Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony zakątek z Antonówką 22:04, 03 sty 2021

Do góry
Rabata przy blaszaku przed obsadzeniem i po:

Trzmielina ma zadarnić ziemię między Tujkami.
Ten widoczny drewniany bok to taka pergola z ławką, miejsce odpoczynku mojej mamy podczas prac w warzywniku

A to mój nowy Kiścień 'Zeblid' wcześniej wspomniany, jedna sztuka na hostowisku a drugi przy ścieżce żwirowej na tle Świerku 'Conica'
Ogród w dolinie 22:04, 03 sty 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Asia witam

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zdrowia i takich uśmiechów od syna jak najwięcej. Ogródeczka przemyślanego i ładnego i czego sobie życzysz.

Popatrz miałam odpisać a mam takiego lenia,że nic nie robię tylko zaglądam. Już kilka filmów zaliczyłam. Książkę czytam dosyć ciekawa.

Potoczek masz piękny tylko zaniedbany to lód czy mleko płynie. Ładne miejsce. Te świerki powinnas posadzić na podwyższeniu aby kiedyś nie zostały zalane.
Jak masz tam mokro to nie zapomnij posadzić choiny kanadyjskiej one lubią podmokłe tereny. Jeszcze metasekwoja lubi błotko.
Wstawiłam fotki usunę później. Choina to ta nad hortensja. Dosyć dobrze rosną

Elu kochana, dziękuję za życzenia, Tobie również życzę zdrówka i dużo dobrego humoru i mniej zmartwień.
Ależ masz wielką ta choinę kanadyjską
W rzeczce woda była mętna, taka jest po opadach i roztopach, zbiera wodę z pól. Rzeczka nie jest na mojej działce, należy do skarbu państwa, ale kiedyś jak będzie czas na to, to się nią zaopiekuję po swojej stronie Niestety nie mam wpływu na krajobraz za swoim płotem, a tam nikt o nią nie dba i jest taka dzika, co też ma swój urok.
Serby rosną na podwyższeniu, tak sadziliśmy, zaraz za nimi jest spadek, nie grozi im zalanie
Choiny mam posadzone od zachodu, zaraz za nimi jest rzeczka Rosną dość dobrze, poza dwiema, które są jakieś zabiedzone, muszę się nimi zaopiekować w przyszłym sezonie.
Zobacz te zielone na wprost to choiny, za nimi rzeczka... Mają jakieś 1,5 m, muszę je trochę pociąć do zagęszczenia, w tym roku mocno urosły.

Ps. Mi się też ostatnio nic nie chce, strasznie się czuje zamknięta w domu z dziećmi bi pracą...
Kompozycje z trawami w roli głównej 21:51, 03 sty 2021

Do góry
Miskanty Morning Light, Haconechloa All Gold z hortensjami Vanilla Fraise

L
Ogrodowe kreacje 21:51, 03 sty 2021

Do góry
Nie wiem czy wam wspominałam, ale od września do mojego domu zawitał nowy kociak a konkretniej kotka Nie mam zdjęć ogrodowych, bo tak szaro-buro, że aż nie ma co ich pokazywać, więc pokażę wam kocicę.
Małą znałam od samego dnia narodzin - byłam przy nich i czekałam aż podrośnie, żeby móc ją wziąć. Psotna jest niesamowicie, ale ile radości dostarcza Myśleliśmy, że uda nam się ją w domu tylko chować, bo dom znajduje się przy ruchliwej ulicy i niestety ale wszystkie koty, które dawniej tu były zanim ja się na świecie pojawiłam to kończyły niestety marnie przez to sąsiedztwo ale niestety instynktu kota dachowego nie da się oszukać i tak wyje pod drzwiami uparcie, aż się ją wypuści

Pszczelarnia 21:45, 03 sty 2021

Do góry
Dziękuję za pamięć i życzenia. Odpowiem "potem".

Tymczasem życzę sobie i Wam, żeby nowy rok był lepszy od starego.

Rok 2020 na razie wymazuję z pamięci. Oto dowód wymazywania.

Kalendarz 2020 idzie w zapomnienie.

Ogród Basi i Romka 21:25, 03 sty 2021

Do góry
Jest zima, jest bałwan
Znowu na wsi 21:23, 03 sty 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Nadzieja na wiosnę -

Kalina jak zwykle umila smętny zimowy czas.

