Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 21:55, 02 maj 2013

Dajanko, miałam na myśli, żeby zakwitło to co wsadziłaś, Jakże mogłabym Cię ponaglać, masz mistrzostwo w szybkości budowania i zakładania ogrodu. Dobrze postępujesz z floksami, a jak zechcesz zwiększyć tempo obsadzania floksami, to Ci znowu podeślę po przekwitnięciu. Niebieskie lilie miały wielu nabywców, a czy okażą się takie, zobaczymy.
Kajtuś zostaje w ogródku, bo ciepło. Wącha fiołki, chrzan, wszystko ogląda w szczegółach, a wieczorami wpatrzony w gwiazdy, księżyc, światełka solarne, nie chce do domu prawie do rana. Sam w domu jeszcze nie był. Dopadają go często kleszcze, krople go chyba uczulają. Obróżka przeciw kleszczom, albo kleszcze, czy znasz coś lepszego?
Monte, to narcyz Bogdzi.
hania 22:09, 02 maj 2013

u Ciebie jak zwykle bajkowe widoki,wspaniałe kwitnienia pozdrowienia zostawiam
Mala_Mi 14:09, 03 maj 2013

Weroniko... biję sie w piersi.. ostróżka nie rośnie z cebuli..a Twoja nowa lilia.. ma cebulkę.. kontroluj dokładnie co z niej wyrośnie, bo mnie bardzo intryguje... Ja już się wyleczyłąm z kupowania dziwakó, bo potem są rozczarowania..
Może floksy Ci nie kwitną, ale za to jakie ładne poduchy. Moje pleśń dopadła i niestety dużo szlag trafiło .... ale się rozrosną.
Czy ty przycinasz swoje floksy?
agata19762 21:36, 03 maj 2013

Weroniko pięknie jak zwykle u Ciebie, a trawniczek jak dywanik perski...
a jeszcze jak poduchy floksowe zakwitną ....
to będzie raj dla oczu

pozdrawiam cieplutko
weronika77 20:43, 04 maj 2013

hania napisał(a)
u Ciebie jak zwykle bajkowe widoki,wspaniałe kwitnienia pozdrowienia zostawiam

Haniu, u mnie kwitnienie powolne, ale dzisiaj nie padało, i kwitnienie się rozwija, jednak powoli.

Rozchylają się kwiaty magnolii i tulipanów.

Omieg kaukaski jak małe słoneczka.

Pigwowiec jeszcze w pączkach.

Żółcą się pierwiosnki.
reni 20:45, 04 maj 2013

Pięknie wszystko kwitnie
Joanka 20:47, 04 maj 2013

Weroniko - ślicznie!
weronika77 21:00, 04 maj 2013

Aniu, zamelduję co mi wyrosło z niebieskich lilii. Pamiętam, że w Skierniewicach kupiłam niebieskie wielkie tulipany, na razie wielkie to żółte, a następne wielkie to żółtopomarańczowe. To czekanie na kwitnienie cebulek jest zagadką. Floksy nieśmiało pokazują kolorki, może jutro pozwolą się sfotografować.
Aniu, czytałam że grad jak pięści spadł u was, że zniszczył samochody. To przykre, a człowiek jest bezradny w zachowaniach Natury, i jakby zmuszony do pokory.

dajana 21:12, 04 maj 2013

weronika77 napisał(a)
Dajanko, miałam na myśli, żeby zakwitło to co wsadziłaś, Jakże mogłabym Cię ponaglać, masz mistrzostwo w szybkości budowania i zakładania ogrodu. Dobrze postępujesz z floksami, a jak zechcesz zwiększyć tempo obsadzania floksami, to Ci znowu podeślę po przekwitnięciu. Niebieskie lilie miały wielu nabywców, a czy okażą się takie, zobaczymy.
Kajtuś zostaje w ogródku, bo ciepło. Wącha fiołki, chrzan, wszystko ogląda w szczegółach, a wieczorami wpatrzony w gwiazdy, księżyc, światełka solarne, nie chce do domu prawie do rana. Sam w domu jeszcze nie był. Dopadają go często kleszcze, krople go chyba uczulają. Obróżka przeciw kleszczom, albo kleszcze, czy znasz coś lepszego?
Monte, to narcyz Bogdzi.[/quote

Niestety Weroniko na kleszcze jest najlepsza krótko przycięta trawa jak najmniej liściastych roslin (hi) no i ciągłe oglądanie psa ,wyciąganie ich kiedy już się pod paluszkami je wyczuje .Moli miała jak do tej pory trzy ale ja ją wciąż dotykam wyczesuje.Nie stosuję tej trucizny bo ona wchodzi w reakcję z krwią pasa Bardziej szkodzi jemu niż kleszczom ,wyrzuć to bo szkoda psa .Moja Moli też lubi obserwować wszystko Najchętniej siedzi na schodach na podusi i sobie patrzy ale kiedy się ściemnia biorę ją do domu bo nie wiem czy jakieś koty dzikie nie wejdą a wtedy mogłyby jej zrobić krzywdę Ona jest szybka jak gazela dogoni wszystko Twój Kajtuś to romantyk Masz u siebie chrzan? Czy wystarczy korzeń wsadzić do ziemi i wyrośnie czy inaczej się to robi?Jak pięknie ci wszystko kwitnie u mnie też zaczyna się rozwijać kilka roslin migdałek,jabłuszko rajskie, nareszcie tulipany i coś tam jeszcze Niektóre floksy się już zielenią.Nie mogę doczekać się ich kwitnienia .Kupiłam ubiorek rustykalny Riberis biały i lawendę.czekam na dostawę.
Ps.Obróżki też nie zakładam Moli ma uczulenie bo to też świństwo jak te kropelki .
weronika77 21:19, 04 maj 2013

Agato, chociaż floksy szydlaste to takie skromne kwiatuszki, to przeze mnie bardzo oczekiwane.
Lada dzień pokażę fotki, tymczasem cieszą szafirki, pączki tawuły, niecierpek

Szafirki nawet ładnie wyglądają, i chyba wciąż rosną.

Tawuła lada chwila zamieni się w białą fontannę. To lubię.

Lewizja znalazła swoje miejsce na wzgórku nad oczkiem.

Niecierpek mniej niecierpliwi się niż ja, i zdobi czekając na kwitnienie następnych roślinek.