To ode mnie - tez mnie zachwyciła i mam ja u siebie
Oglądam i oglądam i tak myslę... Skąd u Ciebie taki talent? Tworzysz rabaty jak artysta obrazy, niesamowicie synchronizujesz kolory i wyważasz ich moc. Uczyć sie od Ciebie to prawdziwy zaszczyt
Kostka na podjeździe to moje utrapienie, tam jak w próchnicy chwasty rosną jak szalone. Ale łatwo wychodzą ze szczelin. Tyle tylko, że nadgarstki bolą i takie pielenie jest bardzo czasochłonne. Ale można jak się chce.
Przemku nawoz dziala do pewnego czasu ale niecaly miesiac od nawozenia to powinien miec jeszcze soczysta zielen po nawozeniu i takim podlewaniu z nieba.
A moze rzeczywiscie tylko ci sie wydaje bo po skoszeniu wyrasta mloda trawka i jest bledsza od skoszonej.
Areacje chyba mozna zrobic ale raczej po deszczu np. Widły beda dobrze wchodzic w glebe zawsze patrze praktycznie.
Nigdy nie robilismy areacji, wertykulacje tak.
Witam.
Jakiś miesiąc temu ,a dokładnie w poście 24.06.2018 pokazałem
Nasz słabo i blado zielony trawnik. Pani Gardenarium trafnie wskazała powód, rozsialem nawóz (na wyglodnialy trawnik) i ruszyła jak szalona.
Teraz niestety mam wrażenie ,że trawa traci na barwie
Chciałem zapytać czy ,albo kiedy najlepiej zrobić aerację na młodym trawniku.
Rabaty miały być traktowane jako matecznik, tymczasowo, ale udały się i przebłagałam Witka, żeby wszystko tak dostosować, żeby je zostawić w tych miejscach.. No i zostały. Będę udoskonalać w miarę dosadzania/testowania nowych nabytków.
Na jesieni bardzo dużo nasadziłam traw. Zwłaszcza wysokich.
Sadzę nie po 5-7 - raczej po mniej (teraz tak sadzę), ale będę modyfikować.
Testuję rośliny, które najlepiej i najdłużej kwitną. Gdybym sadziła po 7 - to strata byłaby większa, a tak łatwo przesadzić lub wyrzucić/oddać.
Ale mam powtórzone rośliny w wielu miejscach te same.
Rabata w porównaniu do zeszłego roku, wygląda zupełnie inaczej
Były upały, zdobniczka mogła być, ale jest czysto, liście są po prostu zasuszone słońcem lub brakiem wody?niedostateczną jej ilością i spadają zapewne. Mam tak samo z dwoma bukami w donicach, w upały zapomniało się podlać i liście są takie same.