Nie przerazaj sie. Kindzia z dobrego serca moze u niej sie uginaja.
Dzisiaj specjalnie popatrzylam na moje i te nizej maja galazki miekkie i prawie wszystkie ciezkie i dotykaly ziemi otrzepalam i sie podniosly.
Wiec wszystkie wiotkie u dolu tak maja.
U ciebielilie drzewiaste kwitna mam takie same jeszcze nie kwitna.
Nigdy ich kwitnienia nie widzialam w realu, jak kwitna jestem na wyjezdzie i syn foty robi i mi wysyla.
Ja tez duzo roslin wiosna nie posialam ze wzgledu na to pedzace lato tej wiosny i susze.
Dojezdzam na dzialke wiec sadze rosliny te ktore nie sa zbytnio uciazliwe.
Cynia nie stanowi zadnego problemu dosyc zdrowa kwitnie do mrozow w wazonie tez dlugo sie utrzymuje.
Chcialam posiac troche bylin aby w przyszlym roku zakwitly i znowu guzik z tego wyszlo.
Daria wlasnie czytalam nie wiedzialam o co chodz w tym pytaniu.
Wiec 1 fota na str 410 to obok mojego osiedla tak wyschniete. Tak jak pisalam wtedy u nas od 2 kwietnia br caly czas upal deszcz padal 10 min jak ksiadz kropidlem.
2 fota to moja dzialka trawnik nie podlewany ok 15 arow. Wiosna po zimie u mnie bylo bardzo mokro taki grunt i dlatego trawnik nie jest tak spieczona jak w miescie. Nie ma sensu podlewac, bo roboty od groma z tym podlewaniem.
3 fota trawnik podlewany jak trzeba w czasie upalow.
Data 2 i 3 fotki w tym samym dniu. Pierwsza 3 dni wczesniej.
Od strony tarasu jest zasłonione całkowicie, ale z drugiej strony nie chcę się całkiem osłaniać żywopłotem, mam tam jeszcze plany. Na płocie jest pnącze.
A poza tym w tym roku oni tam zamieszkają. I będą sadzić żywopłot, my postawiliśmy płot, oni go obsadzą.
Kwestia czasu.
Trawy to miskanty, zarosną całkiem.
Hortensje to polar bear i limelight.
Jeżeli nic nie zakłóca prawidłowemu obiegowi materii organicznej i można bez żadnych przeszkód przeprowadzać wszelkie prace pielęgnacyjne trawnika to uważam, że wszystko jest OK.
Ta fotka mowi o tym, ze tam gdzie sie pluskacie obok basenu i wychodzicie z wody jest zielony trawnik. To swiadczy o tym ze zeschnieta trawa nie podlewana.
Nawoziles pewnie trawnik i dobrze nie podlales. Podlewa sie co najmniej 45.minut w jednym mkejscu trawa ma na roznej glebokosci korzenie.
Poloz siatke mam plastikowa na odpowiedniej glebokosci u mnie jest 8-10 cm.
Zrob dobrze zaklady z siatki. Przy obwodkach dobrze zabezpiecz aby kret sie tedy nie dostal nad siatke.
Kladziesz jedan zwoj siatki na ubita ziemie i przysypujesz na wys ok 10 cm. Ukladasz nasteny zaklad drugiego zwoju i ziemia przysypujesz musi to zrobic bardzo dokladnie.
Poniewaz jak bedzie mniej ziemi to rzeczywiscie mozesz wyrwac siatke.