Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 19:13, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)

Basiu, kolor już jakiś jest. Słonko też, ale co się skuszę wyjść, zwiewam. Buziolki
rozchodniki dorodne

sasanki ciepełka chcą

judaszowiec pąki kwiatowe pokazał

Milus u ciebie dobry start wiosny. U nas dzisiaj tak śniegiem sypało, że jeszcze jest biało. ładne te rozchodniki u mnie też tam coś wychodzi,ale daleko do wiosny.

Byłam dzisiaj u ogrodnika kupiłam 2 szt grujecznik a i 2 szt rodkow "nowa Zemla", cieszę się bo dorodne szczególnie grujecznik i po 35 zł.

Miałam już odłożone magnolie, ale zrezygnowałam. Kupię później muszę na raty.
Piszesz o ukorzenianie magnolii. Jest to możliwe, ale spróbuj na drzewku. Odsłon skórkę w firmie pierścienia przyłóż ziemię załóż na ziemię mokra papke folie i zawin po 1,5 mca powinny pokazać się korzonki. Jak będą korzonki to odcinasz gałązkę i wsadzasz do gleby lub donicy.
Na you tubie widziałam jak chińczyk wszystkie krzaki tak rozmnaża.
Może znajdę to podam linka.

Pozdrawiam
Alija 19:18, 07 kwi 2021

Irenko! Piękne wiosenne zdjęcia! Rzeczywiście u ciebie wiosna ok. 2 tygodnie wcześniej niż u nas. U mnie forsycja nie myśli jeszcze kwitnąć, hiacynty powoli wyłażą z ziemi, niektóre ciemierniki dopiero zaczynają kwitnienie. A tu zimno i zimno...
Ciepełka życzę!
eda 19:26, 07 kwi 2021

Irenka pięknie kwieciście jak zwykle szał wiosenny u ciebie
Lawendę biorę się jutro jak nie będzie padać haa zobaczymy róże już ciachłam
Buziaczki
Milka 19:36, 07 kwi 2021

Joku napisał(a)
Moja wiosna jakieś 2 tygodnie za twoją. Zimno, nieprzyjemnie, nic nie robię. Widzę że naszykowałaś cisy do sadzonkowania. Ja też się szykuję, na razie nabyłam ukorzeniacz. Napisz jak przycinasz wilczomlecz. Tylko przekwitnięte kwiatostany czy więcej?

Czyli wszędzie podobnie.
rany, na całej klawiaturze kocie włosy..!

Tak, cisy moczą się, potem ukorzeniacz, do donic blisko brzegu. Wsadzam po 5 sztuk, środkowa najwyższa, bo chcę w kulki prowadzić. to mój pierwszy test.
Swoje wilczomlecze w cieniu ogoliłam do zera, nic się nie działo 2 tygodnie, potem ruszyły, ładne poduchy, ale z braku słonka, nie było koloru, były zielone i nie chciały kwitnąć. Przeniosłam i zaczynam od nowa, zetnę w poduchę, coś zostawię, ale mam nadzieję, na pobudzenie z korzenia nowych badyli.
Jolu, nie wiem, czy pomogłam
Joku 20:39, 07 kwi 2021

Pomogłaś, dziękuję. One kwitną wiosną więc pewnie z powodu obcięcia nie zakwitły. Jakoś nie potrafiłam sobie wyobrazić obcinania - w połowie łodyżki? 1/3 czy jeszcze inaczej? W zimie znalazłam odłamany fragment (pewnie sprawka któregoś kota lub psa). Wsadziłam do ziemi, sprawdzałam niedawno - wyglądał na żywy.
SlonecznyOgrod 21:50, 07 kwi 2021

Milka napisał(a)

Kupiłam je stacjonarnie, były tylko 3 i je łyknęłam.
Tak dumam, chyba już 3 lata im minęły, są za łukami, chciałam przesadzić, ale tak mi w tym piachu rosną, że nie ruszam. Mają wyjść ponad łuki i jarzyć, jak różowa chmura nad nimi.
Zerkne u nas, czy są i dam znać.

Ok, Twoje jakie duże są obecnie ?

Ja widziałam kiedyś w LM ale maleństwa.
basia3012 22:16, 07 kwi 2021

Irenko, wiosna u Ciebie. Ale masz dobrze. Ale czytam, że też zimno jak u nas. Nic na to nie poradzimy, tylko ponarzekać możemy.
Cieszę się razem z psinką. Może z lekami da radę.
gogo 23:52, 07 kwi 2021

Irenko, masz rację, dobrze oglądać wiosnę, u każdego w innym czasie, ma się ją wtedy dłuuuugo
U mnie, w stosunku do Bolkowa, jest i tak wszystko później, bo ja w W. Górnych.

Pies mojej siostry żył z padaczką 17 lat /oczywiście na lekach/, przyczyną była niesamowita ilość pcheł, które półrocznego psa prawie zjadły.
Ktoś z tego powodu go wyrzucił, a siostra przygarnęła.
Padaczka może być też od kleszcza.
U mnie też zimowo, nic nie można robić w ogrodzie
Milka 07:43, 08 kwi 2021

beamilusia napisał(a)

Irenko, czytałam kiedyś, że można kota nauczyć sztuczek, jak psa. Mojej Kici niczego nie uczyłam, a przynosi latem myszy do domu. Nie szkodzi, jeśli one już nie żyją, ale ona przynosi żywe. I problem, bo mysz ucieka pod szafę, a Kicia znudzona przynosi za chwilę drugą. A zimą przynosi do pokoju, gdzie przebywam skarpety znalezione w łazience, albo jej szmaciane muchy. A przy tym tak śmiesznie miauczy. A zdarzyło się też, że przyniosła do domu zaskrońca, jaszczurki, żaby. Ale aportować nie potrafi

Szkoda, że tak zimno, nie można się w pełni cieszyć pięknie kwitnącymi u Ciebie magnoliami. I sasanki już kolorki pokazały .

Wiem, że kotki myszy przynoszą, jak w domu rodzinnym był kot, też tak robił.
To faktycznie wasza kicia wam skarby znosi.
Moja autentycznie aportuje, raz za razem i jej nie uczyłam tego. Rzucamy ulubioną zabawkę lub sznurek i za każdym razem przynosi i rzuca koło stopy i potrafi tak non stop przez 2 godziny.
Beatko dziś dalej zimno i wieje, nie cierpię wiatru, przynajmniej tego zimnego.
Kasya 07:48, 08 kwi 2021

Ja bym chciała juz wiosnę. Bo cały czas czas przedwiośnie i wszystko stoi