Ale super, czy to pachnąca kalina?
Ogród z wilkiem zamkn. 21:20, 03 sty 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Ula sen zimowy z dala od forum ....nie ,na pewno nie ....może mniej się będę pisemnie udzielać ,ale będę

plany zaczynam snuć -co z nich wyjdzie -okaże się
Buziaki
ps. musimy się zdzwonić na ploteczki

zostawiam parę jesiennych przeterminowanych kadrów ( z początku listopada ),bo zaraz zmrożone trzeba uwiecznić

Madziu witam

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku przede wszystkim zdrowia i radości. Aby ogródek się rozrastał pięknie, aby nam pogoda dopisała.

Madziu nie byłam dawno ale jesień była w zeszłym roku piękna aby każda taka była. Kolory nie z tej ziemi wszędzie oby każda jesień tąka była.

Pozdrawiąma
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:08, 03 sty 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
nadal zachwycam się nieustająco tymi nasadzeniami i połączeniami (Ewuś buziak wielki)

Bardzo dużo zrobiliście i jest pięknie.
Bardzo mi się podoba ta rabata
W ogródku emerytki 21:06, 03 sty 2021

Do góry
Ewo, koty dziękują
Tak, mam taką roślinę, nazwałam ją dziwadło.
Trochę nasion wysiałam w innym miejscu, może wykiełkują, resztę zostawiłam na samosiew, zobaczymy czy się uda.
Tak wyglądały nasiona w sierpniu.
Ogród w dolinie 21:02, 03 sty 2021

Do góry
Asia witam

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Zdrowia i takich uśmiechów od syna jak najwięcej. Ogródeczka przemyślanego i ładnego i czego sobie życzysz.

Popatrz miałam odpisać a mam takiego lenia,że nic nie robię tylko zaglądam. Już kilka filmów zaliczyłam. Książkę czytam dosyć ciekawa.

Potoczek masz piękny tylko zaniedbany to lód czy mleko płynie. Ładne miejsce. Te świerki powinnas posadzić na podwyższeniu aby kiedyś nie zostały zalane.
Jak masz tam mokro to nie zapomnij posadzić choiny kanadyjskiej one lubią podmokłe tereny. Jeszcze metasekwoja lubi błotko.
Wstawiłam fotki usunę później. Choina to ta nad hortensja. Dosyć dobrze rosną

Trawy w donicach 20:34, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:30, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:28, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:27, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:25, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:22, 03 sty 2021

Do góry
Trawy w donicach 20:19, 03 sty 2021

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:16, 03 sty 2021

Do góry
Basiek tak odrobina zimowej biżuterii

Ania sęk w tym żeby trafić na parkę lub obupłciowego

ogród uśpiony a myśli wędrują do gór zwłaszcza ze TV podgrzewa co i raz temat, a to lawina a to stoki i saneczki.

panoramka z Granatami w pierwszym planie i niewidoczną drabinką (zejście z Zamarłej Turni na Kozią Przełęcz)

i sławetna drabinka na Orlej Perci, niby zwykła ale zrobić pierwszy krok w przepaść nie jest łatwo bo jak widać szczeble uciekają ostro w prawo

pierwszy krok zrobiony ale drugi jest jeszcze trudniejszy bo trzeba puścić drążek a nogi nie ma gdzie oprzeć
i co - wisi i płacze a kto d... nie ..

to oczywiście z bardzo starego kawału pt. co to? wisi na ścianie i płacze - d.... nie taternik
to oczywiście nie ściana wspinaczkowa i nie taternicy bo dużo łańcuchów i innych pomocy ale mocne pazury się przydają
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:15, 03 sty 2021

Do góry
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2021 Samych sukcesów ogrodowych życzę Wszystkim !

mira- Już zaczynam wrzucać do koszyków daliowe chciejstwa

Napia- Moje róże też troszkę chorowały, ale nie rozczulam się nad tym za bardzo. Niech się uodparniają

sonny
- Dzięki za odwiedziny, zapraszam

popcorn- Im bardziej się zagłębiam w temacie szklarni, tym bardziej się motam

Mój hippeastrum pięknie zakwitł, tylko jak go przechować,żeby w następnym roku zakwitł ponownie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies