Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Japoński ogród Reni i Matiego

Japoński ogród Reni i Matiego

Renii 22:32, 14 lip 2018

Liliowce
Renii 22:35, 14 lip 2018

Lilia
ElzbietaFranka 00:17, 15 lip 2018

Renii napisał(a)

To smutne
Mogłam kupić inne. Nie wiedziałam

Dobrze kupiłas, jakie smutki, sa bardzo ladne. Zobacz w internecie jak wygladaja pieknie. Mam i nie narzekam. Kazda hortensja jak mloda ma miekie galazki i jak sa dlugie opady kwiaty ciezkie i obwisaja. Wystarczy wode strzepnac i po obwisaniu.

Widac, ze maja dosyc mocne lodygi.

A co to za problem je obwiazac troche. Ja moich nie wiąże.
Renii 22:26, 15 lip 2018

Właśnie Elu kwiat mi się bardzo podoba-są inne niż ML, ale mnie Kindzia przeraziła z pokładaniem się. Zobaczymy jak się będą sprawować u mnie.
Macham
ElzbietaFranka 22:48, 15 lip 2018

Renii napisał(a)
Właśnie Elu kwiat mi się bardzo podoba-są inne niż ML, ale mnie Kindzia przeraziła z pokładaniem się. Zobaczymy jak się będą sprawować u mnie.
Macham

Nie przerazaj sie. Kindzia z dobrego serca moze u niej sie uginaja.
Dzisiaj specjalnie popatrzylam na moje i te nizej maja galazki miekkie i prawie wszystkie ciezkie i dotykaly ziemi otrzepalam i sie podniosly.

Wiec wszystkie wiotkie u dolu tak maja.

U ciebielilie drzewiaste kwitna mam takie same jeszcze nie kwitna.
Nigdy ich kwitnienia nie widzialam w realu, jak kwitna jestem na wyjezdzie i syn foty robi i mi wysyla.
Urszulla 08:22, 16 lip 2018

Wbij sobie bambusowe tyczki w krzak Vanilki i przywiąż każdą łodygę. Przecież na początku nie jest ich dużo. One z latami będą grubsze przynajmniej te główne. Można też jakiś szpalerek pod nimi zrobić żeby miały się na czym z czasem wesprzeć. Mam takie właśnie przemyślenia u siebie z Vanilką.
Renii 22:03, 16 lip 2018

Elu nie wiedziałam że to lilia drzewiaste. Kwitła mi już w ubiegłym roku, ale miała 3lub 4 kwiaty. W tym roku mnie zaskoczyła. Wszyscy ją podziwiają A jak pachnie
Kindzia 11:15, 17 lip 2018

Moje Vanilki nie są młode, grube pędy mają, a jaki im wielkie kwiaty namokną, to się już nie podnoszą. Tak mają...
To takie półobręcze wbijane w ziemię. Nie mogę Ci teraz ich pokazać, jestem w Zabrzu, a one w Pszczynie. Na All kupowałam, mam ich z setkę, a jeszcze mało...
Tu masz przykład. Ja mam takie setki i nieco niższe też. Przydają mi się też do pokładających się miskantów Variegatus i jeżówek.

https://allegro.pl/podpora-na-rosliny-kwiaty-uchwyt-obejma-100cm-duza-i7422835447.html#thumb/2
Urszulla 11:44, 17 lip 2018

U mnie te półobręcze kiepsko się sprawdzają. Chyba że będą bardzo wysokie. Bo Vanilka swoje rozmiary ma.
Renii 13:56, 02 sie 2018

Poranne widoki