Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:34, 30 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
I kolejna godzina zastanawiania co z tym kawałkiem ziemi zrobić i wiem jedno, że znowu upacham tam wszytsko co mi się podoba, ehh. Ile hortensji? 1, 2 czy 3 mam takie małe badylki bo innych nie było, a zawsze moge wykopać jak za bardzo się rozrośnie. Miskanty, rozplenice..... no nie mam pomysłu i znowu wyjdzie kiczowato jak na każdej mojej rabacie

Mam taką kulke bukszpanową na rogu,

może tutaj

Lukaszu, patrzę się na te zdjęcia i myślę, że jesteś za surowy dla siebie i bardzo niecierpliwy
Ja bym zrobiła tak: Miskanty do tyłu, hortensje do przodu.
I jeszcze jedna sprawa, której nauczyłam się na ogrodowisku:
Otóż:
Masz piękne żurawki, posadź obok siebie kilka w jednym rodzaju, to spowoduje wrażenie "zakończenia" rabatki.
Moim zdaniem to właśnie żurawki (każda inna) powodują wrażenie misz - maszu i ciągłego niedokończenia. Każda osobno jest śliczna, ale razem tego nie widać.

pozdrawiam cieplutko, piszę z obawą, mam nadzieję, że Cię nie urażę

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:02, 30 wrz 2013

Do góry
Dzięki Syla o śliwie nie myślałem, a jest u mnie dostępna, pojadę zobaczyć jak wyglądają na żywo
Czyli tak jak myślałem sadzę 3 hortensje, przed trawy z żurawkami i nic więcej, rozplenice myśle, że będą odpowiednie
Gdybym tylko mógł to wszystkie rabaty bym poszerzył, ale moja działka ma zaledwie 15m szerokości a obok biegnie podjazd do garażu (trawiasty) w przyszłym roku będą u mnie kopać kanalizacje i po tym rodzice chcą wybrukować podjazd, a ja powiększe przy okazji rabaty Taki mam chytry plan
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:48, 30 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Świetne zakupy, jak tak patrze na te trawki to mam ochote jeszcze po jakieś pojechać tylko w moim przypadku pierwsze skrzypce grają rozplenice, jeszcze tak nawiasem ja żurawki kupuje po 6,4zł po moim rabaciku

No to masz mega dobre ceny
Po 8 zł były duże i dorodne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:48, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
I kolejna godzina zastanawiania co z tym kawałkiem ziemi zrobić i wiem jedno, że znowu upacham tam wszytsko co mi się podoba, ehh. Ile hortensji? 1, 2 czy 3 mam takie małe badylki bo innych nie było, a zawsze moge wykopać jak za bardzo się rozrośnie. Miskanty, rozplenice..... no nie mam pomysłu i znowu wyjdzie kiczowato jak na każdej mojej rabacie

może tutaj

na tym pierwszym obrazku , to tylko jeden gatunek się zmieści ..... może hortensje .... jak najbardziej trzy patyczki ..... ja również kiedyś nabyłam takie małe i sadziłam po trzy bliziutko siebie ......

a nie myślałeś nad poszerzeniem rabat ? wiem , że to się wiąże z przekładaniem kostki .....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 29 wrz 2013

Do góry
Świetne zakupy, jak tak patrze na te trawki to mam ochote jeszcze po jakieś pojechać tylko w moim przypadku pierwsze skrzypce grają rozplenice, jeszcze tak nawiasem ja żurawki kupuje po 6,4zł po moim rabaciku
Grembosiowo 21:08, 29 wrz 2013

Do góry
No w końcu dotarłem i jestem zachwycony ogrodem naprawde bardzo romantyczny, róże cudowne.
Wykorzystanie cegły na domu ogrodzeniu i murku wprost genialne
Będę teraz zaglądał regularnie
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:59, 29 wrz 2013

Do góry
To czekam na fotki I jeszcze ładnie bym poprosił w chwili wolnego czasu o porade u mnie w wątku, mam problem z rabatą.
Igiełkowy ogródeczek 20:53, 29 wrz 2013

Do góry
Witam
Cudowny masz ogród, nawet nie wiem co najbardziej mi się podoba.
Będę od teraz zaglądał
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:12, 29 wrz 2013

Do góry
Paprika rośnie u mnie w słońcu, ale na tym stanowisku dopiero 5-6 tygodni, więc upały jeszcze jej nieznane, ale teraz wybarwia się świetnie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:09, 29 wrz 2013

Do góry
Aniu bardzo dziękuje, ale kupiłem w środe i chyba już za późno na ukorzenianie, jak będzie mi potrzebny na inną część płotu to będę wiedział gdzie łądnie poprosić o gałązki Jeszcze raz dziękuje.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:01, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Gwiazda tego roku: Paprika, niesamowity kolor

I kolejna ulubienica Kassandra, mimo pobrania 4 sadzonek nadal piękna i wielka.

