U mnie łatwiej wymienić czego nie mam w ogródku, niż co u mnie rośnie, bo rzeczywiście mam bardzo dużo kwiatów. Fajnie, że to zauważyłaś i nie wpadaj w kompleksy bo sama masz prześliczny ogród.. Większość jeżówek mam z własnego siewu, ale sporo też kupowałam. Tylko te kupne nie zimowały u mnie, teraz wybieram tylko te puste jeżówki.
Stipa o którą pytasz jest dwuletnia, a pod nią rosną surfinie nadające się do gruntu.
Pryskalam switem taki do winogron ale rok przeterminowany nie otwierany firmy agricol. Tak jak pisalam deszcz padal za kilka godzin i to dosyc mocny to nie wiem czy cos to dalo.
Nie pryskam po lisciach zadnej rosliny. W zeszlym roku nie chorowaly. Podlewam pod korzen. Grzyby wedruja jak chca.
Zeszly rok u nas byl o wiele wilgotniejszy codzjennie burza przychodzila i nie mialam maczniaka.
Wczoraj jak juz pisalam wymienili mi pompe na nowa we studni glebinowej jaka ulga 1400 zl. Mam tez wodciag gminny, ale tym sie nie da podlewac niskie cisnienie sa. Ograniczenia ze wzgledu na susze.
W studnie warto zai westowac.
Nie chce znowu gdakac, ale faceci od naprawy sie za glowe zlapali przy 17 metrach głebokosci mam 2 m pod ziemia lustro wody w rurze takie zrodlo.
Kilometr dalej maja wykopane po 30 m w glab i lustro wody maja na 20 m.
Mam duze cisnienie, czyli jest bardzo duze zrodlo zyla wodonosna.
Przy takiej suszy nke bylabym w stanje utrzymac ogrodu bez studni.
Iza od dziecka mi sie podobaly, ale nie wiedzialam jak sie nazywaja to nie co teraz internet i jest odpowiedz. Jak kupilam dzialke to pierwsze cynie wysialam. I tak juz kilka lat.
Izo sieje kazdego roku niestety nie jest to bylina i nie wysiewaja sie same, ale mozna zebrac nasiona i wysiac wiosna nawet roznokolorowe taki misz masz.
Co wiecej dlugo kwitna maja duzo odrostow i dobrze sie trzymaja w wazonie wiec warto je siac.
Ogromna działka, ja bym nie dała rady.
Ja na szczęście nie mam chciejstw, nawet umiem się rozstać z niektórymi,własnie będę obdarowywać innych, jednak zostaje przy minimaliźmie
Z kilkoma dziewczynami się odwiedzamy
Widziałam właśnie na zdjęciach jak wszystko wyschnięte.
Znowu polecana hakone, hehe, a ja się tak przed nią bronię, moze niesłusznie
To dzwonek ale nie wiem ktory u ciebie obficie kwitnie troche spóźniony bo u mnie juz przekwitl. Guara bordowa bardzo ladna mam Biala wyrosla bardzo wysoko.
Odnosnie rutewki kwitnie na przelomie lipca i sierpnia, lubi kwasna glebe i musi miec caly czas wilgotna glebe.
Mam 3 rutewki, ale orlikolistne i kwitna wczesniej i nie tak ladnie. Szkolka mi przyslala w zeszlym roku nie te co chcialam w tym roku zlozylam reklamacje i przyslali mi wlasciwe te drobne kwiatuszki mgielki. Wiec maja ok 30 cm 3 szt ale juz zaczynaja zyc moja gleba wiec mam nadzieje, ze jakis kwiat pokaza.
Basiu u nas padalo porzadnie na wsi wieczorem z soboty na niedziele i po. Poludniu w niedziele ale nie tak bardzo.
U nas tez pustynia w Wawie nie pada. Trawy wyschniete na pieprz. Drzewa liscie traca. Moze jutro podleje zapowiadaja.