Dobrze kupiłas, jakie smutki, sa bardzo ladne. Zobacz w internecie jak wygladaja pieknie. Mam i nie narzekam. Kazda hortensja jak mloda ma miekie galazki i jak sa dlugie opady kwiaty ciezkie i obwisaja. Wystarczy wode strzepnac i po obwisaniu.
Widac, ze maja dosyc mocne lodygi.
A co to za problem je obwiazac troche. Ja moich nie wiąże.
Nie przerazaj sie. Kindzia z dobrego serca moze u niej sie uginaja.
Dzisiaj specjalnie popatrzylam na moje i te nizej maja galazki miekkie i prawie wszystkie ciezkie i dotykaly ziemi otrzepalam i sie podniosly.
Wiec wszystkie wiotkie u dolu tak maja.
U ciebielilie drzewiaste kwitna mam takie same jeszcze nie kwitna.
Nigdy ich kwitnienia nie widzialam w realu, jak kwitna jestem na wyjezdzie i syn foty robi i mi wysyla.
Wbij sobie bambusowe tyczki w krzak Vanilki i przywiąż każdą łodygę. Przecież na początku nie jest ich dużo. One z latami będą grubsze przynajmniej te główne. Można też jakiś szpalerek pod nimi zrobić żeby miały się na czym z czasem wesprzeć. Mam takie właśnie przemyślenia u siebie z Vanilką.
Elu nie wiedziałam że to lilia drzewiaste. Kwitła mi już w ubiegłym roku, ale miała 3lub 4 kwiaty. W tym roku mnie zaskoczyła. Wszyscy ją podziwiają A jak pachnie
Moje Vanilki nie są młode, grube pędy mają, a jaki im wielkie kwiaty namokną, to się już nie podnoszą. Tak mają...
To takie półobręcze wbijane w ziemię. Nie mogę Ci teraz ich pokazać, jestem w Zabrzu, a one w Pszczynie. Na All kupowałam, mam ich z setkę, a jeszcze mało...
Tu masz przykład. Ja mam takie setki i nieco niższe też. Przydają mi się też do pokładających się miskantów Variegatus i jeżówek.