Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

AgataM 10:12, 13 wrz 2018

Ale u Ciebie czyściutko, pięknie.... Rośliny dorodne... Super,ze padał deszcz.U mnie susza....
Pozdrawiam....
anpi 10:14, 13 wrz 2018

Rozchodniki w skrzyniach...fajny pomysł mi podsunęłaś A zimowały ci już?Trzeba jakoś zabezpieczyć skrzynie z nimi na zimę?Pozdrawiam
BasiaLT 13:13, 13 wrz 2018

Monia81 napisał(a)

Teraz po tych deszczach jeszcze bardziej roślinki bujnęły, ale się rozrasta wszystko i to mnie cieszy, w przyszłym roku jeszcze lekkie korekty i myślę, że będzie ok no i za przód może się wezmę na wiosnę, tam już mam w głowie poukładane co będzie posadzone, więc będzie szybciej buziaki

Po jakich deszczach że tak zapytam z ciekawości?
Pięknie u ciebie.
sylwia_slomc... 13:29, 13 wrz 2018

Gratuluję Ciociu
Monia z czego Wy macie zrobione obwódki przy rabatach? bo to chyba coś większego niż kostka, jak tak do roślin porównuję.
Pokaz gdzie posadziłaś swoje hortensje?
Na tarasowej pomyśl czy nie dać jakiegoś wyższego akcentu w środku...tak mi jakoś do głowy przyszło jak patrzę na zdjęcie
Ale Ci rośliny śmigają
Monia81 14:04, 13 wrz 2018

AgataM napisał(a)
Ale u Ciebie czyściutko, pięknie.... Rośliny dorodne... Super,ze padał deszcz.U mnie susza....
Pozdrawiam....

Agatko nie wszedzie jest czyściutko, nie nadążam z chwastami w tej chwili, powoli ogarniamdeszcz był, ale susza jest... buziaki
Monia81 14:05, 13 wrz 2018

anpi napisał(a)
Rozchodniki w skrzyniach...fajny pomysł mi podsunęłaś A zimowały ci już?Trzeba jakoś zabezpieczyć skrzynie z nimi na zimę?Pozdrawiam

Aniu pierwszy raz w skrzyniach mam rozchodniki posadzone, skrzynie są ocieplone styropianem, spróbuję je w tym roku przezimować, zobaczymy co wyjdzie pozdrawiam
Monia81 14:06, 13 wrz 2018

BasiaLT napisał(a)

Po jakich deszczach że tak zapytam z ciekawości?
Pięknie u ciebie.

Basieńko u mnie popadało, rano teraz mgły są i rosa, więc roślinki nie mają najgorzej, fakt temperatura rano też jest niska, jest rześko... dziękuję
Monia81 14:11, 13 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gratuluję Ciociu
Monia z czego Wy macie zrobione obwódki przy rabatach? bo to chyba coś większego niż kostka, jak tak do roślin porównuję.
Pokaz gdzie posadziłaś swoje hortensje?
Na tarasowej pomyśl czy nie dać jakiegoś wyższego akcentu w środku...tak mi jakoś do głowy przyszło jak patrzę na zdjęcie
Ale Ci rośliny śmigają

Dziękuję
Obwódki są z kostki granitowej 10 na 10 taką mieliśmy do wykorzystania więc dostała szansę
Sylwuś na tarasowej na razie nie widać, bo mniejsze te drzewka są, ale są trzy posadzone bez Black Beauty, oczar pośredni Diane i buk Rohan Obelisk, jak trochę podrosną to w tym gąszczu kwietnym będzie je widać, bo teraz gaura i kłosowce zdominowały wszystko śmigają roślinki, chyba im kompost się spodobał i rosną
ElzbietaFranka 15:32, 17 wrz 2018

Witam Moniu w L...u. wszystko tam kupowałam.
inka74 17:16, 17 wrz 2018

Rozchodniki masz megaśne i cudne. Tarasowej nie poznałam tak się rozrosła. Ja zaczynam dziękować za moje wysypane korą niewielkie rabaty. Nie wiem jak wy swoje hektary ogarniacie. Po oczyszczeniu z chwastów 150 metrów czystej ziemi zerwanej pod nowy trawnik, co zajęło mi bite 4 godziny, jestem pełna podziwu dla waszej pracy. Nakolanniki jak brukarze aż zakupiłam i dziecko śmieje się, że matka jak robot wygląda pozdrawiam