nie wyrabia z podlewaniem,140 doniczek to już za duże przeciążenie.
Jola,moje róże wszystkie to albo marketowe albo z agry,nie mam żadnych rasowych.Nie widzę problemu,wsiadaj w samochód i możesz przyjechać w każdej chwili i nie musisz sie niczego krępować.

jak się nazywa ta biała róża?
Moja "przyziemna" :) pasja 21:29, 06 paź 2014

Do góry
Pawlus napisał(a)
Najważniejsze, że zdrowe i piękne duże liście. W przyszłym roku wystrzelą i kora na pewno biała będzie :
Właśnie bardzo podobne mam na oku w szkółce. Muszę jednak przystopować i zająć się teraz skarpą.

Tak właśnie myślę, że one ruszą wiosną już ładniej. U Asi-Wietrzyk bardzo szybko ładnie się rozrosły. Muszę tylko je dobrze opalikować, jak radzą Dziewczyny, żeby bryła korzeniowa była stabilna.

Brzozy w Ogrodzie z lustrem znam na pamięć i też wydaje mi się, że są dość blisko siebie.
Moja "przyziemna" :) pasja 20:48, 06 paź 2014

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=245

Tutaj w Ogrodzie z lustrem widać że brzozy są dość blisko siebie.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:59, 06 paź 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Ja coś przegapiłam? myślałam ze beda 3 brzozy.

Kto wie... może jednak będą trzy.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:56, 06 paź 2014

Do góry
Ja coś przegapiłam? myślałam ze beda 3 brzozy.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:43, 06 paź 2014

Do góry
Moje zakupy, cisów nie pokazuje, bo kupiłam takie same, jak wcześniej.

Brzozy mają ok 2,5m. Liście mają dużo większe niż te 4-5m.

Na razie rabata wygląda tragicznie

Moja "przyziemna" :) pasja 18:38, 06 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)

No i juz jeden problem masz z głowy .
Brzozy kupione

Dwa: farby i brzozy
Moja "przyziemna" :) pasja 18:26, 06 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Kupiłam wszystko oprócz miskanta. Brzozy małe z brązową korą. Duże były beznadziejne. Te przynajmniej poprowadzę sobie tak, jak chcę, czyli na niskim pniu (jednak takie będą ).

No i juz jeden problem masz z głowy .
Brzozy kupione
Moja "przyziemna" :) pasja 18:07, 06 paź 2014

Do góry
Kupiłam wszystko oprócz miskanta. Brzozy małe z brązową korą. Duże były beznadziejne. Te przynajmniej poprowadzę sobie tak, jak chcę, czyli na niskim pniu (jednak takie będą ).
Marzenia o własnym ogrodzie 13:13, 06 paź 2014

Do góry

Witam i zapraszam. Bardzo podobał mi się ogród u ana art, będę zmierzała w jego kierunku. Podobają mi się żurawki (ostatnio zakupiłam 3 szt bo nie mogłam przejść obok takie piękne) trawy ozdobne. Z jednej strony chcę obsadzić tuje a przed nimi kilka robini umbraculifera, dlatego kupiłam ostatnio 2 szt żeby je wypróbować. Mam jeszcze 3 brzozy yuongii, no i parę mniejszych roślinek które wpadły mi w oko. Potem wstawię zdjęcia.
Moja "przyziemna" :) pasja 12:03, 06 paź 2014

Do góry
Dzisiaj wznawiam poszukiwania brzóz. Jeślni nie znajdę takich, jak mi się podobają, kupuję te małe. Wyjdzie w końcu na to samo czasowo . Zanim znajdę te wymarzone, moje małe już urosną . Do tego wszystkie duże brzozy, które widziałam wyglądały niezdrowo, liści na wybujałych gałązkach jak na lekarstwo...

Przy okazji do kupienia:

3 kulki Danica
1 Gracillimus
ok 3 cisy

Ogrodowa symfonia 22:06, 05 paź 2014

Do góry
inag napisał(a)

Masz rację Najpierw postaram się zdobyć brzozy a za rok gdzieś umieszczę grujecznika Nie masz litośći dziewczyno

Nie mam Ale jak pięknie będziesz miała Nie mogę doczekać się twoich brzózek. Chociaż oczy nacieszę i będę mogła oglądać je u Ciebie
Ogrodowa symfonia 20:46, 05 paź 2014

Do góry

Masz rację Najpierw postaram się zdobyć brzozy a za rok gdzieś umieszczę grujecznika Nie masz litośći dziewczyno
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:29, 05 paź 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
a gdzie ty nam przepadłaś????
pozdrawiam

Ela chyba jesienna chandra mnie dopadła......

w ogrodzie jesień, liście z brzozy już opadły w połowie ...

Na Łowieckiej 20:25, 05 paź 2014

Do góry
Sabina76 napisał(a)

Ilonko, a zdjęcia gdzie? Kupuj kochana te brzozy, bo jak dla mnie cudne są. Ja nie mogę niestety je mieć ze względu na alergię u naszego czworonoga.

Też tak uważam. Ta biała kora sprawiła, że zapragnęłam ich od pierwszego wejrzenia Boję się tylko tego, że to duże drzewa rosną a nie wiem czy cięciem uda się je utrzymać w ryzach...? Nie mam też pojęcia ile mogą kosztować takie dwu-metrowe egzemplarze? Orientujesz się może? A o alergiach na brzozy w zwierzaków nie słyszałam... Zaskoczyłaś mnie. Muszę poczytać..
Zdjęcia dla Ciebie
Na Łowieckiej 20:15, 05 paź 2014

Do góry
inag napisał(a)

Cały czas "grzebię" w ziemi i coś kombinuję.. Od dawna marzyły mi się brzozy doorenbos i znalazłam im w końcu miejsce. Jutro będę dzwonić czy są u mnie do dostania

Ilonko, a zdjęcia gdzie? Kupuj kochana te brzozy, bo jak dla mnie cudne są. Ja nie mogę niestety je mieć ze względu na alergię u naszego czworonoga.
Rododendronowy ogród II. 20:12, 05 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Chciałam właśnie ten obrazek zacytować Ula napisała dokładnie to co i ja chciałam Uwielbiam ten widoczek Buziaczki

Brzozy teraz sa ładne ale to długo nie potrwa , one szybko gubią kolor. Pozdrawiam Małgosiu.
Rododendronowy ogród II. 19:54, 05 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jedynie brzozy zżółtły i fajnie teraz wygladaja.

świetna kolorystyka Bogdziu wyszła i bardzo podoba mi się ten zakręt z czerwonymi begoniami, a na przeciwko jeszcze kwitnące różei te trawki i brzoza się zgrały dla mnie super naturalna fotka

Ula zdjęcie jest dośc ciemne a Ty wszystko świetnie wypatrzyłas.Miłego tygodnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies