Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:41, 14 sie 2018

Ewa jeszcze nie. Czekałam na deszcz właśnie pada, leje. Mam do posadzenia jeszcze Ice Dance od Iwonki. Derenie czekają do wykopania ukorzenione w zeszłym roku. Nazbierało się tych zaległości Przez tę suszę nie chciałam aby cokolwiek się zmarnowało.
Anusia 07:47, 14 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

Aniu, po tym, jakie zdjęcia Grześ zrobił w waszym ogrodzie, stwierdzam, ze zakręcił się ogrodowo, jak nie wiem co

Grześ zakręcony jest, he he.
Dzisiaj trawy posadzę i zrobię trochę roszady na byłej folkowej. Pomidorki koktajlowe rozsiały się też. Przy płocie to gigantyczne drzewo pomidorowe rośnie A swoje gdzie posadziłaś?
anabuko1 08:07, 14 sie 2018

Anusia napisał(a)

Paulinka a jak sobie mnie wyobrażałaś ? Zawsze pisałam, że jestem nieco starsza i tak jest bliżej mi już do 50- tki Trzeba powoli się z tym oswajać, bo cztery lata miną szybko

Piękne widoczki.oj piękne.
A czas za szybko leci, za szybko i ciągle musimy się oswajać do naszego wieku
anabuko1 08:09, 14 sie 2018

Anusia napisał(a)

Na pewno nie będzie to mój jedyny wyjazd. W przyszłym roku pewnie wyruszymy rodzinnie bo e-M stwierdził dzisiaj, że chętnie następnym razem też pojedzie
Wyobrażam sobie te rybki przy Waszym stawie. Świetne są prawda!

Ale świetnie te rdzewiaczki.
Ja zafundowałam sobie 3.
A pisalam już u siebie, co mój mąż na to, jak je zobaczył
ElzbietaFranka 08:15, 14 sie 2018

Aniu witam. Jak dobrze, ze pojechalas wiem co to znaczy oderwanje sie od obowiazkow codziennych. Nawet jeden dzien.
Widzialam duzo zdjec ze spotkania fajna kobietka z ciebie zreszta wssystkie ladne rozniace sie tylko figurami. Ale coz zrobic jak nje mozna sie powstrzymac czlowiek lasy na jedzenie.

Moze i ja kiedys pojade, zawsze cos tam stoi na drodze, ze nie moge pojechac.

Pozdrawiam

Anusia 08:38, 20 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Ale świetnie te rdzewiaczki.
Ja zafundowałam sobie 3.
A pisalam już u siebie, co mój mąż na to, jak je zobaczył

Oglądałam Aniu u Ciebie. Metaloplastyka króluje . No cóż czas wrócić do rzeczywistości i wstawić kilka aktualnych fotek.

Chopin drugie tłoczenie.

Anusia 08:47, 20 sie 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu witam. Jak dobrze, ze pojechalas wiem co to znaczy oderwanje sie od obowiazkow codziennych. Nawet jeden dzien.
Widzialam duzo zdjec ze spotkania fajna kobietka z ciebie zreszta wssystkie ladne rozniace sie tylko figurami. Ale coz zrobic jak nje mozna sie powstrzymac czlowiek lasy na jedzenie.

Moze i ja kiedys pojade, zawsze cos tam stoi na drodze, ze nie moge pojechac.

Pozdrawiam

Elu mam nadzieję, że w przyszłym roku się wybierzesz. Było warto. Naładowałam akumulatory a ogród będę wspominała bardzo długo. Tym bardziej dla nas, taka odskocznia od codziennego życia koniecznie potrzebna. Mogłam kupić trochę więcej roślin. Kupiłam same trawy i żałuję,że nie nie zdecydowałam się na drobniutkiego w kwiaty astra.

Aktualne fotki ciąg dalszy. First Lady.

Anusia 08:59, 20 sie 2018

Gardenarium 09:08, 20 sie 2018

Śliczna ta ważka niebieska, no patrz, że jej w ogóle nie zauważyłam

Instagram Ogrodowiska
Anusia 10:06, 20 sie 2018

Gardenarium napisał(a)
Śliczna ta ważka niebieska, no patrz, że jej w ogóle nie zauważyłam

Danusiu ja tak chłonęłam wszystkie 'obrazy'. Żałuję, ze nie kupiłam więcej roślin. Dopiero po przyjeżdzie do domu doznałam olśnienia co i gzdie bym posadziła. Kupiłam trzy trawy Variegata i jedną gross fontane. Podobały mi się te drobne astry. mogłam je wziąć. Głównie nastawiłam się na jeżówki, te które były to mam, więc nie kupiłam.

Posadzone trawy Variegata. To miejsce w trakcie przebudowy jest. Wiosną jeżówki przesadzę bardziej do przodu. Warzywnik też zostanie lekko cofnięty.