Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka
08:17, 12 kwi 2013
Szeroko pojęte "ogarnięcie" ogródka, tj wygrabienie suchej trawy spod żywopłotu z róż; wycięcie spirali na razie z 1 bukszpana (na razie zbieram siły i odwagę, nigdy tego nie robiłam i nie chcę zniszczyć rośliny
Wypełnienie pozostałych skrzynek kompostem, ziemią, sadzenie rozsad sałaty, kalarepki do nich i siew groszku, bobu i marchewki, sadzenie cebulki.
Obcinanie bukszpanów w ogródku - mam ich ze 200, więc trochę zejdzie
Większość na szczęście jeszcze mała, w żywopłotkach-obwódkach. Dziurkowanie dna balii, obsadzenie jej (w garażu kiełkują mi lilie). Wyplewienie truskawek - zaniedbałam je jesienią i teraz więcej zielonego dają chwasty niż truskawki
Jeśli M nie wybierze się z Młodą do Teściów, tylko będzie chciał pomagać, to przestawimy kompostownik za płot, wybierzemy resztę kompostu z miejsca gdzie jest teraz. I planuję tam zakątek z ławeczką + spirale bukszpanowe po bokach
I będzie spalał gałęzie z wyciętych jesienią samosiejek i moją górę gałązek róż (wczoraj wywiozłam za płot 3 kopiaste taczki, brr).
I po sobocie

Wypełnienie pozostałych skrzynek kompostem, ziemią, sadzenie rozsad sałaty, kalarepki do nich i siew groszku, bobu i marchewki, sadzenie cebulki.
Obcinanie bukszpanów w ogródku - mam ich ze 200, więc trochę zejdzie

Jeśli M nie wybierze się z Młodą do Teściów, tylko będzie chciał pomagać, to przestawimy kompostownik za płot, wybierzemy resztę kompostu z miejsca gdzie jest teraz. I planuję tam zakątek z ławeczką + spirale bukszpanowe po bokach

I po sobocie