Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:37, 28 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)

ok Z jakiego drewna planujesz zrobić skrzynie?

deski są sosnowe, przyjechały w zeszłym tygodniu, eM w wolnej chwili hebluje w garażu.

Wybrałam takie konkretne, bo o grubości 3,2 cm, a szerokie na 20 cm.
Tu ma być ogród :) 11:35, 28 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ja bym grubszy kamień kupiła, łatwiej z takim rewolucje robić

jestem tego samego zdania, ale jeszcze z eMem dyskutujemy, bo on woli drobniejszy (ale już coraz mniej go woli )
Tu ma być ogród :) 11:33, 28 kwi 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Doświadczenia swojego nie mam, ale jak i tak chcesz ten mniejszy na ścieżki, to chyba lepiej całośc tak samo wysypać. Bo i jednolicie wygląda i łatwiej manewrować materiałem jak gdzieś zostanie, a gdzieś będzie za mało. To tylko taki głos praktyczny, na tzw. chłopski rozum.

tu się zgodzę, że najlepiej wybrać na te oba miejsca kamień o tej samej granulacji.
Tu ma być ogród :) 11:30, 28 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Sama miałabym problem którą granulację kamienia wybrać... Ciekawa jestem co zdecydujesz

Najpierw musimy rozwieźć poprzedni do końca, żeby nowy było gdzie zrzucić, więc mam jeszcze kilka dni na myślenie.
Tu ma być ogród :) 11:27, 28 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Lindsay, jak wyszłam na tę zimnicę to pierwsza myśl, że mi tak zimno, a co dopiero taka mała biedna wychuchana dotąd stipka czuję, że świruję

U mnie kolejna noc z temperaturą blisko zera, a teraz tylko 9 C i wieje przeraźliwie zimny wiatr - w takich warunkach praca w ogrodzie nie jest przyjemna.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:41, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
też stałam się niedawno posiadaczką SS więc cieszy mnie Twoja opinia, bo na początku sezonu kilka osób krytycznie już o nich pisało.

Masz też SC?? Bo o SS nawet nie chcę myśleć...

Moja opinia jest mega pozytywna ale mam je dopiero drugi sezon.
Jagoda swoje wywaliła bo po zimie było siano.
U Madżenki w tamtym roku nic nie przyrosły.
Toszka zadowolona ze swoich.
Tess dzieliła swoje jesienią i padły.

Dziewczyny pisały, że Silvery najlepiej czują się w cienistych miejscach, u mnie i na słońcu, i w pół cieniu mają sie dobrze.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:38, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pierwsze co pomyślałam to brązowa w kolorze bramy i jasnoszare poduchy, a jeśli ma się wtopić w tło no to szara, a poduchy w jakimś mocnym akcencie.

Edytko, nie przejdą u mnie żywe kolory. Wszyscy u mnie naokoło mają mix kolorystyczny na elewacji domów i w ogrodach, chciałabym u mnie bardzo neutralne i stonowane kolory.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:10, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ciekawe jak magnolie ten dzisiejszy mróz zniosły.
I jak magnolki,żyją, dobrze tą zimnicę zniosły ???
Tu ma być ogród :) 07:54, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to się zgadamy za jakiś czas w tej sprawie - dzięki za propozycję

ok Z jakiego drewna planujesz zrobić skrzynie?
Ogród Marty 07:50, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wow, ale lasek się szykuje!

Bardzo malowniczy widok tam masz.

To tam na tyłach, łąka za płotem, przez to właśnie nie wiem ile mam właściwego ogródka, bo wszystko razem jest policzone. Ale są postępy (hi hi) bo zmierzyłam jak długi mam front
Tu ma być ogród :) 03:49, 28 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

do wyboru mam albo 8-16 mm, albo 16-32 mm.

Za jednym transportem pasowałoby przywieźć też kamień, który pójdzie między skrzynie warzywne i o ile na przedpłocie myślę o tym grubszym, to na ścieżki między skrzynie obstawiam ten drobniejszy.

