Aniu moja laczka ma ok 20 m2 w tym roku posiana 2 polowie maja jak wszedzie juz maki przekwitly wczesniejsze lato.
Rzeczywiscie pieknje to wyglada, gorzej jak przekwitnie. Jeszcze wsialam kosmosu mtory tak sie rozrosly ze slow brakuje.
Takie krzaki mam nie usune jeszcze nie ma zaxmow kwiatowych w dobrej ziemi posiane trawy bo ziemia kompostowa musialsm oproznic kompostownik.
Amatantus jak mu dobrze w takiej ziemi samosiejka.
Wiolu sialam w polowie maja mieszanke trawnika ozdobnego i widocznie nasiona ślazu tez byly. Na łaczce po wschodzilo wiele innych ozdobnych o ktorych nie mam pojecia za wyjatkiem maku, habra no i rymianku nie rozrozniam innych.
Nawet nie wiem czy ten slaz sie sam rozsiewa musze przeczytac a o nasionach nie mowiac. Jest to roslina bardzo ladna i godna uwagi. Przede wszystkim ma piekny wyrazisty kolor.
Odnosnie dzialki. 2500 m2 i tyle roslin sie miesci. Tez boje o trawnik tocze z emem, ale co zrobic musi juz tak zostac ta połac przed domem, zna kazde zdzblo trawy wiec nie ma mowy o jego zmnienszeniu.
Jedynie pozwolił mi posadzic 2 drzewa blisko trawnika w zwirze aby troche cienia daly. Bo u mnie caly dzien patelnia od rana do wieczora po 16 dopiero brzozy troche cienia daja trawnikowi.
Jest znowu bardzo cieplo zaraz ide jeszcze roze podciac ta duza przy altanie od kwitnienia raz taka urosla puszcza pedy po 3 m. Stare powycinam. Jest ladna, ale tylko raz kwitnie, ale prawie 2 mce.
Jeszcze wladne, nie o wszystkim jeszcze napisałam.
Tak Wiolu taki sam u mnie. Moj troche pozniej posiany, ale u ciebie wcale nie badyle jeszcze cos tam kwitnie. Ma jeszcze duzo pakow na czubku wiec nie jest tak zle, kolor piekny.
Byłam Elu i w Warszawie i pod Warszawą. Czasu na wszystko nie tyle ile chcialoby się.Tak mam trochę nowych traw.większość, na razie będą zadołowane.I czekać na nowe miejsca.
I u mnie popadało.chwasty wszędzie rosną.U nie tez .
Jak nie zapomnę to zrobię tych białych u nas to porownamy.
Jak tobie czasu starcza na wszystko. Biegi, hafty, praca, ogród dom i eMa obsłużyć aby nie marudził to trzeba mieć siły
Takie rożnosci kupilam kwitnaca łaka. Jezeli sie wysieja to w przyszlym roku powinno byc ladnie.
Nie wiedzialam ze tak sie nazywa. Zdjecie nie zmienione taki kolor w rzeczywistosci. Nasionka pozbieram.
Witam Aniu
Bylas pod Warszawa widze i ze nawiozlas roslin. Masz gdzie sadzic beda dobrze rosly.
Mnie tez chca raczyc roslinami mam gdzie sadzic, ale nie jestem w stanie juz tego obrabiac za duzo mam. Najpierw sucho teraz popadalo i chwasty gonia aby nadrobić panowanie. Jeszcze na dodatek mam duzo ciecia wczoraj duzo scielam, ale deszcz co chwile przegania.
Lubie to co mam i nic wiecej jedynie roze mnie nie zniecheca.
W dzien u mnie troche pokropiło, ale poprzednia noc to tak padalo, ze tez nie spalam deszcz walił w szyby nie do zniesienia. Dwie ulewy z godzinna przerwa. Z corka przenioslysmy sie do pokoju ktory ma okna pod balkonem na parterze. A bylam z nia w domu pietra mialam. Zasnelam jak bylo juz widno.
O dziwo mamy studnie melioracyjne na dzialce i w zadnej wody nie ma.
Jeszcze nie jest mokro.