Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:53, 05 maj 2013

Anabell 18:32, 05 maj 2013

Pięknie komponują się tulipany w krzewach, U mnie nie wszystkie odmiany kwitną, dużo mam pomylonych, zupełnie inne, miały być pomarańczowe .a jest fioletowy róż ładne ale źle zostały zestawione.
Danusia z trawą mam podobnie po tych deszczach i nawożeniu rośnie jak na drożdżach.
bogumila 19:39, 05 maj 2013

..lubię takie fotki...śliczności...pozdrawiam
gierczusia 19:42, 05 maj 2013

Danusia .. Te tulipany są po prostu niesamowite
gierczusia 19:47, 05 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Dziękuję wszystkim za odwiedzinyU nas dalej leje i leje a te stonki i śimaki mi całkiem obgryzą te lilie ani tam wyjsc brr ale majówka i zapewne slonko wyjdzie w niedzielę po poludniu jak w poniedziałek do pracy

Dokładnie tak Danusiu
Ja nie wiem , jak to jest ale to słońce zawsze nam robi psikusy .. Jak wolne mamy , to go ni ma ,a jak w pracy trza zapinkalać toooo wtedy jest

Rany.. Jeszcze stonka ??... mam ślimaki , opuchlaki i jaszczurki .. Jeszcze mi stonki trza

Urszulla 19:56, 05 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Danusiu, bardzo mi się podobają te pełne tulipany.
W Holandii też mnie urzekły. Muszę takie sobie sprawić
boguslawa_ma... 19:56, 05 maj 2013

Danusiu pozdrawiam nareszcie u mnie słonko
danuta_szwajcer 20:33, 05 maj 2013

Pąki derenia już będa sie rozbijac, kwitnie złotlin, tawuła wczesna, berberysy, kalina w pąkach no i zaczeły kwitnąć jabłonie
mira 22:02, 05 maj 2013

Danusiu wiosna u Ciebie ciut wcześniejsza niż u mnie, tulipany masz śliczne

jeśli chodzi o chmiel to nie mam sporego doświadczenia na pewno stanowisko sloneczne, listki i łodygi mają ostre szorstkie ale jest urocze szybko się wspina powinien mieć druty, rośnie do 6 metrów to bylina - jesienia ma urocze szyszki oczywiście chmielowe - ja w tym roku postawiłam na pnącza więc jest i kobea, chmiel i wiciokrzew to z nowości u mnie

pozdrawiam
anna_g 22:13, 05 maj 2013

Danusiu - u mnie dzisiaj.... lato popołudniu... oczywiście, bo niedziela - wtedy w ogrodzie nie pracuję, no i jutro do pracy... Ciepło, słonecznie, pięknie... Jutro po pracy natychmiast wyruszam do ogrodu - sadzić i plewic jak sądze bo po tym deszczu to nie tylko to co chcemy podrosnie ale chwasty też Wczoraj próbowałam robić cośkolwiek posadziłam jedna hortensję i kilka niezapominajek ale było tak mokro - błocko po prostu że zrezygnowałam bo po paru minutach byłam mokra i umazana błotem...
Piękne masz tulipany bardzo ładne to zdjęcie z biedroneczką