Trzmielina ma zadarnić ziemię między Tujkami.
Ten widoczny drewniany bok to taka pergola z ławką, miejsce odpoczynku mojej mamy podczas prac w warzywniku
A to mój nowy Kiścień 'Zeblid' wcześniej wspomniany, jedna sztuka na hostowisku a drugi przy ścieżce żwirowej na tle Świerku 'Conica'
Elu kochana, dziękuję za życzenia, Tobie również życzę zdrówka i dużo dobrego humoru i mniej zmartwień.
Ależ masz wielką ta choinę kanadyjską
W rzeczce woda była mętna, taka jest po opadach i roztopach, zbiera wodę z pól. Rzeczka nie jest na mojej działce, należy do skarbu państwa, ale kiedyś jak będzie czas na to, to się nią zaopiekuję po swojej stronie Niestety nie mam wpływu na krajobraz za swoim płotem, a tam nikt o nią nie dba i jest taka dzika, co też ma swój urok.
Serby rosną na podwyższeniu, tak sadziliśmy, zaraz za nimi jest spadek, nie grozi im zalanie
Choiny mam posadzone od zachodu, zaraz za nimi jest rzeczka Rosną dość dobrze, poza dwiema, które są jakieś zabiedzone, muszę się nimi zaopiekować w przyszłym sezonie.
Zobacz te zielone na wprost to choiny, za nimi rzeczka... Mają jakieś 1,5 m, muszę je trochę pociąć do zagęszczenia, w tym roku mocno urosły.
Ps. Mi się też ostatnio nic nie chce, strasznie się czuje zamknięta w domu z dziećmi bi pracą...
Nie wiem czy wam wspominałam, ale od września do mojego domu zawitał nowy kociak a konkretniej kotka Nie mam zdjęć ogrodowych, bo tak szaro-buro, że aż nie ma co ich pokazywać, więc pokażę wam kocicę.
Małą znałam od samego dnia narodzin - byłam przy nich i czekałam aż podrośnie, żeby móc ją wziąć. Psotna jest niesamowicie, ale ile radości dostarcza Myśleliśmy, że uda nam się ją w domu tylko chować, bo dom znajduje się przy ruchliwej ulicy i niestety ale wszystkie koty, które dawniej tu były zanim ja się na świecie pojawiłam to kończyły niestety marnie przez to sąsiedztwo ale niestety instynktu kota dachowego nie da się oszukać i tak wyje pod drzwiami uparcie, aż się ją wypuści
Ewo, koty dziękują
Tak, mam taką roślinę, nazwałam ją dziwadło.
Trochę nasion wysiałam w innym miejscu, może wykiełkują, resztę zostawiłam na samosiew, zobaczymy czy się uda.
Tak wyglądały nasiona w sierpniu.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zdrowia i takich uśmiechów od syna jak najwięcej. Ogródeczka przemyślanego i ładnego i czego sobie życzysz.
Popatrz miałam odpisać a mam takiego lenia,że nic nie robię tylko zaglądam. Już kilka filmów zaliczyłam. Książkę czytam dosyć ciekawa.
Potoczek masz piękny tylko zaniedbany to lód czy mleko płynie. Ładne miejsce. Te świerki powinnas posadzić na podwyższeniu aby kiedyś nie zostały zalane.
Jak masz tam mokro to nie zapomnij posadzić choiny kanadyjskiej one lubią podmokłe tereny. Jeszcze metasekwoja lubi błotko.
Wstawiłam fotki usunę później. Choina to ta nad hortensja. Dosyć dobrze rosną
Ania sęk w tym żeby trafić na parkę lub obupłciowego
ogród uśpiony a myśli wędrują do gór zwłaszcza ze TV podgrzewa co i raz temat, a to lawina a to stoki i saneczki.
panoramka z Granatami w pierwszym planie i niewidoczną drabinką (zejście z Zamarłej Turni na Kozią Przełęcz)
i sławetna drabinka na Orlej Perci, niby zwykła ale zrobić pierwszy krok w przepaść nie jest łatwo bo jak widać szczeble uciekają ostro w prawo
pierwszy krok zrobiony ale drugi jest jeszcze trudniejszy bo trzeba puścić drążek a nogi nie ma gdzie oprzeć
i co - wisi i płacze a kto d... nie ..
to oczywiście z bardzo starego kawału pt. co to? wisi na ścianie i płacze - d.... nie taternik
to oczywiście nie ściana wspinaczkowa i nie taternicy bo dużo łańcuchów i innych pomocy ale mocne pazury się przydają