Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania -Spełnione marzenie 13:36, 29 sty 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
A teraz coś o czym marzyłam od długiego czasu.
Nigdy nie mogłam się zdecydować A jak się już zdecydowałam to znów nie było.
Decyzja zapadła w sekundę
Mam nadzieję, że się sprawdzi

TO O CZYM MARZĄ KOBIETY

Kanciki będą ostre jak brzytwa
April podbija las... 13:25, 29 sty 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Witam się i ja ogród jest tak bogaty nie wiem czy ogród wkrada się w las, czy las wkrada się do ogrodu październikowe zdjęcie pięknie pozdrawiam

Basiu, dziękuję za wizytę Nie chciałam rezygnować z lasu a chciałam mieć ogród Cały czas próbuję pogodzić te dwa żywioły

April podbija las... 13:25, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Agatko, ale twoje są pięknie zaplanowane, natomiast u mnie żywioł, czasem aż morderczy
Czy Ty u mnie nie byłaś? Pamiętam, że planowałaś... ale chyba ostatecznie nie wyszło. U Kwarteta się widziałyśmy na pewno... bo nawet zdjęcia z Tobą mam
Ale spokojnie, nie będę publikować
To wejście na moją różankę, która coraz bardziej staje się rabatą bylinową...

No właśnie nie byłam, nie dotarłam, nadrobię na pewno Ale u Ani byłyśmy na którymś zlocie, jakie tam żarcie było
A gdzie Ty zdobyłaś te cudne kamienne bloki, co je widać na drugim planie?
Tajemniczy Ogród 13:11, 29 sty 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
Przeczytałam No może nie na 100 procenta każdą wypowiedź, ale jednak. Wnioski bardzo różne mi się kołaczą po głowie, poza tymi wszystkimi mniej wesołymi, dotyczącymi mojego ogrodu muszę stwierdzić, że:
- strasznie jesteś fajna,
- jest nadzieja dla moich leśnych zakątków

Przez te wszystkie strony widzę, że działasz z olbrzymią determinacją, a Twój wątek jest wybitnie warsztatowy - w ciągu tych paru lat przeszliście przez ten teren jak burza
Jeśli pozwolisz, wykorzystam Twoje doświadczenia dla stworzenia leśnych rabat, o które już dawno mój lasek się prosi. Zapisałam sobie troszkę inspiracji z momentu ich powstawania, żeby mieć do czego zaglądać w razie potrzeby

Sałatko pokrzywowa No to zrobiłaś mi dziś dzień swoim wpisem Baaardzo miło czytać takie słowa, tylko teraz jestem rozdarta, bo - z jednej strony chętnie spotkałabym Cię i poznała w realu, a z drugiej nie mogę do tego dopuścić, no bo jak się rozczarujesz???!
A poważniej - zawsze mi się marzyło mieszkać w lesie, udało nam się poniekąd to marzenie spełnić i mimo kilku niedogodności, nigdy nie zamieniłabym tego leśnego kawałka na inny. Leśne zakątki są cudowne i powoli, mam nadzieję, uda mi się stworzyć ten tytułowy tajemniczy ogród. Skoro większość przeczytałaś, to wiesz jak wiele pomogły mi Dziewczyny z O. To, można powiedzieć, wspólne dzieło
Uściski!!!
Edit - muszę wkleić coś słonecznego dla Ciebie, żeby było łatwiej przeżyć luty A to chyba sierpień w moim nieidealnym warzywniku:

:

I sierpniowy kącik tarasowy:

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:03, 29 sty 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Bardzo ładny fragment ogrodu, taki spokojny, posiedziałabym tu wśród śpiewu ptaków.

Różowe hortensje w towarzystwie sosen też masz bajecznie piękne. Zwróciłam uwagę, że masz bardzo ładny trawnik między sosnami. Czy Ty go w lecie tam podlewasz? Na zacytowanym zdjęciu też są drzewa i hortensje zastanawiam się jak one dają radę. U mnie pod świerkami chociaż podlewam nic nie chce rosnąć, a ja i tak zmuszam tam rośliny do wegetacji chociaż zaczynam je przenosić w inne miejsca.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:52, 29 sty 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
To chyba zaczątki korzeniowe
Może się uda
Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie, ale to się okaże. Nawet jeśli wypuszczą róże korzonki to jeszcze nie oznacza, że urośnie krzaczek.
Hortensje w wodzie puszczają korzenie, a później marnieją.

April podbija las... 12:50, 29 sty 2021

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Cudownie że się zdecydowałaś
Taras widzę pięknie się rozrósł...
Super będzie podglądać co tam nowego tworzysz.
Ściskam

Basiu, straciliśmy trochę kontrolę nad wielkością tarasu Jak byliście u nas to był w trakcie robienia? czy jeszcze nie?
Ale uwielbiam go, każdą deseczkę. To jak wchodzi w ogród. Mąż się śmieje że to jak pomost nad wodą, tylko zamiast wody falują trawy Z każdym sezonem ten efekt będzie, mam nadzieję, narastał.

Dla Ciebie zdjęcie ciut bardziej artystyczne, choć przy twoich to próbki przedszkolaka.

April podbija las... 12:49, 29 sty 2021

Do góry
April napisał(a)

Pikna!
U mnie liście z importu - z miasta przywozimy
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:48, 29 sty 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Dorotko buziaki przesyłam
Witaj Basiu, jak tam u Was zima, czy dalej roztopy? U mnie dużo śniegu pomimo plusowych temperatur.
Buziak

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:46, 29 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Jeszcze u nikogo nie widziałam storczyków tak obficie kwitnących jak u Ciebie
Dziękuję Zobaczymy jak tym razem się popiszą, bo są po kwitnieniu i właśnie je zasilam miksturą bananową.