Doświadczenia swojego nie mam, ale jak i tak chcesz ten mniejszy na ścieżki, to chyba lepiej całośc tak samo wysypać. Bo i jednolicie wygląda i łatwiej manewrować materiałem jak gdzieś zostanie, a gdzieś będzie za mało. To tylko taki głos praktyczny, na tzw. chłopski rozum.
Na Łowieckiej 23:34, 27 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
świetne graby, ta rabata będzie zjawiskowa, jestem pewna.

I powtórzę się - ostatnie zdjęcia z tulipanami boskie!

Oby tak było jak mówisz bo chciałabym mieć choc jedno miejsce w ogrodzie które nie jest stale przerabiane
Dzięki
Tu ma być ogród :) 23:30, 27 kwi 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Mi się nie śpieszy z wykopywaniem One wytrzymałe są, dzieliłam w pełni lata i dały radę. Fajne zakupy zrobiłaś.

no to się zgadamy za jakiś czas w tej sprawie - dzięki za propozycję
Ogród Marty 23:29, 27 kwi 2016

Do góry
wow, ale lasek się szykuje!

Bardzo malowniczy widok tam masz.
Tu ma być ogród :) 23:27, 27 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Jednak doliczyłam się i czwartej biedry, więc mam szansę
Dzięki za radę dot. stipy u mnie. Biegów nocnych z latarką jeszcze nie uprawiałam

Biegi nocne z latarkami po ogrodzie to nasz ulubiony sport - witaj w klubie, mi się nie raz już zdarzyło, a to ze szlaufem, z powodu zbyt krótkiej doby, a to w poszukiwaniu opuchlaków, a to z kapturami żeby rośliny przed mrozem okryć - normalka
Na huśtawce miło płynie czas... 23:25, 27 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Więc przed chwilą biegałam z latarką po ogrodzie i jak mnie który sąsiad widzial, to się pewnie pukał w głowę Przykryłam ją doniczkami, bo juz za późno na "wykopki" ale jutro po pracy zaraz stipka wraca do ciepełka. Oj ja głupia. I co dalej, hartowanie?

Haha, wprawiaj się, nam bieganie po nocy z latarkami po ogrodzie nie jest obce.

Po tej nocy na dworze, jak wniesiesz stipę do domu, to znowu dozna szoku, lepiej niech to bedzie jakieś pomieszczenie ze średnią temperaturą.
Na Łowieckiej 23:14, 27 kwi 2016

Do góry
świetne graby, ta rabata będzie zjawiskowa, jestem pewna.

I powtórzę się - ostatnie zdjęcia z tulipanami boskie!
Moja codzienność - ogród Oli 23:03, 27 kwi 2016

Do góry
Pięknie Olu, idealnie się nowa rabata zgrała z drugą stroną podjazdu.
Cały ogród jest już taki soczysty, kolorowy, a to początek sezonu.
Zdjęcia z pomierzoną seslerią też mi się przydadzą więc i ja dziękuję.
Tu ma być ogród :) 22:10, 27 kwi 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no szkoda, ale trzeba przejść nad tym do porządku dziennego - wierzę, że i Marikeny i grujecznik zbiorą się po tym mrozie i za jakiś czas po uszkodzeniach nie będzie śladu.

Chciałam troszkę ID, ale zanim miejsce dla niej będę mieć to ze dwa tygodnie zleci.

Mi się nie śpieszy z wykopywaniem One wytrzymałe są, dzieliłam w pełni lata i dały radę. Fajne zakupy zrobiłaś.
Na huśtawce miło płynie czas... 21:42, 27 kwi 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dzięki za odpowiedź i odwiedziny. Wlasnie jak otworzyłam dziś paczkę to myślałam że padnę, od razu przypomniały mi się Twoje trawki.

A co ja bym miała zrobic z tą stipą teraz? Spowrotem do pojemniczków?

to by była jej pierwsza noc na zewnątrz?

No ja bym ją zabrała jeszcze do domu, bo na pewno do tej pory rosła w cieplarnianych warunkach i takie temperatury jak teraz to będzie dla niej szok.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies