Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:04, 29 wrz 2013

Magda70 napisał(a)
Oj poszalałaś weekendowo....
Fajne zakupy....

Dzisiaj sobie odpoczęłam
Madzenka 22:06, 29 wrz 2013

Urszulla napisał(a)
Wrażenia
rośliny kupione
-już widzę u Ciebie trawiasto -jesienne kolory
i nie mogę się doczekać nowych aranżacji.

Tylko kiedy je wykonać? Przyszły weekend zajęty a dni w ciągu tygodnia krótkie...
anula_wn 22:10, 29 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Kupiłam 5 gracillimusów po 10 zł, dwa morning light po 12 zł, 5 carexów praire fairy po 8 zł, 4 dąbrówki po 5,50 zł. Były piekne wrzosy po 3 zł a wieeeelkie po 6 zł.... Ale nie kupiłam.... Potrzebuję jeszcze 1 sezonu aby je pokochać
I bylo istne szaleństwo rozplenicowe (w kaźdym rozmiarze) oraz hortensjowe - hortensje szczepione po 25 zl. Rozplenic i hortensji mam juź multum dlatego nie kupiłam

Usłyszłam taką wypowiedź: " to istne szalensje z hortensjami.... Przecieź mam cały ogród w hortensjach... Po co kolejne kupilam" to mówiła Pani, ktora targała kolejne dwie wielkie bukietowe
Ceny i jakość roślin była znakomita. była nasza. Marta Finka i Tomek i Kasia z Radkowa
Zarzaz wkleje jakieś zdjęcia.
Już się nie uwolnię od arboretum.... I wierzyć się nei chce źe byłam tam po raz pierwszy....

super zakupy MAdżen !
a ja wrzosom ulegam...co roku...niezmiennie...
buziak i dobrego tygodnia !
Luki 22:11, 29 wrz 2013

Świetne zakupy, jak tak patrze na te trawki to mam ochote jeszcze po jakieś pojechać tylko w moim przypadku pierwsze skrzypce grają rozplenice, jeszcze tak nawiasem ja żurawki kupuje po 6,4zł po moim rabaciku
Bogdzia 22:25, 29 wrz 2013

Było na co popatrzec i co poczytac dziś u Ciebie. Zakupy wspaniałe i zdjęcia z arboretum również choc strasznie ich mało.Pozdrówka zostawiam.
Jaga 22:29, 29 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
A na kolację były smażone zielone pomidory z własnej hodowli

Pamiętajcie o szkodliwości zielonych pomidorów:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/uwazaj-na-zielone-pomidory/
monteverde 22:35, 29 wrz 2013

Nie jest źle pomidory były po przeróbce cieplnej zakupy fajne, ja też dostałam paczkę z narcyzami i 2 doniczki z trillium luteum i cuneatum
kaisog1 22:41, 29 wrz 2013

....ehhhhh no nie mogę doczytać co to było.... targi? No nie ważne..... w każdym razie zakupy bombowe a ceny bardzo dobre z tego co piszesz Arboretum cudne!
monteverde 22:41, 29 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Dam radę moskanty były już dawno zaplanowane Tylko praire fire nie wiem gdzie wsadzić.... Dąbrówka zamiast żurawek bedzie.... Ale dąbrówkę też mi pędraki w starym ogrodzie wyżerały...na razie dąbrówka idzie do donicy z chryzantemą

a Praire Fire wytrzyma u Ciebie Marzenko? strefa 7, kolor piękny ceglasty, wiosna sobie chyba też kupię
Syla 22:53, 29 wrz 2013

Fantastyczna wyprawa .... i te zakupy !!!.....lubię te Twoje kombinacje u Ciebie się nie nudzę

Dzisiaj pogoda dopisała i miałam chwilkę na wypad do ogrodu .... czekam w tym tygodniu na kontener .... chcę się już tego śmieciowiska pozbyć przy brzozowej bo urosła niezła górka pozdrawiam Marzen