Modnight Boyou

Motylecek

Ale piękne te Twoje żurawki Marzenka dobrze Ci poradziła a ,może chcesz taki winobluszcz, to Ci podeślę gałązki do ukorzenienia? bardzo szybko zarasta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:53, 29 wrz 2013

Do góry

może tutaj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:48, 29 wrz 2013

Do góry
Gwiazda tego roku: Paprika, niesamowity kolor

I kolejna ulubienica Kassandra, mimo pobrania 4 sadzonek nadal piękna i wielka.

Modnight Boyou

Motylecek

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:43, 29 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj słoneczny dzień to trzeba się było wybrać zrobić kilka fotek nie ma zbyt wiele do focenia, ale....
W jesiennych barwach:

Hakone wędrowało dzisiaj ze mną po rabatch może jeszcze dokupie i powsadzam między bukszpany.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:37, 29 wrz 2013

Do góry
Aniu mój winobluszcz w dośc osłoniętym miejscu, ale jeżeli trójklapowy przemarza to dobrze, że kupiłem pięcioklapowy. Zobaczymy czy aby w części zasłoni moją największą udręke czyli ten paskudny betonowy płot

Ewo z tego co czytałem o wysiewie, jeeli chce się wysiewać w domu to trzeba przerowadzić stratyfikacje nasion w lodówce i zapewnić opowiednie warunki. Jeżeli chce się wysiewać do gruntu to najlepiej wysiać jesienią bo proces stratyfikacji przeprowadzi się samoistnie podczas zimy. Tak w skrócie tyle co wiem na temat wysiewu. Chciałem wysiewać w domu, ale nie mam się co porywać z motyką na słońce bo nie mam nawet gdzie postawić doniczek, a obstawianie okien doniczkami mi się nie podoba Pozostaje grunt.

Danusiu dziękuje za odwiedziny, tak jak piszesz cytrynki to wybredne zawodniczki. Co do buka dalej mam wątpliwości. Znalazłem u siebie w okolicy tylko małe drzewko chyba 40cm i takie 140-160cm za kosmiczne pieniądze, ale to w cetrum ogrodniczym, które wielce jest szkółką ZSZP, a większośc roślin sprowadza z holandii i niemiec i nie waidomo jakich pieniędzy się za to domagają.
Klon 'Royal Red' bardzo mi się spodobał, ale stsnowczo za szybko rośnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:30, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu piękna jesień w ogrodzie, a niektóre roślinki chyba nawet jej nie czują
Troszke zaległości miałem do nadrobienia, doskonale cię rozumiem jakie remonty są męczące, u mnie miał trwać miesiąc a minęły już 2, ale już zostały same detale więc bałaganu brak

Zeby nie te deszcze to bylo by piękniej, a tak różyczki zakwitną i zaraz je deszcz zniszczy inne kwiatki też U mnie też same detale i finito
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:12, 29 wrz 2013

Do góry
Danusiu jesteś niesamowita Nawet wysokości niestraszne, żeby jeszcze bardziej upiększać to cudowne miejsce
Te ogromne stożki cisowe na podjeździe cudowne i jeszcze mają być do rewolucji ogrodowej. Już nie mogę się doczekać. Może kiedyś będzie mi dane zobaczyć ten ogrodowy raj.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:59, 29 wrz 2013

Do góry
Pomyłka powpisywałem wiadomości w złych wątkach
Ogród cioci 12:42, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo gustowne dekoracje nawet tak bardzo nie przywołują jesieni... i bardzo dobrze

Dzięki za pochwałę. Jesieni wcale nie chcę przywoływać sama już przyszła. .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:14, 29 wrz 2013

Do góry
No gdzie nie spojrzeć to przepisy na nalewki
Marzenko nie zapomnij zrobić zdjęć w Wojsławicach. Szkoda, że mam tak daleko bo na trawki mam wielką chęć, ale w przyszłym roku nawet jak się będzie waliło i paliło na Hemeromanię jade Muszę w końcu to zobaczyć.
I przy okazji dziękuje Aniu za info o winobluszczu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies