Dziś zakwitł pierwszy kwiat hibiskusa bagiennego. Wielkość imponująca, bo rośnie na kompostowniku zeszłorocznej rabaty poszła skoszona trawa, więc zrobił się z niego okaz już w pierwszym sezonie
Piękny widok jednak te częste opady roślinom służą, bujnie, soczyście tak w sam raz, bardzo ładnie no ale ten widok, cudny A i rozchodniki masz bardzo ładne, za chwilę zakwitną A jakie grzyby suszysz, ja poza kurkami to jeszcze nic innego nie miałam.
Cudny ten twój staw Elu.
Żółte irysy już posadziłam i krwawnicę.
A jakie lilie ? W stawie mam ryby . Czy one mi nie zjedzą lili ?
Trochę się tego boję.
Sadziec dziękuje za pochwały.
Napisałam na poczcie.
Jolu,
Borówki-Powinnam je jeszcze podsypać jesiennym nawozem do końca sierpnia. Obciąć trochę starych pędów, Mam do uregulowania 4 krzaki. Będzie co robić. Przed zimą, po stracie liści należy zakwasić ziemię wkoło krzaków, ja daję żółtą siarkę granulowaną z Agromy, do wiosny trochę ją woda wciągnie między korzenie.
Jeżeli chodzi o torf, daję pod krzaki co 3-4 lata, i na to korę z iglaków, ale wiosną, Zimą niech krzewy dostają swoją porcję wody.
U mnie jeszcze niektóre krzewy mają owoce, jutro zobaczę co się da zebrać, bo może już pozostałość, to tylko w moich myślach. Ptaki grasują na całego.
Ścieżka jest już tak zarośnięta, że musze pozbywać się roślin.
Uwielbiam odętkę, ale tutaj zajmuje całą przestrzeń. Z bólem serca musze ją stamtąd zabrać
Kiedyś tam stał basen, ale przez tego mojego potwora już nie stoi. Za mało słońca.
Meble już są wiekowe. Za jakiś czas będe musiała cos tam nowego wymyślić
Pada drugi wieczór. Pogoda marzenie. W dzień piękne słonko, ciepło, a w nocy pada.
No i odwołali upały.
Mam nadzieje, że pogoda się sprawdzi, bo kolejnych nie zniosę.
Aniu czy ty masz żółte irysy o takie do oczka mogę ci wysłać razem z liliami. Posadzisz na brzegu stawu i będą kwitły i ładnie wypełnia brzeg.
Nawet jak okwitna są bardzo dekoracyjne z liści.
Może jeszcze coś wyślę pomyśle.
Monia, jest przepięknie w każdym kątku Też mnie fiolet na zdjęciu zaintrygował, co to?
Przy szklarni - bosko Jak się dorobię porządnej szklarni a nie foliaka, to też zadbam o otoczenie