Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Gardenarium 15:03, 29 wrz 2013

Odwiedzam, moje cytruski rosną różnie, ale wychodzi ich uwielbienie do cienia jednak.

Instagram Ogrodowiska
Luki 19:37, 29 wrz 2013

Aniu mój winobluszcz w dośc osłoniętym miejscu, ale jeżeli trójklapowy przemarza to dobrze, że kupiłem pięcioklapowy. Zobaczymy czy aby w części zasłoni moją największą udręke czyli ten paskudny betonowy płot

Ewo z tego co czytałem o wysiewie, jeeli chce się wysiewać w domu to trzeba przerowadzić stratyfikacje nasion w lodówce i zapewnić opowiednie warunki. Jeżeli chce się wysiewać do gruntu to najlepiej wysiać jesienią bo proces stratyfikacji przeprowadzi się samoistnie podczas zimy. Tak w skrócie tyle co wiem na temat wysiewu. Chciałem wysiewać w domu, ale nie mam się co porywać z motyką na słońce bo nie mam nawet gdzie postawić doniczek, a obstawianie okien doniczkami mi się nie podoba Pozostaje grunt.

Danusiu dziękuje za odwiedziny, tak jak piszesz cytrynki to wybredne zawodniczki. Co do buka dalej mam wątpliwości. Znalazłem u siebie w okolicy tylko małe drzewko chyba 40cm i takie 140-160cm za kosmiczne pieniądze, ale to w cetrum ogrodniczym, które wielce jest szkółką ZSZP, a większośc roślin sprowadza z holandii i niemiec i nie waidomo jakich pieniędzy się za to domagają.
Klon 'Royal Red' bardzo mi się spodobał, ale stsnowczo za szybko rośnie
Luki 19:43, 29 wrz 2013

Dzisiaj słoneczny dzień to trzeba się było wybrać zrobić kilka fotek nie ma zbyt wiele do focenia, ale....
W jesiennych barwach:

Hakone wędrowało dzisiaj ze mną po rabatch może jeszcze dokupie i powsadzam między bukszpany.

Luki 19:48, 29 wrz 2013

Gwiazda tego roku: Paprika, niesamowity kolor

I kolejna ulubienica Kassandra, mimo pobrania 4 sadzonek nadal piękna i wielka.

Modnight Boyou

Motylecek

Luki 19:53, 29 wrz 2013

I kolejna godzina zastanawiania co z tym kawałkiem ziemi zrobić i wiem jedno, że znowu upacham tam wszytsko co mi się podoba, ehh. Ile hortensji? 1, 2 czy 3 mam takie małe badylki bo innych nie było, a zawsze moge wykopać jak za bardzo się rozrośnie. Miskanty, rozplenice..... no nie mam pomysłu i znowu wyjdzie kiczowato jak na każdej mojej rabacie

Mam taką kulke bukszpanową na rogu,

może tutaj
monteverde 20:01, 29 wrz 2013

Luki napisał(a)
Gwiazda tego roku: Paprika, niesamowity kolor

I kolejna ulubienica Kassandra, mimo pobrania 4 sadzonek nadal piękna i wielka.

Modnight Boyou

Motylecek

Ale piękne te Twoje żurawki Marzenka dobrze Ci poradziła a ,może chcesz taki winobluszcz, to Ci podeślę gałązki do ukorzenienia? bardzo szybko zarasta
Pawlus 20:03, 29 wrz 2013

Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie 'Paprika'? Moje na słonecznym są totalnie różowe, a mam też 1 w cieniu i jest właśnie taka podobna do Twojej.
Luki 20:09, 29 wrz 2013

Aniu bardzo dziękuje, ale kupiłem w środe i chyba już za późno na ukorzenianie, jak będzie mi potrzebny na inną część płotu to będę wiedział gdzie łądnie poprosić o gałązki Jeszcze raz dziękuje.
Luki 20:12, 29 wrz 2013

Paprika rośnie u mnie w słońcu, ale na tym stanowisku dopiero 5-6 tygodni, więc upały jeszcze jej nieznane, ale teraz wybarwia się świetnie.
Kondzio 20:15, 29 wrz 2013

śliczne żurawki i zdjęcia