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:43, 29 sty 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dzięki Dorotko Będę próbować
Nic nas to nie kosztuje, a może coś z tego wyjdzie.

April podbija las... 12:40, 29 sty 2021

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Jak patrzę na te Twoje wielkie bogate rabaty, to moje są jak chusteczka do nosa
No szok!

Agatko, ale twoje są pięknie zaplanowane, natomiast u mnie żywioł, czasem aż morderczy
Czy Ty u mnie nie byłaś? Pamiętam, że planowałaś... ale chyba ostatecznie nie wyszło. U Kwarteta się widziałyśmy na pewno... bo nawet zdjęcia z Tobą mam
Ale spokojnie, nie będę publikować

Glina i zielsko 12:36, 29 sty 2021

Do góry
Hey hey
Muszę poszukać jak dodać awatar.

Na początku 1 maja 2019 posadziłam pierwsze rośliny.
Bylo to tuż po ty jak rozplantowano ziemię po wykopach i posialiśmy trawę żeby się zazieleniło.
Pamiętam że wzięłam premie w pracy i całą zostawiłam w szkółce.
Eh. Jeszcze wtedy nie wiedziałam ze tak już będzie prawie zawsze.

Pierwsze zakupy.

Zrobiłam rabatę w kształcie L wzdłuż południowej i zachodniej granicy ogrodu. Odsunęłam ją od granicy kilka metrów bo bliżej granicy są sączki od oczyszczalni zakopane oraz sama oczyszczalnia i ponoć nie mogę na nich sadzić drzew.

Drugim krokiem mojego ogrodowania były tuje szmaragdy. 130 szt.
Gdzieś po ponad roku zaczęły chorować. Pomimo zabiegów należało usunąć kilkadziesiąt sztuk.
Po paru miesiącach dosadziliśmy nowe. Teraz są nierówne.
Kiedyś je będę cięła. Muszę tylko urosnąć do 2 m.
Marzyłam o nich na etapie pozwolenia na budowę.
Chciałam żeby były takim ogrodzeniem posesji i tłem dla innych roślin.
Chorowały te szmaragdy które rosły na słońcu i w trawie.
Więc teraz mam Agroszmatę (już wiem że źle) i nie mam trawy pod nimi.
Zdejmę szmatę myślę że na jesieni tego roku jak będzie płot i obrzeża w ogrodzie.

April podbija las... 12:26, 29 sty 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Witam się pięknie super ,że założyłaś wątek ,bo do tej pory tylko wyrywki widziałam u innych dziewczyn
będę zaglądać ,bo masz przepięknie
Miłego wieczoru

Cześć, Twój wątek też mam w obserwowanych
Lubisz przetacznik siwy? Pasowałby u ciebie.

Sałatka pokrzywowa 12:20, 29 sty 2021

Do góry
Zima, habazie wystają ze śniegu, nie ma na czym oka zawiesić. Postanowiłam zrobić minimalistyczne zdjęcie roku.

To samo miejsce latem

Gdyby nie zdjęcia, człowiek by nie uwierzył, ale może by też tak nie tęsknił? Lepiej do przodu patrzeć

April podbija las... 12:19, 29 sty 2021

Do góry
agata19762 napisał(a)
Piękny ogród tworzysz
widać ogrom pracy, cudowne efekty, bardzo mi się podoba
super, że założyłaś wątek i chcesz dzielić się z nami swoimi osiągnięciami.
Cieplutko pozdrawiam

Długo się broniłam, długo myślałam że nie ma co pokazywać. Miałam długie chwile zwątpienia i nawet zdjęć nie robiłam. Ale to "zamknięcie w domu" udowodniło mi że jestem zwierzęciem stadnym i chcę się podzielić chociaż częścią mojego życia Goście nie mogli przyjechać do ogrodu, to musiałam z ogrodem "wyjść" do Gości

April podbija las... 12:12, 29 sty 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Jola, jak dobrze że wreszcie założyłaś wątek. Zaznaczam do podglądania, ślicznie masz O tarasie nie wspomnę, zazdro

Helen witaj. Taras był naszym marzeniem. Był wprawdzie już taras betonowy ale jakoś tak ciasno było. Jak rozłożyłam duży stół to bałam się że mi goście z krzesłami spadną na trawę. Zaplanowaliśmy więc drugie tyle z drewna. Potem stwierdziłam że ciężko myje się okna z gruntu, więc doszedł kawałek wzdłuż domu. Ale to wyglądało głupio więc dociągnęliśmy do końca ściany domu. W ten sposób czystą stopą można było okrążyć cały budynek. Ale znów, dwadzieścia metrów tarasu to tak nieproporcjonalnie długi tramwaj się zrobił. Więc przełamaliśmy małym pomościkiem na środku, prowadzącym w stronę ogrodu.
Zrobił się z tego ogromniasty taras. Jednak nie żałuję. Jest niezwykle funkcjonalny i w fajny sposób łączy dom z ogrodem.
To była najlepsza nasza decyzja ostatnich lat.

Przedziwny Ogród 12:08, 29 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pięknie przysypało. Zdjęcia zimowe są cudne i w dzień i w nocy

Przynajmniej mam pamiątkę, bo nie wiadomo kiedy taka będzie.

I dawno nie widziane sople lodu...

Przedziwny Ogród 12:07, 29 sty 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Pięknie przysypało. Zdjęcia zimowe są cudne i w dzień i w nocy

Przynajmniej mam pamiątkę, bo nie wiadomo kiedy taka będzie.

I dawno nie widziane sople lodu...

Ogród w remoncie 11:55, 29 sty 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies